«Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης εκφραστικών μέσων για μικτή ομάδα»
Ο τέταρτος και τελευταίος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος Liminal Sundays έρχεται ανανεωμένος με εμπλουτισμένο περιεχόμενο!
Το πρόγραμμα Liminal Sundays απευθύνεται σε όλους όσους έχουν πάθος για τον τις τέχνες και ενδιαφέρονται να διερευνήσουν διαφορετικούς τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης.
Οι εκπαιδευτικοί κύκλοι είναι αυτοτελείς ως προς το περιεχόμενο τους ώστε να μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει μέρος του προγράμματος.
Έχοντας ως βασικό άξονα τον χορό και την κίνηση, οι συμμετέχοντες προσεγγίζουν περισσότερες παραστατικές τέχνες όπως το θέατρο, το χοροθέατρο, την φωνητική και τη μουσική, το περφόρμανς κ.α.
Ο κάθε κύκλος ολοκληρώνεται με ένα ανοιχτό μάθημα στο οποίο παρουσιάζεται η δουλειά της εκάστοτε ομάδας.
Ο τέταρτος κύκλος περιλαμβάνει έξι συναντήσεις με μαθήματα Αφρο-Βραζιλιάνικων κρουστών, Αφρικάνικου χορού και Θεάτρου - Performance.
Συναντήσεις:
Κυριακές 2, 9, 23 και 30 Ιουνίου, 7 και 14 Ιουλίου.
Χώρος Διεξαγωγής:
“Ο Χώρος”, Πλατεία Θεάτρου 6-8, 105 52, Αθήνα.
*Ο Χώρος είναι προσβάσιμος σε χρήστες/ριες αναπηρικού αμαξιδίου και διαθέτει τουαλέτα ΑμεΑ. **H ομάδα Εμείς - emeis.net.gr με τον Ο Χώρος - O Choros συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα Πόλη2 στο πλαίσιο της δράσης Κατάστημα στο κέντρο-περιοχή παρέμβασης Πλατεία Θεάτρου.
Μεθοδολογία:
Το περιεχόμενο και ο χώρος διεξαγωγής των μαθημάτων είναι προσβάσιμα σε ανάπηρους συμμετέχοντες.
Οι συντελεστές του προγράμματος, με εμπειρία στη διδασκαλία σε μικτές ομάδες, επιθυμούν να δημιουργήσουν και να εξελίξουν έναν ισχυρό πυρήνα νέων καλλιτεχνών.
Πρόγραμμα:
Κυριακές, 12:00 - 14:30.
Αφρο-βραζιλιάνικα κρουστά και αφρικάνικος χορός
Στο πρώτο μέρος του μαθήματος πραγματοποιείται μια εισαγωγή στους αφρο-βραζιλιάνικους ρυθμούς και στην συνέχεια ερχόμαστε σε επαφή με τα κρουστά όργανα.
Στο δεύτερο μέρος εκφραζόμαστε μέσω του αφρικάνικου χορού υπό την συνοδεία των ζωντανών κρουστών.
Ο αφρικάνικος χορός εκφράζει τη σύνδεση με τα στοιχεία της φύσης και τον εαυτό μας.
Χορεύοντας όπως οργανικά μας οδηγεί ο παλμός των τυμπάνων και μέσα από την φυσική μας κίνηση το σώμα, γειωμένο πια, απελευθερώνεται.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 14 άτομα.
Εισηγήτρια: Στέλλα Σπύρου και προσκεκλημένοι οργανοπαίχτες αφρικάνικων κρουστών.
2. Κυριακές, 15:15 - 17:15
On Stage (θέατρο - performance)
Κατά την διάρκεια των 6 συναντήσεων της ομάδας που θα διαμορφωθεί, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν μια σύντομη παρουσίαση του εαυτού τους δίνοντας έμφαση στην είσοδο και την έξοδο τους από την σκηνή.
Αντλώντας στοιχεία από τις τέχνες του θεάτρου και της performance art, μέσω ομαδικών και ατομικών ασκήσεων, ακονίζουμε τα εκφραστικά μας μέσα και καλλιεργούμε την σκηνική μας αντίληψη.
Έτσι, συμμετέχοντας σε μια ευχάριστη δημιουργική διαδικασία το κάθε μέλος της ομάδας διαμορφώνει το προσωπικό του σκηνικό ύφος.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα.
Εισηγητής: Χρίστος Παπαμιχαήλ
Πληροφορίες για ενδιαφερόμενους:
- Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό προς όλους ανεξαρτήτως κοινωνικών, ηλικιακών, φυσικών, εθνικών και γλωσσικών χαρακτηριστικών.
- Η γλώσσα στην οποία θα πραγματοποιηθούν τα εργαστήρια είναι η ελληνική, ενώ θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ ή/και υπηρεσία χειλεανάγνωσης.
- Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την αποστολή αιτήσεων.
- Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
- Δεκτές γίνονται αιτήσεις κάθε μορφής, όπως video και αρχείο ήχου.
- Μετά την λήξη του προγράμματος θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
- Θα χρειαστείτε άνετα ρούχα και παπούτσια.
*Άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, θα πρέπει να κατέχουν την έγγραφη συγκατάθεση του /της κηδεμόνα τους.
Δηλώσεις συμμετοχής: https://docs.google.com/forms/d/1VO6_Y6pW1uHYF1uLubfX8QFn3tcckpRSxvJ6lJG_ENM/edit
Κόστος συμμετοχής:
Για όλα τα μαθήματα του κύκλου (27 ώρες): 100 ευρώ
Για το μάθημα “Αφρο-βραζιλιάνικα κρουστά και αφρικάνικος χορός” (15 ώρες): 70 ευρώ
Για το μάθημα “On Stage” (12 ώρες): 50 ευρώ
Drop in συμμετοχές: 15 ευρώ
Ειδικές τιμές για ΑμεΑ, ανέργους, φοιτητές και 65+.
Περισσότερες πληροφορίες: www.liminal.eu
Στοιχεία επικοινωνίας: access.liminal@gmail.com, 6993076378.
Μικτές ομάδες
Τα τελευταία χρόνια καλλιτεχνικές ομάδες και πρωτοβουλίες οι οποίες αποτελούνται από άτομα με και χωρίς αναπηρία κάνουν την εμφάνιση τους στην Ελλάδα.
Έτσι περνάμε από το στάδιο των ομάδων που απευθύνονται μόνο σε άτομα με αναπηρία ή μόνο σε άτομα χωρίς αναπηρία σε ένα μεταβατικό στάδιο συνύπαρξης και συμπερίληψης.
Δουλεύοντας με μικτές ομάδες μοιραζόμαστε, συνυπάρχουμε και εκφράζονται, κατανοώντας καλύτερα τις δυνατότητες του εαυτού μας, των άλλων και της ομάδας. Καλλιεργούμε το συναίσθημα της ενσυναίσθησης, αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες ως ενδιαφέρουσες προκλήσεις και ευκαιρίες για εξερεύνηση.
Με αυτόν τον τρόπο η καλλιτεχνική έκφραση που δεν αποκλείει, αξιοποιεί την διαφορετικότητα του καθενός από εμάς για να γεννήσει ένα πλουσιότερο και περισσότερο πραγματικό και αντιπροσωπευτικό της πραγματικότητας καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.
Βιογραφικά εισηγητών:
Στέλλα Σπύρου
Απόφοιτη της Πολυτεχνικής Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών στην Πάτρα και τελειόφοιτη υπότροφος της ανώτατης επαγγελματικής σχολής σύγχρονου χορού και χορογραφίας του Deree (BA Contemporary Dance Practice).
Φοίτησε με υποτροφία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Βιουλικών και Εμβιομηχανικής του πανεπιστημίου Unicamp, στην πόλη Καμπίνας στη Βραζιλία, και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Χορού του Ινστιτούτου Παραστατικών και Σωματικών Τεχνών (Instituto de Artes Cênicas e Corporais) του ίδιου πανεπιστημίου (2011-2013).
To 2012 απέσπασε τον τίτλο της διδασκάλου Capoeira (Instrutora de Capoeira).
Έχει διδάξει αφρο-βραζιλιάνικους χορούς σε Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία και Γερμανία. Ως χορογράφος έχει παρουσιάσει το έργο της “óMNIRA” στα διεθνή Φεστιβάλ Arc For Dance Festival (2015) και στο 21MASDANZA Festival στις Κανάριες Νήσους στο οποίο απέσπασε το βραβείο “SPECIAL MENTION OF THE JURY” (choreography contest). Με το ίδιο έργο συμμετείχε και ως χορεύτρια το 2017 στα διεθνή Φεστιβάλ Cádiz en Danza (Cadiz, Ισπανία), Trayectos (Σαραγόσα, Ισπανία), Agitart Figueres (Φιγέρες, Ισπανία), Lekuz Leku (Μπιλμπάο, Ισπανία) και το 2018 στα Ammutinamenti (Ραβέννα,Ιταλία) και Danza Urbana (Μπολόνια, Ιταλία).
Επιπλέον έχει συνεργαστεί με την Τζωρτζίνα Κακουδάκη στο εφηβικό θέατρο “Νεφέλες” ως βοηθός χορογράφου και με τον Χρήστο Θάνο και την Ομάδα “Εμείς” για το έργο “Σύγνεφο με Παντελόνια” του Β.Μαγιακόφσκι όπου επιμελήθηκε τη χορογραφία (Bob Festival, Our Festival).
Το 2016 ξεκίνησε την συνεργασία της με την liminal παραδιδοντας μαθηματα χορού και αυτοσχεδιασμού σε μικτές ομάδες. Από το 2018 παραδίδει μαθήματα αφρικάνικου χορού σε βαρήκοους και κωφούς ενήλικες με την συνοδεία ζωντανών κρουστών.
Χρίστος Παπαμιχαήλ
Θεατρολόγος και ηθοποιός, απόφοιτος του τμήματος θεατρικών Σπουδών του Καποδιστριακού
Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης Πράξη 7.
Από το 2008 μέχρι σήμερα έχει εργαστεί ως ηθοποιός, performer, εκπαιδευτής, διευθυντής παραγωγής
και βοηθός σκηνοθέτης.
Παρακολούθησε εκπαιδεύσεις και σεμινάρια σχετικά με τις παραστατικές τέχνες, την οργάνωση παραγωγής, την πολιτιστική διαχείριση και την βιώσιμη πολιτιστική ανάπτυξη.
Έχει υπάρξει υπότροφος των προγραμμάτων “Start - Create Cultural Change” (Γερμανία - Ελλάδα,
2016-2017) και του “Artists for a Better World - Arts and Disability” (Σιγκαπούρη - Μαλαισία, 2017-2018).
Είναι συνιδρυτής της ομάδας συλλογικού πολιτισμού ΕΜΕΙΣ (2014), η οποία πραγματοποιεί θεατρικές
παραστάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα σε καταστήματα κράτησης και διοργανώνει το “Our Festival -
Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών” του οποίου είναι διευθυντής παραγωγής από το 2015.
Το 2016 ίδρυσε τον πολιτιστικό οργανισμό Liminal με στόχο να εφαρμόσει τις έννοιες της συμπερίληψης
και προσβασιμότητας στον πολιτισμό.
Λίγα λόγια για τον Πολιτιστικό Οργανισμό Liminal
Liminal - Πρόσβαση στον Πολιτισμό
O πολιτιστικός οργανισμός Liminal, από το 2016, δημιουργεί τις συνθήκες για την ισότιμη συμμετοχή
όλων στην τέχνη και τον πολιτισμό.
Σήμερα, συνάνθρωποι μας αποκλείονται συστηματικά ως αποδέκτες πολιτιστικών αγαθών αλλά και ως
δημιουργοί αυτών. Για αυτό τον λόγο, η δράση μας επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: την
Συμπεριληπτική Εκπαίδευση, την Παροχή Υπηρεσιών Προσβασιμότητας και την Παραγωγή
Θεαμάτων.
Μέσω κοινών εμπειριών πολιτισμού διαμορφώνουμε καθημερινά ένα δυναμικό και δίκαιο πεδίο
δημιουργίας. Τα κοινωνικά, σωματικά, γλωσσικά και άλλα χαρακτηριστικά του κάθε ανθρώπου, είναι για
εμάς πολύτιμες πηγές γνώσης και όχι εμπόδια.
Μαζί με μια ομάδα καλλιτεχνών και επιστημονικών συνεργατών, έχοντας ως όχημα μας την τέχνη και
επίκεντρο τον άνθρωπο, οραματιζόμαστε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.
Έλα μαζί μας!
https://www.facebook.com/events/453728095382443/
Ο τέταρτος και τελευταίος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος Liminal Sundays έρχεται ανανεωμένος με εμπλουτισμένο περιεχόμενο!
Το πρόγραμμα Liminal Sundays απευθύνεται σε όλους όσους έχουν πάθος για τον τις τέχνες και ενδιαφέρονται να διερευνήσουν διαφορετικούς τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης.
Οι εκπαιδευτικοί κύκλοι είναι αυτοτελείς ως προς το περιεχόμενο τους ώστε να μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει μέρος του προγράμματος.
Έχοντας ως βασικό άξονα τον χορό και την κίνηση, οι συμμετέχοντες προσεγγίζουν περισσότερες παραστατικές τέχνες όπως το θέατρο, το χοροθέατρο, την φωνητική και τη μουσική, το περφόρμανς κ.α.
Ο κάθε κύκλος ολοκληρώνεται με ένα ανοιχτό μάθημα στο οποίο παρουσιάζεται η δουλειά της εκάστοτε ομάδας.
Ο τέταρτος κύκλος περιλαμβάνει έξι συναντήσεις με μαθήματα Αφρο-Βραζιλιάνικων κρουστών, Αφρικάνικου χορού και Θεάτρου - Performance.
Συναντήσεις:
Κυριακές 2, 9, 23 και 30 Ιουνίου, 7 και 14 Ιουλίου.
Χώρος Διεξαγωγής:
“Ο Χώρος”, Πλατεία Θεάτρου 6-8, 105 52, Αθήνα.
*Ο Χώρος είναι προσβάσιμος σε χρήστες/ριες αναπηρικού αμαξιδίου και διαθέτει τουαλέτα ΑμεΑ. **H ομάδα Εμείς - emeis.net.gr με τον Ο Χώρος - O Choros συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα Πόλη2 στο πλαίσιο της δράσης Κατάστημα στο κέντρο-περιοχή παρέμβασης Πλατεία Θεάτρου.
Μεθοδολογία:
Το περιεχόμενο και ο χώρος διεξαγωγής των μαθημάτων είναι προσβάσιμα σε ανάπηρους συμμετέχοντες.
Οι συντελεστές του προγράμματος, με εμπειρία στη διδασκαλία σε μικτές ομάδες, επιθυμούν να δημιουργήσουν και να εξελίξουν έναν ισχυρό πυρήνα νέων καλλιτεχνών.
Πρόγραμμα:
Κυριακές, 12:00 - 14:30.
Αφρο-βραζιλιάνικα κρουστά και αφρικάνικος χορός
Στο πρώτο μέρος του μαθήματος πραγματοποιείται μια εισαγωγή στους αφρο-βραζιλιάνικους ρυθμούς και στην συνέχεια ερχόμαστε σε επαφή με τα κρουστά όργανα.
Στο δεύτερο μέρος εκφραζόμαστε μέσω του αφρικάνικου χορού υπό την συνοδεία των ζωντανών κρουστών.
Ο αφρικάνικος χορός εκφράζει τη σύνδεση με τα στοιχεία της φύσης και τον εαυτό μας.
Χορεύοντας όπως οργανικά μας οδηγεί ο παλμός των τυμπάνων και μέσα από την φυσική μας κίνηση το σώμα, γειωμένο πια, απελευθερώνεται.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 14 άτομα.
Εισηγήτρια: Στέλλα Σπύρου και προσκεκλημένοι οργανοπαίχτες αφρικάνικων κρουστών.
2. Κυριακές, 15:15 - 17:15
On Stage (θέατρο - performance)
Κατά την διάρκεια των 6 συναντήσεων της ομάδας που θα διαμορφωθεί, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν μια σύντομη παρουσίαση του εαυτού τους δίνοντας έμφαση στην είσοδο και την έξοδο τους από την σκηνή.
Αντλώντας στοιχεία από τις τέχνες του θεάτρου και της performance art, μέσω ομαδικών και ατομικών ασκήσεων, ακονίζουμε τα εκφραστικά μας μέσα και καλλιεργούμε την σκηνική μας αντίληψη.
Έτσι, συμμετέχοντας σε μια ευχάριστη δημιουργική διαδικασία το κάθε μέλος της ομάδας διαμορφώνει το προσωπικό του σκηνικό ύφος.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα.
Εισηγητής: Χρίστος Παπαμιχαήλ
Πληροφορίες για ενδιαφερόμενους:
- Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό προς όλους ανεξαρτήτως κοινωνικών, ηλικιακών, φυσικών, εθνικών και γλωσσικών χαρακτηριστικών.
- Η γλώσσα στην οποία θα πραγματοποιηθούν τα εργαστήρια είναι η ελληνική, ενώ θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ ή/και υπηρεσία χειλεανάγνωσης.
- Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την αποστολή αιτήσεων.
- Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
- Δεκτές γίνονται αιτήσεις κάθε μορφής, όπως video και αρχείο ήχου.
- Μετά την λήξη του προγράμματος θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
- Θα χρειαστείτε άνετα ρούχα και παπούτσια.
*Άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, θα πρέπει να κατέχουν την έγγραφη συγκατάθεση του /της κηδεμόνα τους.
Δηλώσεις συμμετοχής: https://docs.google.com/forms/d/1VO6_Y6pW1uHYF1uLubfX8QFn3tcckpRSxvJ6lJG_ENM/edit
Κόστος συμμετοχής:
Για όλα τα μαθήματα του κύκλου (27 ώρες): 100 ευρώ
Για το μάθημα “Αφρο-βραζιλιάνικα κρουστά και αφρικάνικος χορός” (15 ώρες): 70 ευρώ
Για το μάθημα “On Stage” (12 ώρες): 50 ευρώ
Drop in συμμετοχές: 15 ευρώ
Ειδικές τιμές για ΑμεΑ, ανέργους, φοιτητές και 65+.
Περισσότερες πληροφορίες: www.liminal.eu
Στοιχεία επικοινωνίας: access.liminal@gmail.com, 6993076378.
Μικτές ομάδες
Τα τελευταία χρόνια καλλιτεχνικές ομάδες και πρωτοβουλίες οι οποίες αποτελούνται από άτομα με και χωρίς αναπηρία κάνουν την εμφάνιση τους στην Ελλάδα.
Έτσι περνάμε από το στάδιο των ομάδων που απευθύνονται μόνο σε άτομα με αναπηρία ή μόνο σε άτομα χωρίς αναπηρία σε ένα μεταβατικό στάδιο συνύπαρξης και συμπερίληψης.
Δουλεύοντας με μικτές ομάδες μοιραζόμαστε, συνυπάρχουμε και εκφράζονται, κατανοώντας καλύτερα τις δυνατότητες του εαυτού μας, των άλλων και της ομάδας. Καλλιεργούμε το συναίσθημα της ενσυναίσθησης, αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες ως ενδιαφέρουσες προκλήσεις και ευκαιρίες για εξερεύνηση.
Με αυτόν τον τρόπο η καλλιτεχνική έκφραση που δεν αποκλείει, αξιοποιεί την διαφορετικότητα του καθενός από εμάς για να γεννήσει ένα πλουσιότερο και περισσότερο πραγματικό και αντιπροσωπευτικό της πραγματικότητας καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.
Βιογραφικά εισηγητών:
Στέλλα Σπύρου
Απόφοιτη της Πολυτεχνικής Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών στην Πάτρα και τελειόφοιτη υπότροφος της ανώτατης επαγγελματικής σχολής σύγχρονου χορού και χορογραφίας του Deree (BA Contemporary Dance Practice).
Φοίτησε με υποτροφία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Βιουλικών και Εμβιομηχανικής του πανεπιστημίου Unicamp, στην πόλη Καμπίνας στη Βραζιλία, και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Χορού του Ινστιτούτου Παραστατικών και Σωματικών Τεχνών (Instituto de Artes Cênicas e Corporais) του ίδιου πανεπιστημίου (2011-2013).
To 2012 απέσπασε τον τίτλο της διδασκάλου Capoeira (Instrutora de Capoeira).
Έχει διδάξει αφρο-βραζιλιάνικους χορούς σε Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία και Γερμανία. Ως χορογράφος έχει παρουσιάσει το έργο της “óMNIRA” στα διεθνή Φεστιβάλ Arc For Dance Festival (2015) και στο 21MASDANZA Festival στις Κανάριες Νήσους στο οποίο απέσπασε το βραβείο “SPECIAL MENTION OF THE JURY” (choreography contest). Με το ίδιο έργο συμμετείχε και ως χορεύτρια το 2017 στα διεθνή Φεστιβάλ Cádiz en Danza (Cadiz, Ισπανία), Trayectos (Σαραγόσα, Ισπανία), Agitart Figueres (Φιγέρες, Ισπανία), Lekuz Leku (Μπιλμπάο, Ισπανία) και το 2018 στα Ammutinamenti (Ραβέννα,Ιταλία) και Danza Urbana (Μπολόνια, Ιταλία).
Επιπλέον έχει συνεργαστεί με την Τζωρτζίνα Κακουδάκη στο εφηβικό θέατρο “Νεφέλες” ως βοηθός χορογράφου και με τον Χρήστο Θάνο και την Ομάδα “Εμείς” για το έργο “Σύγνεφο με Παντελόνια” του Β.Μαγιακόφσκι όπου επιμελήθηκε τη χορογραφία (Bob Festival, Our Festival).
Το 2016 ξεκίνησε την συνεργασία της με την liminal παραδιδοντας μαθηματα χορού και αυτοσχεδιασμού σε μικτές ομάδες. Από το 2018 παραδίδει μαθήματα αφρικάνικου χορού σε βαρήκοους και κωφούς ενήλικες με την συνοδεία ζωντανών κρουστών.
Χρίστος Παπαμιχαήλ
Θεατρολόγος και ηθοποιός, απόφοιτος του τμήματος θεατρικών Σπουδών του Καποδιστριακού
Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης Πράξη 7.
Από το 2008 μέχρι σήμερα έχει εργαστεί ως ηθοποιός, performer, εκπαιδευτής, διευθυντής παραγωγής
και βοηθός σκηνοθέτης.
Παρακολούθησε εκπαιδεύσεις και σεμινάρια σχετικά με τις παραστατικές τέχνες, την οργάνωση παραγωγής, την πολιτιστική διαχείριση και την βιώσιμη πολιτιστική ανάπτυξη.
Έχει υπάρξει υπότροφος των προγραμμάτων “Start - Create Cultural Change” (Γερμανία - Ελλάδα,
2016-2017) και του “Artists for a Better World - Arts and Disability” (Σιγκαπούρη - Μαλαισία, 2017-2018).
Είναι συνιδρυτής της ομάδας συλλογικού πολιτισμού ΕΜΕΙΣ (2014), η οποία πραγματοποιεί θεατρικές
παραστάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα σε καταστήματα κράτησης και διοργανώνει το “Our Festival -
Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών” του οποίου είναι διευθυντής παραγωγής από το 2015.
Το 2016 ίδρυσε τον πολιτιστικό οργανισμό Liminal με στόχο να εφαρμόσει τις έννοιες της συμπερίληψης
και προσβασιμότητας στον πολιτισμό.
Λίγα λόγια για τον Πολιτιστικό Οργανισμό Liminal
Liminal - Πρόσβαση στον Πολιτισμό
O πολιτιστικός οργανισμός Liminal, από το 2016, δημιουργεί τις συνθήκες για την ισότιμη συμμετοχή
όλων στην τέχνη και τον πολιτισμό.
Σήμερα, συνάνθρωποι μας αποκλείονται συστηματικά ως αποδέκτες πολιτιστικών αγαθών αλλά και ως
δημιουργοί αυτών. Για αυτό τον λόγο, η δράση μας επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: την
Συμπεριληπτική Εκπαίδευση, την Παροχή Υπηρεσιών Προσβασιμότητας και την Παραγωγή
Θεαμάτων.
Μέσω κοινών εμπειριών πολιτισμού διαμορφώνουμε καθημερινά ένα δυναμικό και δίκαιο πεδίο
δημιουργίας. Τα κοινωνικά, σωματικά, γλωσσικά και άλλα χαρακτηριστικά του κάθε ανθρώπου, είναι για
εμάς πολύτιμες πηγές γνώσης και όχι εμπόδια.
Μαζί με μια ομάδα καλλιτεχνών και επιστημονικών συνεργατών, έχοντας ως όχημα μας την τέχνη και
επίκεντρο τον άνθρωπο, οραματιζόμαστε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.
Έλα μαζί μας!
https://www.facebook.com/events/453728095382443/