Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Συναυλία Melos Brass

Μια συναυλία-ταξίδι στην ελληνική μουσική δημιουργία από τον 16ο αιώνα μέχρι σήμερα. Έργα Φραγκίσκου Λεονταρίτη, Νικόλαου Μάντζαρου, Διονύσιου Λαυράγκα, Νίκου Σκαλκώτα, Αλέκου Κάτσιου, Μπάμπη Κανά, Δημήτρη Νικολάου. 

Melos brass 
Σπύρος Αρκούδης - Σοφία Σιωρά τρομπέτα
Αντώνης Λαγός κόρνο
Γιώργος Κρίμπερης τρομπόνι
Σάκης Μυρώνης τούμπα
Το σύνολο χάλκινων πνευστών Melos Brass δημιουργήθηκε το 1989 στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ωδείου Φίλιππος Νάκας. Τα μέλη του συγκροτήματος είναι και μέλη της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, ενώ, παράλληλα, ως κουιντέτο, έχουν μια αξιόλογη παρουσία στο χώρο της μουσικής δωματίου για χάλκινα πνευστά, με συναυλίες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά και στην Αμερική και την Ασία. Από το 2003 - 2014 ίδρυσαν και οργάνωσαν σε ετήσια βάση την Ιόνιο Θερινή Μουσική Ακαδημία, στην Κέρκυρα, σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Δήμο της Κέρκυρας.
Σκοπός του Melos Brass είναι η προώθηση της μουσικής δωματίου για χάλκινα πνευστά μέσα από την ερμηνεία έργων από το διεθνές ρεπερτόριο, καθώς και η ενθάρρυνση Ελλήνων συνθετών στη δημιουργία έργων για χάλκινα πνευστά. Μέχρι σήμερα, αρκετοί σύγχρονοι Έλληνες συνθέτες έχουν γράψει αξιόλογα έργα ειδικά για το συγκρότημα.


Δευτέρα 8/5
ώρα 20:30
τιμή εισιτηρίου 10 € - φοιτητικό 5 €

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210 3634000


https://www.facebook.com/events/294887910935432/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...