Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Ημέρες Ηλεκτροακουστικής Μουσικής 2019

Οι «Ημέρες Ηλεκτροακουστικής Μουσικής» αποτελούν την σημαντικότερη ετήσια εκδήλωση του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής (www.essim.gr) κατά την οποία τα μέλη του συναντώνται και παρουσιάζουν σε σειρά συναυλιών, διαλέξεων, σεμιναρίων, κλπ. τις πιο πρόσφατες δημιουργίες τους. Διοργανώνονται από το 2002 σε συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Κρήτης, και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Τα τελευταία χρόνια, μέσα από τη συνεργασία του ΕΣΣΗΜ με τη Διεθνή Συνομοσπονδία Ηλεκτροακουστικής Μουσικής (ICEM), η εκδήλωση έχει αρχίσει να αποκτά και διεθνές προφίλ με προσκεκλημένους και εκτελέσεις έργων συνθετών από το εξωτερικό.
Φέτος, οι «Ημέρες Ηλεκτροακουστικής Μουσικής» θα διεξαχθούν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής» του Ωδείου Αθηνών.
Ένα τριήμερο σύγχρονης μουσικής, ηχοτοπίων, live electronics, μικτών έργων με βίντεο και/ή ακουστικά όργανα και σύστημα 24 ηχείων με τρισδιάστατη διάχυση του ήχου στο χώρο, που υπόσχεται μια ανεπανάληπτη εμπειρία

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Αναλυτικό Πρόγραμμα:
https://meres2019.wordpress.com
https://www.athensconservatoire.gr



29 Nov at 19:00 – 1 Dec at 22:00


Ωδείον Αθηνών - Athens Conservatoire
Vassileos Georgiou B' 17-19, 10675 Athens, Greece

 https://www.facebook.com/events/465798344047892/

Master Class

Μετά από 125 sold-out παραστάσεις, και γνωρίζοντας την αποθέωση από κοινό και κριτικούς, η παράσταση ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ για 2η χρονιά!

Θέατρο «Δημήτρης Χορν», από 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019.

Η προπώληση ξεκίνησε!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 211 8005141
ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
η ΜΑΡΙΑ ΝΑΥΠΛΙΩΤΟΥστο ρόλο της ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΛΑΣ
στο πολυβραβευμένο έργο του Terrence McNally MASTER CLASS
Σκηνοθεσία: ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΑΠΑΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
“Μaster Class”. Το θεατρικό έργο του αμερικανού συγγραφέα Terrence McNally, βασισμένο στο περίφημο σεμινάριο όπου δίδαξε η Μαρία Κάλλας στη Μουσική Σχολή Τζούλλιαρντ της Νέας Υόρκης στις αρχές της δεκαετίας του '70 (71/72) αποθεώνεται καθημερινά στο νέο "Μικρό Χορν" (πρώην Αμιράλ). Στο ρόλο της Μαρίας Κάλλας, σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας, η Μαρία Ναυπλιώτου. Η εξαιρετική σκηνοθεσία είναι του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, ενώ το κείμενο μεταφράστηκε από τον ποιητή Στρατή Πασχάλη.

Το Masterclass γράφτηκε και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1995, με πρωταγωνίστρια της ΖόιΚάλντγουελ, αρχικά στη Φιλαδέλφεια και μετά στο Μπρόντγουει γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία – Βραβείο Tony, Βραβείο DramaDesk- και διαγράφοντας έκτοτε μια μακρά τροχιά σκηνικών ερμηνειών του σε ολόκληρο τον κόσμο. Ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες που έλαμψαν στον κεντρικό ρόλο, ενσαρκώνοντας τη μεγάλη ελληνίδα ντίβα, η Φαίη Ντάναγουέι, αλλά και η Φαννύ Αρντάν στο Παρίσι σκηνοθετημένη από τον Ρομάν Πολάνσκι. Στην Ελλάδα, το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε το 1997-1998 σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακογιάννη και μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη, με την Κάτια Δανδουλάκη στον ρόλο της Κάλλας.

Με ραγισμένη φωνή και καρδιά, η Μαρία Κάλλας στα χρόνια του '70, λίγο μετά το γάμο του άλλοτε πολυαγαπημένου της Ωνάση με τη Τζάκι Κέννεντι και την δική της εμβληματική εμφάνιση στην άτυχη, ωστόσο, εμπορικά κινηματογραφική “Μήδεια” του τραγικού Παζολίνι, που η ίδια τον ερωτεύτηκε απελπισμένα, η μεγάλη αοιδός αποφασίζει να δώσει αυτά τα μαθήματα φωνητικής σε νέους τραγουδιστές. Κινήσεις απόγνωσης λίγο πριν την καταβάλει η κατάθλιψη και τη θερίσει πρόωρα ο θάνατος, πριν καν κλείσει τα πενηντατέσσερα χρόνια της. Τα μαθήματα αυτά μαγνητοσκοπούνται και οι φωτογραφίες της ίδιας, με παντελόνια και γυαλιά να διδάσκει, κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Πάνω σε αυτό το υλικό ο Terrence McNally δημιουργεί έναν συναρπαστικό διάλογο της Κάλλας με τους σπουδαστές και τον εαυτό της, αυτοβιογραφικό, αποκαλυπτικό για τα μυστικά της τέχνης της, ειρωνικό και γεμάτο χιούμορ, πικρό για έναν καινούργιο κόσμο που ανατέλλει και που δεν της ταιριάζει. Αυστηρή κι ανθρώπινη, σκληρή κι ευάλωτη, περήφανη κι απλή, αναπολεί, εξοργίζεται, κραυγάζει, γελάει σαρκαστικά, συντρίβεται, ειρωνεύεται, γίνεται κωμική, κλείνεται στον εαυτό της ή ανοίγει τόσο διάπλατα τα χαρτιά της που προκαλεί φόβο. Η μεταιχμιακή στιγμή ενός ιερού τέρατος, πριν γκρεμιστεί σε ένα ύστατο άλμα αυτοκαταστροφής. Όλο το έργο γεμάτο από τη μουσική του Βέρντι, του Πουτσίνι, του Μπελίνι, καθώς παρελαύνουν πρόσωπα μύθοι της όπερας όπως ο Βισκόντι, πρόσωπα σεβαστά της ζωής της όπως η Ελβίρα Ντε Ιντάλγκο, πρόσωπα χρήσιμα για την καριέρα της αλλά και καταπιεστικά για τη φύση της όπως ο Μενεγκίνι, πρόσωπα εφιάλτες του βίου της όπως η μητέρα και η αδελφή της, πρόσωπα αγάπης-μίσους όπως ο Αριστοτέλης Ωνάσης... Τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής στην Ελλάδα, το άσχημο σουλούπι της, η φυγή της στην Ευρώπη, η μεταμόρφωση, η άνοδος, το απεγνωσμένο σφίξιμο των δοντιών, η εκδίκηση, η ερημιά μιας καλλιτεχνικής ιδιοφυίας που κατά βάθος δεν ήταν παρά μια έντιμη και ειλικρινής Γυναίκα.

Το έργο, στη σημερινή εποχή, εποχή κατάρρευσης κάθε ποιότητας κι αξίας στο όνομα της δημοσιότητας και της διασημότητας, εποχή αποδόμησης της ομορφιάς και της αληθινής τέχνης, εποχή σκύλευσης κάθε μύθου και ιδανικού, ήλθε στη σκηνή για να ζωντανέψει και πάλι τον μύθο της συγκλονιστικής ελληνίδας που υπήρξε η μεγαλύτερη Φωνή του εικοστού αιώνα και που την έλεγαν Μαρία. Με μια άλλη Μαρία στον κεντρικό ρόλο, την επιβλητική κι αισθαντική Μαρία Ναυπλιώτου, που ενσαρκώνει, και η ίδια στην ακμή και την ωριμότητά της, τη μεγάλη ντίβα, μέσα στο σύγχρονο υποκριτικό πνεύμα, σ' ένα διάλογο γενεών με το αρχέτυπο πρότυπο της μεγάλης καλλιτέχνιδας. Η νέα μετάφραση του έργου είναι του ποιητή Στρατή Πασχάλη, που θέλησε να μείνει πιστός τόσο στο ύφος όσο και στο γράμμα του πρωτότυπου κειμένου, διασώζοντας το νεύρο, την ενέργεια, το καυστικό χιούμορ και το πάθος του. Τη σκηνοθεσία του “Master Class" υπογράφει ο καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης της νεώτερης γενιάς Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.


 https://www.facebook.com/events/495614454340206/

Το Απολλώνιο Ωδείο στο Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2019

Το Απολλώνιο Ωδείο συμμετέχει στο φετινό Φεστιβάλ «Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2019» με θέμα «Cabarets du monde» / Τα καμπαρέ του κόσμου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24.11
ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Ο πιανίστας και συνθέτης Γιώργος Ψυχογιός αυτοσχεδιάζει πάνω στη μουσική των cabaret και των musicals της εποχής του Μεσοπολέμου.

Ο Γιώργος Ψυχογιός | Yiorgos Psihoyios έχει δώσει ρεσιτάλ αυτοσχεδιασμού στο πιάνο με ιδιαίτερη αναγνώριση από κριτικούς και κοινό και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς και ορχήστρες. Εμφανίζεται σε φεστιβάλ και θέατρα σε όλη την Ελλάδα και ταξιδεύει στο εξωτερικό, σε επιλεγμένα ρεσιτάλ. Τον Ιανουάριο του 2012 παρουσίασε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ένα μοναδικό ρεσιτάλ αυτοσχεδιασμού, στα βήματα του Keith Jarrett, για το οποίο έλαβε πολύ καλές κριτικές.

Με την παρτιτούρα από το συμφωνικό του έργο Μέδουσα συμμετείχε και τιμήθηκε στην 10η Μπιενάλε της Βενετίας (2006), ως ο μοναδικός Έλληνας Συνθέτης, μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη.
To 2014 επιλέχθηκε και συμμετείχε με το έργο του ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο cd της EBU (European Broadcasting Union) με τίτλο tune in: Jazz, που κυκλοφορεί διεθνώς.

Έχει κυκλοφορήσει τέσσερα cds (Ressurection … A jazz sensation / 2006, Love obsession … A jazz sensation 2 / 2007, The Art of Melancholy / 2011, Yiorgos Psihoyios in Paris / 2013). Για όλα έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους σολίστ της jazz σκηνής.

Ο διάσημος πιανίστας, αυτοσχεδιαστής και συνθέτης, Keith Jarrett, έχει πει για τον Γιώργο Ψυχογιό: “A great pianist and composer! George's improvisation is an incredible gift of God! An absolute surprise to me”.


ΔΕΥΤΕΡΑ 25.11
Danai & Io - μια φωνή και ένα ακορντεόν αφηγούνται
«Τίποτα πιο τίμιο από την ευτυχία, έλα!»

Η Ιώ παίζει ακορντεόν και η Δανάη τραγουδάει. Ελληνίδες, με γαλλόφωνο υπόβαθρο και έδρα την Αθήνα από το 2016, συνθέτουν το μουσικό ντουέτο Danai & Io. Δίνουν μεγάλη σημασία στην εξιστόρηση και την ερμηνεία διασκευών και πρωτότυπων συνθέσεων. Ψάχνουν ιστορίες σε πρώτο πρόσωπο -ενικό ή πληθυντικό- με περιεχόμενο την υπαρξιακή ανησυχία, την εξουσία, την ιδεολογία και τη ταυτότητα, της ομάδας και του ατόμου.

Σε ποιον, όμως, δεν αρέσουν οι ιστορίες; Οι ιστορίες ξεπερνούν πολιτισμικές, γλωσσικές και ηλικιακές διαφορές και περιέργως ανήκουν στον καθένα από μας με τρόπο βαθιά συλλογικό. Οι Danai & Io, για το « Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2019 » με θέμα « Kαμπαρέ του Κόσμου » προτείνουν μια μουσική παράσταση με ακορντεόν και φωνή, η οποία αντλεί κυρίως έμπνευση από το ρεπερτόριο δύο διαχρονικών ποιητών, τον Georges Brassens και τον Jacques Brel.

Γαλλικά τραγούδια και μουσικές του κόσμου εντάσσονται σε ένα νήμα αφήγησης με διάθεση για ταξίδι και εξερεύνηση. Ένα μουσικό πρόγραμμα που αποτελεί σημείο συνάντησης
* του αστικού αθηναϊκού του περασμένου αιώνα, με διασκευές Χατζηδάκη και Αρλέτας,
* της λαϊκής παράδοσης, με κέλτικες μελωδίες και πορτογαλικά fados
* του ήχου των μεταναστών, των επισκεπτών και των ταξιδιωτών, από τη Σμυρνιά Μ. Παπαγκίκα έως και το folk τραγούδι I am a poor wayfaring stranger,
* και του σύγχρονου αγγλικού και ισπανικού.

Το ντούο Danai & Io συλλέγει αυτές τις μουσικές αφηγήσεις και τις μεταφέρει στη σκηνή, με διάθεση αυτοσχεδιασμού, θεατρικότητας και έντονης παρουσίας. Διαφορετικές γλώσσες γίνονται μία, μέσω της εξιστόρησης, της ερμηνείας και της απεύθυνσης στο κοινό.

Δανάη Τεζαψίδου | Danai Tezapsidou, φωνή & Ιώ Λε Μολλέρ | Io Le Moller, ακορντεόν

Απολλώνιο Ωδείο (Αριστοτέλους 69, πλ. Βικτωρίας)
Τιμή εισόδου 5 ευρώ
Τηλέφωνο για κρατήσεις 210 8815219

 https://www.facebook.com/events/457153321603818/

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Tongue Depressor | Panos Alexiadis

Tongue Depressor | Panos Alexiadis
Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 | 21:00 | 6€

(please scroll down for english)

Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας και με αφορμή την κυκλοφορία τους με τίτλο "Dregs" στο αθηναϊκό label THALAMOS, οι Αμερικάνοι Tongue Depressor κάνουν μια στάση στην Αθήνα για μια ηχητική performance στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων. Μαζί τους ο Πάνος Αλεξιάδης σε μια απ’ τις σπάνιες πλέον εμφανίσεις του.

Οι Tongue Depressor (New Haven, CT) αποτελούνται από τους Henry Birdsey (fiddle, lap steel) και Zach Rowden (fiddle, upright bass). Η μουσική τους έχει αναφορές στο Drone και Harsh Noise ήχο καθώς και την εκκλησιαστική μουσική, ενώ συχνά χρησιμοποιούν μικροτονικά κουρδίσματα. Πέρα από την εν εξελίξει σειρά "Fiddle Music", πρόσφατα project τους είναι τα "Broad Is The Road That Leads To Death" (2018) και "To See Not" μια ηχογράφηση με τον περκασιονίστα Trevor Saint (Glockenspiel) που κυκλοφόρησε τον Γενάρη του 2019 από την Obsolete Staircases.

https://tonguedepressor.bandcamp.com

Ο Πάνος Αλεξιάδης είναι ηχητικός καλλιτέχνης και μουσικός που εστιάζει στη σύγχρονη ηλεκτρονική / ηλεκτροακουστική σύνθεση. Κατά τη διάρκεια των ζωντανών του εμφανίσεων, εξερευνά ένα εσωστρεφές ηχητικό περιβάλλον που εξελίσσεται στα όρια μεταξύ σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού. Τον τελευταίο χρόνο γράφει για εκκλησιαστικό όργανο ενώ παράλληλα συνεχίζει τη συνεργασία του με τον κομίστα Στάθη Τσεμπερλίδη για τη δημιουργία πειραματικών ταινιών επιστημονικής φαντασίας.

http://thalamos.net
https://thalamosnet.bandcamp.com
https://soundcloud.com/alexiadis

______________________________________________________

Tongue Depressor | Panos Alexiadis
Saturday 30 November 2019 | 21:00 | 6€

As part of their european tour and on the occasion of their release "Dregs" on the athenian label THALAMOS, the american duo Tongue Depressor stops in Athens for an audio performance at KET. Panos Alexiadis will perform with them, in one of his rare appearances.

Tongue Depressor (New Haven, CT) is the duo of Henry Birdsey (fiddle, lap steel) and Zach Rowden (fiddle, upright bass). They write, improvise, and perform music that draws from the fields of drone, harsh noise, and church music, often using microtonal tunings. Recent projects and releases include the the ongoing Fiddle Music series (currently at 5 volumes), Broad Is The Road That Leads To Death (2018 C/Site Recordings), and To See Not, a trio recording with percussionist Trevor Saint (Glockenspiel) out in January 2019 via Obsolete Staircases (Kentucky).

https://tonguedepressor.bandcamp.com

Panos Alexiadis is a sound artist who works with electronics and tape, exploring the boundaries between composition and improvisation in contemporary electronic and electro-acoustic music. Since 2012 he’s using mainly an ever changing modular synthesiser focusing on the creation of semi - abstract introverted sound environments. Since 2015 he co-curates THALAMOS.NET along his friend and collaborator Kostas Kefalianos. He continues to collaborate with comic artist Stathis Tsemberildis (Decadence Comics), making experimental hard SCI - FI films (Eschaton, MOA192B).


http://thalamos.net
https://thalamosnet.bandcamp.com
https://soundcloud.com/alexiadis

______________________________________________________

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α
11364 Κυψέλη, Αθήνα
213.00.40.496 & 69.45.34.84.45

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:
με λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8
με τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4
με ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (15 λεπτά με τα πόδια)

https://polychorosket.gr
https://www.facebook.com/tvcontrolcenter/
https://twitter.com/TVControlCenter
https://www.instagram.com/TVControlCenter/
https://www.flickr.com/photos/polychorosket/albums


Χορηγοί επικοινωνίας ΚΕΤ
www.debop.gr
www.artplay.gr
www.theathinai.com
www.all4fun.gr
www.sinwebradio.com
www.forfree.gr
www.catisart.gr
www.formiggart.gr
www.artandpress.gr
www.radioreboot.gr
www.puzzlemag.gr
www.quintatheater.blogspot.gr
www.rocking.gr
www.jazzbluesrock.gr


 https://www.facebook.com/events/2419344245050661/

Phono-Bau + DJ set

Phono-Bau + DJ set
Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 | 21:00 | 6€

(please scroll down for english)

Στα πλαίσια του προγράμματος Transfer International και με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της πρωτοποριακής σχολής Bauhaus, οι Stefan Schneider, Pinna Bounce και Λευτέρης Θεοδόσης, παρουσιάζουν το Phono-Bau. Πρόκειται για μια μουσική performance που ξεκινά από τη διερεύνηση της δυσδιάκριτης σχέσης του Bauhaus με τη μουσική και που εμπνέεται από δύο πειραματικά project του László Moholy-Nagy: το Φωτογράφημα και τον Γραφικό Ήχο. Τελικά το Phono-Bau είναι ένας πειραματικός μουσικός διάλογος που χρησιμοποιεί ιδέες του μοντέρνου αλλά και αποσπάσματα συζητήσεων των τριών καλλιτεχνών σε σχέση με τα γεγονότα που σημάδεψαν την Ευρώπη του μεσοπολέμου. Μετά την performance θα ακολουθήσει DJ set από τους τρεις καλλιτέχνες.

Το Phono-Bau αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Transfer International και υποστηρίζεται από το NRW KULTURsekretariat.
https://phonobau.home.blog/

Stefan Schneider
Έχοντας σπουδάσει φωτογραφία με τον καθηγητή Bernd Becher στην Kunstakademie στο Düsseldorf, ο Stefan Schneider ξεκινά να δουλεύει ως μουσικός-παραγωγός το 1994. Είναι ιδρυτικό μέλος των Kreidler και To Rococo Rot ενώ έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Joachim Roedelius (Cluster), Dieter Moebius (Cluster), Klaus Dinger (Kraftwerk, Neu!), Hauschka, Katharina Grosse, και John McEntire (Tortoise). Δραστηριοποιείται μουσικά ως Mapstation και είναι ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας TAL.
http://www.talmusic.com/

Pina Bounce
Η Pina Bounce ζει και εργάζεται στην Aθήνα ως μουσικός, DJ και αρχιτέκτων. Το μουσικό έργο της, ομαδικό ή ατομικό, από το 2001, διατρέχει το θέατρο, τον κινηματογράφο, ηχητικές εγκαταστάσεις, συναυλιακούς χώρους, και τη δισκογραφία. Εξερευνά τον αυτοσχεδιασμό, τη σύνθεση, την αποδόμηση των ηχητικών μορφών και τη δημιουργία ηχητικών χώρων και εξιστορήσεων. Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς της απαντάται στα δύο κύρια ομαδικά project, Drog_A_Tek και Minimaximum Improvision και στο σόλο project Pin(n)a Bounce.
www.orilarecords.bandcamp.com/album/trumpetancy
www.ioannidou-blog.tumblr.com

Λευτέρης Θεοδόσης
Έχοντας σπουδάσει κλασική κιθάρα και αρχιτεκτονική, η δουλειά του Λευτέρη Θεοδόση περιλαμβάνει ερευνητικά και καλλιτεχνικά project που εξετάζουν (ή εμπνέονται από) την πολύπλευρη σχέση του ήχου με το χώρο, όπως αυτή αναπτύσσεται μέσα σε συγκεκριμένα ιστορικά πλαίσια.
www.soundcloud.com/zedavega

______________________________________________________

Phono-Bau + DJ set
Friday 29 November 2019 | 21:00 | 6€

Stefan Schneider, Pinna Bounce and Lefteris Theodosis present "Phono-Bau" as part of the Transfer International program, commemorating the 100 years since the founding of the innovative Bauhaus School. It is a musical performance that begins by exploring Bauhaus's relationship with music. It is inspired by two experimental projects by László Moholy-Nagy. After all, "Phono-Bau" is an experimental musical dialogue that uses ideas from the modern as well as extracts from the discussions of the three artists about the events that marked the interwar period in Europe. After the performance there will be a DJ set by the three artists.

"Phono-Bau" was developed under the Transfer International program and is supported by the NRW KULTURsekretariat.
https://phonobau.home.blog/

Stefan Schneider
Having studied photography with professor Bernd Becher at the Kunstakademie in Düsseldorf, Stefan Schneider began working as a music producer in 1994. He is a founding member of Kreidler and To Rococo Rot while collaborating with artists such as Joachim Roedelius (Cluster), Dieter (Cluster), Klaus Dinger (Kraftwerk, Neu!), Hauschka, Katharina Grosse, and John McEntire (Tortoise). He is active musically as Mapstation and he is also the founder of the record label TAL.
http://www.talmusic.com/

Pina Bounce
Pina Bounce lives and works in Athens as a musician, DJ and architect. Her musical work, group or solo, since 2001, includes theater, cinema, sound installations, concert venues, and discography. It explores improvisation, composition, deconstruction of sound forms, and the creation of sound spaces and narratives. Most of her work can be found in the two main team projects, Drog_A_Tek and Minimaximum Improvision and in the solo Pin(n)a Bounce project.
www.orilarecords.bandcamp.com/album/trumpetancy
www.ioannidou-blog.tumblr.com

Lefteris Theodosis
Having studied classical guitar and architecture, Lefteris Theodosis's work includes research and art projects that examine (or are inspired by) the many-sided relationship of sound and space as it develops within specific historical contexts.
www.soundcloud.com/zedavega

______________________________________________________

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α
11364 Κυψέλη, Αθήνα
213.00.40.496 & 69.45.34.84.45

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:
με λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8
με τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4
με ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (15 λεπτά με τα πόδια)

https://polychorosket.gr
https://www.facebook.com/tvcontrolcenter/
https://twitter.com/TVControlCenter
https://www.instagram.com/TVControlCenter/
https://www.flickr.com/photos/polychorosket/albums


Χορηγοί επικοινωνίας ΚΕΤ
www.debop.gr
www.artplay.gr
www.theathinai.com
www.all4fun.gr
www.sinwebradio.com
www.forfree.gr
www.catisart.gr
www.formiggart.gr
www.artandpress.gr
www.radioreboot.gr
www.puzzlemag.gr
www.quintatheater.blogspot.gr
www.rocking.gr
www.jazzbluesrock.gr


 https://www.facebook.com/events/411085749810053/

Fausto Sierakowski / Michalis Katachanas Duet

Fausto Sierakowski / Michalis Katachanas Duet
Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 | 21:00 | 6€

(please scroll down for english)

Ο Fausto Sierakowski (alto sax) και ο Μιχάλης Καταχανάς (viola) γνωρίστηκαν το φθινόπωρο του 2011, αυτοσχεδιάζοντας σε ένα από τα υπόγεια του New England Conservatory στη Βοστώνη. Έχοντας και οι δυο ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές τους σπουδές στην Αμερική, συναντιούνται ξανά στη σκηνή του ΚΕΤ για έναν ακόμη αυτοσχεδιασμό. Δημιουργούν ένα απροσδόκητο ντουέτο εξερευνώντας τα όρια της παραδοσιακής μουσικής και της free jazz. Συνομιλούν μεταξύ τους εναλλάσσοντας ρόλους και ηχοχρώματα.

Fausto Sierakowski
Γεννήθηκε το 1988 στο Παρίσι και μεγάλωσε στη Ρώμη. Το 2009 πήρε Δίπλωμα στο Κλασικό Σαξόφωνο από το Conservatorio di Santa Cecilia υπό την καθοδήγηση του Αlfredo Santoloci και το 2012 αποκτά Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών πάνω στο σύγχρονο αυτοσχεδιασμό από το New England Conservatory υπό την καθοδήγηση των Anthony Coleman, Hankus Netsky και Frank Carlberg. Κατά την παραμονή του στην Αμερική και μέχρι την επιστροφή του στην Ευρώπη το 2014, έκανε συναυλίες και ηχογραφήσεις με μουσικούς όπως οι Matt Moran, Anthony Coleman, Joe Morris, Matt Darriau, Satoshi Takeshi, Hayden Chisholm και Axel Dörner. Το 2016 μετακομίζει στην Ελλάδα, με σκοπό να μελετήσει Κλασική Οθωμανική Μουσική και ούτι με τον Ευγένιο Βούλγαρη. Από τότε συμμετέχει στα μουσικά σύνολα του Ευγένιου Βούλγαρη, του Θύμιου Ατζακά και του James Wylie, αλλά και σε αρκετά συγκροτήματα, όπως: People of the wind (με τον Αλέξανδρο Ριζόπουλο) και Ροδάκινα (με την Αυγερινή Γάτση, τη Μαρία Πλουμή και την Εύη Κανέλλου).

Μιχάλης Καταχανάς
Γεννήθηκε στον Πειραιά. Ξεκίνησε μαθήματα κλασικού βιολιού σε ηλικία 8 ετών με τον Κώστα Καβάκο. Το 1990 εισήχθη στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης και το 1999 στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου απ ́όπου αποφοίτησε το 2006, υπό την επίβλεψη του Δήμου Δημητριάδη. Το 2008 έγινε δεκτός για μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Σύγχρονου Αυτοσχεδιασμού του New England Conservatory of Music στη Βοστώνη των Η.Π.Α, ως υπότροφος του «Ιδρύματος Fulbright». Μαθήτευσε κοντά σε σημαντικούς καθηγητές όπως οι Charlie Banakos και Ran Blake. Στις αρχές του 2012 σχηματίζει το Michalis Katachanas Quartet και πραγματοποιεί συναυλίες σε πολλές μουσικές σκηνές αλλά και ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Ως Jazz βιολίστας και συνθέτης έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους έλληνες συνθέτες (Νίκο Ξυδάκη, Μίμη Πλέσσα, Κατερίνα Φωτεινάκη, κ.ά.) και ξένους μουσικούς (Jackie Leven, Antony Coleman, Joe Tornabene κ.ά.). Συνθέτει και παίζει μουσική για θεατρικές παραστάσεις (Όρνιθες, Πόλεμος Τοπίων, Ένα Καρφί στον Τοίχο, Τρισεύγενη). Έχει στο ενεργητικό του δυο προσωπικούς δίσκους (Μurderess και Το Τρίτο Χρέος) και πολυάριθμες συμμετοχές σε ηχογραφήσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Από το 2014 είναι διδάσκων στο Τμήμα Jazz του Ωδείου Αθηνών.

______________________________________________________

Fausto Sierakowski / Michalis Katachanas Duet
Thursday 21 November 2019 | 21:00 | 6€

Fausto Sierakowski (alto sax) and Michalis Katachanas (viola) met in the fall of 2011, while improvising at one of the New England Conservatory basements in Boston. Having both completed their postgraduate studies in America, they meet again at KET for yet another improvisation. They create an unexpected duet exploring the boundaries of traditional music and free jazz. They conversate with each other by alternating roles and tones.

Fausto Sierakowski
He was born in 1988 in Paris and grew up in Rome. In 2009 he received a Diploma in Classical Saxophone from the Conservatorio di Santa Cecilia under the direction of Alfredo Santoloci and in 2012 he obtained a Masters Degree in Modern Improvisation from the New England Conservatory under the guidance of Anthony Coleman, Hankus Netsky and Frank Carlberg. During his stay in America and until his return to Europe in 2014, he participated in concerts and recordings with musicians such as Matt Moran, Anthony Coleman, Joe Morris, Matt Darriau, Satoshi Takeshi, Hayden Chisholm and Axel Dörner. In 2016 he moves to Greece to study Classical Ottoman Music and ud with Eugene Voulgaris. Since then he has been involved in the musical ensembles of Eugene Voulgaris, Thymios Adzakas and James Wylie, as well as in several bands, such as: People of the wind (with Alexander Rizopoulos) and Rodakina (with Avgerini Gatsi, Maria Ploumi and Evi Canellou).

Michalis Katachanas
He was born in Piraeus. He started classical violin lessons at the age of 8 with Kostas Kavakos. In 1990 he was admitted to the Experimental Music High School of Pallini and in 1999 to the Department of Music Studies of the Ionian University from where he graduated in 2006, under the supervision of Dimos Dimitriadis. In 2008, he was accepted to graduate studies at the New England Conservatory of Music's Modern Improvisation Department in Boston, USA, with a scholarship by Fulbright Foundation. He studied with important teachers such as Charlie Banakos and Ran Blake. In early 2012, he formed the Michalis Katachanas Quartet and performed concerts in many music scenes and made recordings for radio and television. As a Jazz violinist and composer he has collaborated with many known greek composers (Nikos Xydakis, Mimis Plessas, Katerina Fotinakis, etc.) and foreign musicians (Jackie Leven, Antony Coleman, Joe Tornabene, etc.). He composes and plays music for theatrical performances (Ornithes, Polemos Topion, Ena Karfi ston Toiho, Trisevyeni). He has two personal records (Murderess and To Trito Hreos) and numerous recordings in Greece and abroad. Since 2014 she has been teaching at the Jazz Department of the Athens Conservatory.

______________________________________________________

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α
11364 Κυψέλη, Αθήνα
213.00.40.496 & 69.45.34.84.45

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:
με λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8
με τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4
με ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (15 λεπτά με τα πόδια)

https://polychorosket.gr
https://www.facebook.com/tvcontrolcenter/
https://twitter.com/TVControlCenter
https://www.instagram.com/TVControlCenter/
https://www.flickr.com/photos/polychorosket/albums


Χορηγοί επικοινωνίας ΚΕΤ
www.debop.gr
www.artplay.gr
www.theathinai.com
www.all4fun.gr
www.sinwebradio.com
www.forfree.gr
www.catisart.gr
www.formiggart.gr
www.artandpress.gr
www.radioreboot.gr
www.puzzlemag.gr
www.quintatheater.blogspot.gr
www.rocking.gr
www.jazzbluesrock.gr


 https://www.facebook.com/events/1467821296707089/

The Sound of Color Sessions #1 ● Jannis Anastasakis & Guests

The Sound of Color Sessions #1:
Γιάννης Αναστασάκης (κιθάρα, live-sampling)
Gilad Atzmon (σαξόφωνο),
Δημήτρης Κλωνής (τύμπανα),
Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο, πλήκτρα)
Ναταλία Μαντά (live visuals)

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 | 21:30 | 5€

(please scroll down for english)

______________________________________________________

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, μια φορά το μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης προσκαλεί στο ΚΕΤ διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά στη δημιουργία ενός in situ οπτικοακουστικού project.

Στο session του Νοεμβρίου προσκαλεί τους Gilad Atzmon (σαξόφωνο), Δημήτρη Κλωνή (τύμπανα), Γιάννη Παπαδόπουλο (πλήκτρα) και Ναταλία Μαντά (live visuals).

Gilad Atzmon
Ο Gilad Atzmon είναι βρετανός μουσικός της τζαζ και συγγραφέας. Γεννήθηκε στο Ισραήλ το 1963 και σπούδασε σύνθεση και τζαζ στο Rubin Academy of Music στην Ιερουσαλήμ. Παίζει σαξόφωνα, κλαρινέτο και ξύλινα πνευστά όργανα. Το album του Exile επιλέχθηκε από το BBC ως ο καλύτερος τζαζ δίσκος της χρονιάς (2003). Ο John Lewis της Guardian τον περιγράφει ως τον “πιο δυναμικό άντρα στη βρετανική τζαζ σκηνή”. Ο Atzmon περιοδεύει συχνά ανά τον κόσμο. Τα album του, δεκαπέντε μέχρι στιγμής, συχνά εξερευνούν πολιτικά ζητήματα και μουσικές της Μέσης Ανατολής. Ως μέλος των Blockheads, ο Gilad έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με τους Ian Dury, Robbie Williams, Sinead O'Connor και Paul McCartney. Ο Gilad έχει επίσης συνεργαστεί με τον Robert Wyatt και τους Water Boys. To 2014 συνεργάστηκε με τους Pink Floyd και συμμετέχει στον τελευταίο τους δίσκο με τίτλο The Endless River.
www.gilad.co.uk


Δημήτρης Κλωνής
Ο Δημήτρης Κλωνής γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Σε ηλικία 14 ετών ξεκινά τη σπουδή του στα drums κοντά στον Πέτρο Δαχτυλίδη και εν συνεχεία κοντά στον Γιάννη Φλώρο, όπου και διδάσκεται την περίφημη ‘ντραμιστική’ κληρονομιά που άφησε ο μεγάλος Alan Dawson. Έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα της εγχώριας jazz σκηνής, όπως οι: Τάκης Πατερέλης, Γιώργος Κοντραφούρης, Γιώτης Σαμαράς, Δημήτρης Τσάκας, Παντελής Μπενετάτος, Δημήτρης Καλαντζής, Κώστας Κωνσταντίνου, Περικλής Τριβόλης, Δημήτρης Σεβδαλής, Βάσω Δημητρίου, καθώς και με ξένους καλλιτέχνες όπως οι: Femi Temowo (Roots, Amy Winehouse), Michael Weisberger (Milo Ζ), Yoel Soto, Enrique Pascual, Adedeji Adetayo, Aline de Lima. Έχει επίσης συνεργαστεί με τους Φοίβο Δεληβοριά, Μάρθα Φριντζήλα, Δώρο Δημοσθένους και Πέτρο Θεοτοκάτο. Αυτή την περίοδο ζει στην Αθήνα όπου και εργάζεται σαν full-time μουσικός παίζοντας με πληθώρα σχημάτων, ηχογραφώντας και διδάσκοντας.


Γιάννης Παπαδόπουλος
Ο Γιάννης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Αποφοίτησε από το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο Παλλήνης. Έχει συμμετάσχει σε μικρά σύνολα της Ορχήστρας Νέων της ΕΡΤ. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην κατεύθυνση εκτέλεσης jazz, με καθηγητές τους: Δημήτρη Καλαντζή, Γιώργο Κοντραφούρη, Δήμο Δημητριάδη. Ως υπότροφος του τμήματος έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με σημαντικούς καλλιτέχνες της διεθνούς Jazz σκηνής, όπως: Dave Liebman, Jonathan Kreisberg, Αrmen Donelian, Jari Perkiomaki, Jukkis Uotila, Sheila Jordan, Chico Freeman, Mark Murphy, Γιώργος Κοντραφούρης, Σάμι Αμίρης, Thomas Clausen, Gianni Lenoci. Το 2009 εκπροσώπησε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο 19ο διεθνές συνέδριο του IASJ (International Association of Schools of Jazz) στη Λουκέρνη. Έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα με καταξιωμένους καλλιτέχνες της ελληνικής (Τάκη Πατερέλη, Δήμο Δημητριάδη, Γιώργο Φακανά, Βασίλη Ρακόπουλο, Αλέξανδρο Κτιστάκη, κ.ά.) και της διεθνούς τζαζ σκηνής (J.D. Walter, Manfred Schoof, Jean-Loup Lognon, Tivon Pennicott κ.ά.). Είναι ιδρυτικό μέλος του Next Step Quintet με το οποίο έχουν ηχογραφήσει δύο άλμπουμ, και συμμετέχει επίσης σε πολλά σχήματα της ελληνικής σκηνής.


Ναταλία Μαντά
Η Ναταλία Μαντά γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα. Εισήχθη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στην κατηγορία “Ταλέντα”, όπου σπούδασε κατά την περίοδο 2011 - 2016. Μπαίνοντας στη σχόλη το 2011, σε ηλικία 17 ετών, κερδίζει το δεύτερο βραβείο σε διαγωνισμό γλυπτικής στην Ιταλία με θέμα Mελέτη για Δημόσιο Χώρο. Φοίτησε με καθηγητή τον Γιώργο Λάππα στο Β’ εργαστήριο γλυπτικής. Ολοκλήρωσε τις σπουδές καθώς και την επιμέλεια της πτυχιακής της εργασίας υπό την εποπτεία της υπεύθυνης καθηγήτριας του Β' - Γ' εργαστηρίου γλυπτικής κ. Αφροδίτη Λίτη. Τελείωσε με Άριστα και βαθμό πτυχίου 9,5 (εννέα και πέντε). Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση τον Οκτώβρη του 2017 στη γκαλερί Καππάτος στην Αθήνα.


Γιάννης Αναστασάκης
Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων, καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ και την τεχνική του live-sampling (είναι επίσης ο σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals). Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα "επιτρεπτά" όρια. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς όπως οι: Arve Henriksen, Christian Fennesz, Eivind Aarset, Λένα Πλάτωνος, Σαβίνα Γιαννάτου, Θοδωρής Ρέλλος, Χάρης Λαμπράκης, Φλώρος Φλωρίδης, Haig Yazdjian κ.ά.
www.jannisanastasakis.com

______________________________________________________

The Sound of Color Sessions #1
Jannis Anastasakis + Guests
Thursday 28 November 2019 | 21:30 | 5€

For the fifth consecutive year, once a month, Jannis Anastasakis invites at KET various musicians and visual artists to improvise and create an in situ audiovisual project.

In the November session he invites Gilad Atzmon (saxophone), Dimitris Klonis (drums), Jannis Papadopoulos (keys) and Natalia Manta (live visuals).

Gilad Atzmon
Gilad Atzmon is a British Jazz artist and author. Gilad was born in Israel in 1963 and trained at the Rubin Academy of Music, Jerusalem (Composition and Jazz). A multi-instrumentalist he plays saxophones, clarinet and ethnic woodwind instruments . His album Exile was the BBC jazz album of the year in 2003. He was described by John Lewis at the Guardian as the “hardest-gigging man in British jazz.” Atzmon tours extensively around the world. His albums, of which he has recorded fifteenth albumsto date, often explore political themes and the music of the Middle East. As a member of the Blockheads, Gilad has also recorded and performed with Ian Dury, Robbie Williams, Sinead O'Connor and Paul McCartney. Gilad has also recorded with Robert Wyatt, the Water Boys. In 2014 he recorded with Pink Floyd and is featured on their last album The Endless River (Anisina).
www.gilad.co.uk

Dimitris Klonis
Dimitris Klonis was born in Athens in 1984. By the age of 14 he begins his studies on the drumset under the guidance of Petros Daktilidis. Later on the great John Floros enters his life and as a result he passes him the drumming knowledge and legacy that he was taught from the great master Alan Dawson. In 2010 and slightly after Dimitris’ graduation from National Technical University of Athens, he is immediately accepted in Conservatorium Van Amsterdam but also in Rotterdam Jazz Academy. He studies for a very short period in Amsterdam where he had the chance to take lessons from Lucas Van Merwijk, Maurcel Serierse and Victor Oskam. He has also studied jazz harmony with Gregory Batsis and holds a degree in harmony (2009) and a degree in counterpoint (2012). He has attended clinics an private lessons with giants like Adam Nussbaum, Kendrick Scott, Jojo Mayer and Akira Jimbo. Within the years he has collaborated with great local jazz musicians such as Yiotis Samaras, George Kontrafouris, Pantelis Mpenetatos, Takis Paterelis, Kostas Konstantinou, Dimitris Sevdalis and Vasso Dimitriou as well as some foreign artists like Femi Temowo(Roots,Amy Winehouse), Michael Weisberger(Milo Z), Aline de Lima, Adedeji Adetayo, Yoel Soto. He has also collaborated with Foivos Delivorias, Martha Fritzila, Petros Theotokatos and Doros Dimosthenous. He currently lives in Athens, where he is envolved in lots of projects, gigging, recording and teaching.

Jannis Papadopoulos
Jannis Papadopoulos was born in Athens in 1987. He graduated from the Experimental Music High School of Pallini. He has participated in small groups of the ERT Youth Orchestra. He is a graduate of the Department of Music Studies of the Ionian University, in the direction of jazz, with professors: Dimitris Kalantzis, Giorgos Contrafouris, Dimos Dimitriadis. He has attended seminars with leading artists on the international Jazz scene, such as: Dave Liebman, Jonathan Kreisberg, Αrmen Donelian, Jari Perkiomaki, Jukkis Uotila, Sheila Jordan, Chico Freeman, Mark Murphy, Giorgos Contrafouris, Sami Amiri, Thomas Clausen, Gianni Lenoci. In 2009 he represented the Ionian University at the 19th International Conference of IASJ (International Association of Schools of Jazz) in Lucerne. He has given numerous concerts in Greece with renowned greek artists (Takis Paterelis, Dimos Dimitriadis, Giorgos Fakanas, Vassilis Rakopoulos, Alexandros Ktistakis, etc.) and the international jazz scene (J.D. Walter, Manfred Schoof, Jean-Loup Lognon, Tivon Pennicott etc.). He is a founding member of the Next Step Quintet with which they have recorded two albums, and he is also involved in many different groups of the local scene.

Natalia Manta
Natalia Manta was born in 1994 in Athens. She was admitted to the School of Fine Arts in the category "Talents", where she studied during the period 2011 - 2016. Entering the School in 2011, at the age of 17, she wins the second prize in a sculpture competition in Italy titled "Study of Public Space". She studied with professor George Lappas in the Second Sculpture Lab. She completed her studies and curated her undergraduate thesis under the supervision of Aphrodite Liti. Graduated with a Bachelors Degree of 9.5 (nine and five). She has participated in group exhibitions in Greece and abroad and made her first solo exhibition in October 2017 at the Kappatos Gallery in Athens.

Jannis Anastasakis
Jannis Anastasakis is considered to be in a league of his own as a guitar player, improvisor and soundscape artist in Greece. His unique, in-depth approach of the guitar as an ambient sound generator, and the extended use of effects (he is also the builder and designer of the JAM pedals) and analog synths, results in a very personal sound and delivery, that sets him apart from all other players in his country. He is coming up with unique and fresh sounds that take the music from ambient to psychedelic and off limits to new territory. He has collaborated with great artists such as: Arve Henriksen, Eivind Aarset, Christian Fennesz, Gilad Atzmon, Thodoris Rellos, Savina Yannatou, Floros Floridis, Michalis Siganidis, Lena Platonos, Harris Lambrakis, Haig Yazdjian, Dionysis Savopoulos to name a few.
www.jannisanastasakis.com

______________________________________________________

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α
11364 Κυψέλη, Αθήνα
213.00.40.496 & 69.45.34.84.45

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:
με λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8
με τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4
με ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (15 λεπτά με τα πόδια)

https://polychorosket.gr
https://www.facebook.com/tvcontrolcenter/
https://twitter.com/TVControlCenter
https://www.instagram.com/TVControlCenter/
https://www.flickr.com/photos/polychorosket/albums


Χορηγοί επικοινωνίας ΚΕΤ
www.debop.gr
www.artplay.gr
www.theathinai.com
www.all4fun.gr
www.sinwebradio.com
www.forfree.gr
www.catisart.gr
www.formiggart.gr
www.artandpress.gr
www.radioreboot.gr
www.puzzlemag.gr
www.quintatheater.blogspot.gr
www.rocking.gr
www.jazzbluesrock.gr


 https://www.facebook.com/events/1231745487012264/

❛Taboo / In the Dark❜, συμμετοχική performance στο σκοτάδι ⌂ ΚΕΤ

❝Έχετε περάσει ποτέ δυο ώρες παίζοντας, χορεύοντας ή τραγουδώντας σε απόλυτο σκοτάδι;❞

❒ ❛Taboo / In the Dark❜: μια συμμετοχική εμπειρία, ανάμεσα στο εργαστήρι και την performance, με την Clio Van de WalleΚέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων ⋆ Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 | 20:30 – 22:30 | 6€ • πληροφορίες, εγγραφές ✆ 213.00.40.496.

(please scroll down for english)

Έχετε περάσει ποτέ δυο ώρες παίζοντας, χορεύοντας ή τραγουδώντας σε απόλυτο σκοτάδι; Η ελληνογαλλίδα ηθοποιός και σκηνοθέτις Clio Van de Walle σάς προσκαλεί σε ένα αισθητηριακό και συναισθηματικό ταξίδι με θέμα το Taboo.

Σαν πρώτο βήμα, θα κληθείτε να παρατηρήσετε το χώρο στον οποίο βρίσκεστε και θα κινείστε για τις επόμενες δυο ώρες. Μόλις ο χώρος γίνει πιο οικείος, κλείνουν τα φώτα και η “εμπειρία” ξεκινά σιγά σιγά με προσαρμοστικές ασκήσεις:

- Εντοπισμός των σωμάτων στο χώρο
- Ασκήσεις για φωνή, ήχο, αναπνοή, τραγούδι
- Συλλογικοί αυτοσχεδιασμοί με μουσική, χρήση αντικειμένων, μουσικά όργανα
- Ασκήσεις με μυρωδιές, υλικά, γεύσεις
- Αισθητηριακές και συναισθηματικές μνήμες

Στη συνέχεια, θα εργαστείτε πάνω σε ένα σύντομο κείμενο "taboo" που θα έχετε μάθει απ’ έξω. Μπορεί να είναι ένα άρθρο, ένα ποίημα, ένα τραγούδι, ένα θεατρικό απόσπασμα, μια πολιτική ομιλία κ.ά. Αυτή η νέα προσέγγιση στο κείμενο θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε με την ομάδα ενστικτωδώς και οργανικά. Εξερευνώντας το σώμα, τη φωνή και τη φαντασία σας, θα ανακαλύψετε τον εαυτό σας με έναν προκλητικό και απροσδόκητο τρόπο.

Περισσότερες πληροφορίες για την Clio Van de Walle:
https://lacompagnieindigo.wixsite.com/lacompagnieindigo/videos

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε άτομα από 16 ετών και άνω. Οι συμμετέχοντες μπορούν να μιλούν ελληνικά, γαλλικά ή αγγλικά, ωστόσο το κείμενο που θα επιλέξουν μπορεί να ειπωθεί σε οποιαδήποτε γλώσσα.

Κάθε συμμετέχων καλείται να:
- φέρει μια μυρωδιά που αντιστοιχεί στο κείμενο του/της (αρώματα, μπαχαρικά, τρόφιμα, αλκοόλ, ελαιογραφίες κ.ά.)
- φέρει έναν ήχο που αντιστοιχεί στο κείμενο του/της (μουσικό όργανο, τσαλακωμένο χαρτί, πλαστικό μπουκάλι, μεταλλικά αντικείμενα, σφυρίχτρα κ.ά.)
- φορά άνετα ρούχα και παπούτσια

______________________________________________________

Taboo / In the Dark
Monday 25 November 2019 | 20:30 – 22:30 | 6€ |
apply at info@polychorosket.gr & 213 00 40 496

Have you ever spent two hours playing, dancing, singing in total darkness? French-Greek actress and director Clio Van de walle invites you on a sensory and emotional journey on the theme of Taboo.

First of all, with your group, you will be invited to locate and observe the space in which you will move throughout the duration of the course. Once the space is "tamed", we turn off the lights and we start gently with adapted exercises.

- Localisation of the bodies and energies in the space
- Work on voice, sound, breath, singing
- Collective improvisations with music, uses of objects, musical instruments
- Work on smells, materials, tastes
- Sensory and emotional memories

In a second step, you will play and work on a short "taboo" text that you will have learned by heart. It may be a press article, a poem, a song, a theatrical extract, a political speech. This new approach to the text will allow you to connect to the group instinctively and organically. Exploring your body, voice and imagination, you will rediscover yourself in a challenging and unexpected way.

More info about Clio Van de Walle:
https://lacompagnieindigo.wixsite.com/lacompagnieindigo/videos

This event is open to all, from 16 years old. Greek, french and english speakers are welcome but you can choose to say your text in any langage.

Each participant is asked to:
- bring a smell that corresponds to his or her text. (perfume, spices, food, alcohol, oil painting...)
- bring a sound that corresponds to his or her text. (musical instrument, crumpled paper, plastic bottle, metalic objects, whistle...)
- wear comfortable clothing and shoes

______________________________________________________

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α
11364 Κυψέλη, Αθήνα
213.00.40.496 & 69.45.34.84.45

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:
με λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8
με τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4
με ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (15 λεπτά με τα πόδια)

https://polychorosket.gr
https://www.facebook.com/tvcontrolcenter/
https://twitter.com/TVControlCenter
https://www.instagram.com/TVControlCenter/
https://www.flickr.com/photos/polychorosket/albums


Χορηγοί επικοινωνίας ΚΕΤ
www.debop.gr
www.artplay.gr
www.theathinai.com
www.all4fun.gr
www.sinwebradio.com
www.forfree.gr
www.catisart.gr
www.formiggart.gr
www.artandpress.gr
www.radioreboot.gr
www.puzzlemag.gr
www.quintatheater.blogspot.gr
www.artic.gr
www.passiontheater.gr
www.boemradio.gr


 https://www.facebook.com/events/2096701677095931/

COSMIC RHYTHM στο ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ

Ο Τάκης Πατερέλης παίζει Gurdjieff / De Ηartmann
COSMIC RHYTHM
Συναυλία με έργα των Gurdjieff / De Ηartmann
Τάκης Πατερέλης (πιάνο)
Μία μοναδική συναυλία στο ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ
Αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής»

Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Ασία και τη Β. Αφρική, ο σημαντικός Έλληνας φιλόσοφος Γεώργιος Γεωργιάδης (Gurdjieff [1866-1949]) συνέλεξε μεγάλο αριθμό παραδοσιακών μελωδιών, κομματιών δερβίσικης μουσικής και χορών, αλλά και λειτουργικών θρησκευτικών ύμνων από απόμακρα μοναστήρια και ιερούς τόπους. Επιστρέφοντας στη Δύση ( Μόσχα, Παρίσι, Νέα Υόρκη), κατέγραψε και ενορχήστρωσε τις μελωδίες αυτές για πιάνο, σε συνεργασία με το μαθητή του, Thomas de Hartmann [1885-1956], ο οποίος μαζί με τον Sergei Prokofiev [1891-1953], υπήρξε συνθέτης της Αυτοκρατορικής Όπερας της Πετρούπολης. Η μουσική του Gurdjieff είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη. Η δυναμικής της λιτότητα και η πλούσια εκφραστικότητά της οδήγησαν σπουδαίους μουσικούς όπως ο Alain Kremski και ο Keith Jarret να ασχοληθούν μαζί της και να την ηχογραφήσουν.
Ο Τάκης Πατερέλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία έξι ετών ξεκινά τα μαθήματα πιάνου στο Ωδείον Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε με δίπλωμα και άριστα παμψηφεί, υπό την καθοδήγηση της κ. Αλίκης Βατικιώτη. Αργότερα κάνει σπουδές Jazz και αυτοσχεδιασμού και ενορχήστρωσης στο Berklee College of Music της Βοστώνης. Σαν σαξοφωνίστας έχει συνεργαστεί με πάρα πολλά ονόματα της Ελληνικής και διεθνούς σκηνής της Jazz, και έχει πλούσιο διδακτικό έργο. Από το 2005 είναι μέλος της Θεατρικής Ομάδας ΡΟΔΑ, όπου με την επιμέλεια και την καθοδήγηση της κ. Μαρίας Περετζή, και έχοντας ως όχημα τη θεατρική και τη μουσική εμπειρία, μελετώνται οι ιδέες του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου του Πόντου Γεώργιου Γεωργιάδη, γνωστού ως Gurdjieff. Έχει εκδώσει το C.D. “Cosmic Rhythm” και έχει επίσης συμμετάσχει στο C.D. της ΡΟΔΑ με τίτλο “Seekers” , με μουσική Gurdjieff / De Ηartmann.

Προπώληση εισιτηρίων:

Ticket Services
Εκδοτήριο : Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
Τηλεφωνικά :2107234567
Online : https://www.ticketservices.gr/event/cosmic-rhythm-odeio-athinon/

Σε όλα τα καταστήματα Public και στο tickets.public.gr

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ευρώ, ΜΕΙΩΜΕΝΟ 5 ευρώ (φοιτητικό/ανέργων/αμεα)


 https://www.facebook.com/events/2949707088386200/

Kostas Sidirokastritis Group live at Spiti Art Bar

  Kostas Sidirokastritis Group Το Kostas Sidirokastritis Group, το προσωπικό σχήμα του τραγουδιστή – τραγουδοποιού και μουσικού του δρόμου Κ...