Κυριακή 30 Απριλίου 2023

ΣΥΜΠΟΣΙΟ: “Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ”

 


Στον απόηχο του διαδικτυακού Συμποσίου με θέμα: "Η πολιτισμική κληρονομιά του Βυζαντίου διά μέσου των αιώνων", την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, (Symposium on : “Byzantium’s Cultural Heritage through the Ages to Present times”, Sunday, April 2nd, 2023) που διοργάνωσε το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης Νέας Υόρκης του ΥΠΑΙΘ, με τη συνδρομή του Ιδρύματος “Porphyra”, Νέα Υόρκη, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στις ΗΠΑ, σε κλίμα ευαρέσκειας των εισηγητών και συμμετεχόντων, εκφράστηκαν οι ευχές να υπάρξει και στο μέλλον ένα αντίστοιχης ποιότητας επιστημονικής, ακαδημαϊκής και πολιτισμικής αξίας γεγονός. Οι ομιλητές, οι συμμετέχοντες Έλληνες της διασποράς επικοινώνησαν, συζήτησαν, αντάλλαξαν απόψεις με κοινή συνισταμένη την εκφρασμένη πεποίθηση ότι η εποχή του Βυζαντίου υπήρξε λαμπρή σελίδα της ελληνικής ιστορίας η σημασία της οποίας δεν έχει φωτιστεί αρκετά και θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να προβληθεί στο βαθμό που της αναλογεί. Το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης Νέας Υόρκης του ΥΠΑΙΘ με επικεφαλή την Dr Γράψια Ειρήνη, κατάφερε να καλύψει με τη διοργάνωση του Συμποσίου ένα κενό στον τομέα της συσπείρωσης της ομογένειας και της σύνδεσής της με την ακαδημαϊκή κοινότητα της Ελλάδας στα εθνικά πολιτισμικά θέματα. 

1. Η αν. Συντονίστρια Εκπ/σης Νέας Υόρκης, Dr Γράψια Ειρήνη, αφού έκανε την Εισαγωγή, συντόνισε το Συμπόσιο και παρουσίασε τους παρακάτω εξέχοντες ομιλητές με τη θεματολογία τους : 

2. Rev. Stefanos Alexopoulos, Associate Professor of Liturgical Studies and Sacramental Theology Expertise in: Byzantine Liturgical History, The Catholic University of America, School of Theology and Religious Studies. Με τίτλο εισήγησης: “Βυζαντινή Λατρευτική Παράδοση και Σύγχρονες Προκλήσεις” 

3. Rev. Leonidas Pittos, Associate Professor Byzantine and Modern Greek Studies Wayne State University, Michigan. Με τίτλο εισήγησης: “Η Βυζαντινή Παράδοση μετά το Βυζάντιο: υμνολογία και ψαλτική” 

4. Χρήστου Αθανάσιος, Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Με τίτλο εισήγησης: “«Ρωμαίος», «Γραικός» και «Έλλην»: Οι τρεις όροι που σημάδευσαν την πορεία της εθνογένεσης του Ελληνισμού” 

5. Δρ. Καραγιάννη Φλώρα, Βυζαντινολόγος ΥΠΠΟΑ, Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (ΕΚΒΜΜ) Έφορος στο Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών. Πρόεδρος του Σωματείου: «Βυζαντινή Οικουμένη». Με τίτλο εισήγησης: "Ο θρύλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τους Ελληνιστικούς χρόνους έως σήμερα 

6. Δρ. Δεληκάρη Αγγελική, στον τομέα: Αρχαίας Ελληνικής, Ρωμαϊκής, Βυζαντινής και Μεσαιωνικής Ιστορίας Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ,Assistant Professor of Medieval History of Slavs at Aristotle University of Thessaloniki. President of the Hellenic Historical Society. Με τίτλο εισήγησης: "Ζώντας στη Βυζαντινή πόλη της Θεσσαλονίκης, συμπρωτεύουσας της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.” 

7. Δρ. Αφεντούλη Δέσποινα, Δημοσιογράφος-Κοινωνιολόγος. Με τίτλο εισήγησης: “Η συμβολή του Βυζαντίου στον παγκόσμιο πολιτισμό” 

8. Αφεντούλης Μιλτιάδης, Αγιογράφος-Μέλος Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Με τίτλο εισήγησης: “Η σημασία διατήρησης και διάδοσης της βυζαντινής αγιογραφίας” 

9. Αφεντούλη Μαριάννα, Αγιογράφος-Ψηφιδογράφος. Με τίτλο εισήγησης :“Η αγιογραφία ως εικαστική γλώσσα του Χριστιανισμού” 

10. Dr. Katsan Gerasimus, Director in The Center for Byzantine and Modern Greek Studies of Queens College και 

11. Dr. Athanasopoulou Maria, Assistant Director. Με τίτλο κοινής εισήγησης: “Το Βυζαντινό Κέντρο του Queens College και ο ρόλος του στο Παν/μιο και την Ομογένεια” 

12. Chrissochos Vassilios, Director of The Porphyra Foundation Content Creator for “The Hellenic History Series” Educator at St. Demetrios Preparatory School in Astoria teaching Byzantine Studies AHEPA District 6 (NY) Director of Hellenism. Με τίτλο εισήγησης:“Byzantium in Film today: The importance for Greece to represent its own legacy in the current market”

Θα δοθεί ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ (σε Google Forms για τη βεβαίωση): https://forms.gle/iGntQ6g4nu3XfZSZA

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUlduGpqDkiGtHXPlY4exiR30IPjrAT_-N_ 

Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης Νέας Υόρκης: www.syntedu.com 

The Porphyra Foundation www.porphyrafoundation.org

https://www.youtube.com/watch?v=dRnTAjvWpjU








Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών: Η Παράδοση στη Μουσική


 Η κλασική μουσική έχει λειτουργήσει ανά τους αιώνες σαν γέφυρα μεταξύ πολιτισμών, αφού έχει χρησιμοποιηθεί από συνθέτες για να εκφράσει τη μουσική παράδοση των χωρών τους. Οι τέσσερις κορυφαίοι μουσικοί, προερχόμενοι και οι ίδιοι από διαφορετικές κουλτούρες, υποδέχονται σημαντικούς συνθέτες, που εμπνέονται από ιδιαίτερα μουσικά ιδιώματα και μας οδηγούν σε ένα ταξίδι όπου οι ρίζες, οι μύθοι, τα ήθη και τα έθιμα ενώνονται σε ένα νοητό μονοπάτι προς την αλληλοκατανόηση και τον αλληλοσεβασμό. Το πρώτο έργο είναι μία Σουίτα 6 κομματιών γραμμένα αρχικά για πιάνο το 1915 και που το 1917 ο ίδιος ο Μπάρτοκ ενορχήστρωσε για κουαρτέτο εγχόρδων. Οι έξι αυτοί χοροί είναι βασισμένοι σε παραδοσιακές μελωδίες της Τρανσυλβανίας. Το δεύτερο έργο είναι το πρώτο κουαρτέτο εγχόρδων του Τσέχου συνθέτη Σμέτανα. Γράφτηκε το 1876 και αποτελεί μία κατά κάποιο τρόπο αυτοβιογραφική δημιουργία του συνθέτη. Η Αυστροουγγρική ανατροφή και η τσέχικη καταγωγήα< έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μουσικού ιδιώματος και χαρακτήρα του Σμέτανα. Το πρώτο κουαρτέτο του περικλείει χαρακτηριστικά αυτά τα δίπολα, τις δύο αντικρουόμενες δυνάμεις μέσα του. Το τρίτο έργο, "η προσευχή του ταυρομάχου" του Ισπανού συνθέτη Τουρίνα, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της επιρροής της παραδοσιακής μουσικής στα έργα του συνθέτη. Το έργο γράφτηκε σε συνεργασία με το Κουαρτέτο ισπανικών λαούτων "Aguilar" το 1925. Τον επόμενο χρόνο ο Τουρίνα έκανε μεταγραφή για κουαρτέτο εγχόρδων, όπως επίσης και δύο μεταγραφές μία για ορχήστρα εγχόρδων, κι άλλη μία για πιάνο τρίο. Το τέταρτο και τελευταίο έργο αποτελεί μία χαρακτηριστική εθνομουσικολογική σύνθεση. Οι Αρμένικες Μινιατούρες που αποτελούνται από 11 μέρη, είναι μία σύνθεση του Αρμένη κληρικού και συνθέτη Κομιτάς.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΜΠΕΛΑ ΜΠΑΡΤΟΚ (1881–1945)
Έξι Παραδοσιακοί Ρουμανικοί Χοροί
ΜΠΕΝΤΡΙΧ ΣΜΕΤΑΝΑ (1824-1884)
Κουαρτέτο εγχόρδων αρ.1 σε μι ελάσσονα, «από τη ζωή μου»
ΧΟΑΚΙΝ ΤΟΥΡΙΝΑ (1882–1949)
La Oración del Torero, η προσευχή του ταυρομάχου, έργο 34
ΚΟΜΙΤΑΣ (1869–1935)
Αρμένικες Μινιατούρες

Συντελεστές:
Αλέξανδρος Γαβριηλίδης - Πέτριν - Βιολί
Λαέρτης Κοκολάνης - Βιολί
Ενκέλα Κοκολάνη - Βιόλα
Τιμόθεος Γαβριηλίδης - Πέτριν - Βιολοντσέλο

TIME OFFLINE
Μια διαφορετική καλλιτεχνική εμπειρία καλούνται να βιώσουν, όσοι παρακολουθήσουν τον Κύκλο Μουσικής Δωματίου που διοργανώνεται από 18 Μαρτίου έως 20 Μαΐου στον παλαιότερο συναυλιακό χώρο της Αθήνας, τον ιστορικό Παρνασσό. Το «TIME OFFLINE» παρουσιάζει μερικά από τα πιο δημοφιλή έργα που γράφτηκαν την περίοδο μεταξύ 18ου και 20ού αιώνα. Οκτώ συναυλίες από διαφορετικά μουσικά σύνολα, αποτελούμενα από καταξιωμένους μουσικούς, που θα απολαύσουμε χωρίς κινητά, internet, instragram και stories. Το κινητό σφραγίζεται στην είσοδο της αίθουσας και ο θεατής μπαίνει γνωρίζοντας ότι όσο διαρκεί η συναυλία δεν θα μπορεί να κάνει χρήση του τηλεφώνου του. Μπορούμε αλήθεια να το αντέξουμε;

Καλλιτεχνική Επιμέλεια κύκλου: Κώστας Τουρκάκης
Ιδέα - Σχεδιασμός concept: Στέλιος Παπαναστάσης

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10€ Γενική είσοδος
5€ Μειωμένο (Ανέργων, Φοιτητών, ΑμεΑ)

Προπώληση εισιτηρίων: TICKETSERVICES
Ταμείο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα (Στοά Πεσμαζόγλου) Τηλεφωνικά: 2107234567
Online: https://www.ticketservices.gr/.../time-offline.../... 
ΔΕΥΤΈΡΑ, 8 ΜΑΪ́ΟΥ 2023 ΣΤΙΣ 8:30 Μ.Μ.


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΟΥΣΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ


 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΟΥΣΟΥ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ
ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ INTERNATIONAL ACTION ART
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΜΑΪΟΥ 2023 | ΩΡΑ 19:00 ΜΜ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ
ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΝΣΤΑ, ΡΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΠΛΑΡΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΡΕΙΟΣ, ΝΙΚΗ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΜΑΝΟΥ (ΠΙΑΝΟ). ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ (ΣΥΝΘΕΤΗΣ)
Βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του Πέτρου Δασκαλοθανάση. Μέλη χορωδίας: Αργύρης Κοντονικολάου, Παπαγεωργίου Βασίλης, Φουρλάνος Γιάννης, Μπαρδάκας Βασίλης, Βοριάς Τάσος.
Ο Αιδεσιμότατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Χριστοδούλου (Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής) θα ερμηνεύσει το «Χριστός Ανέστη» σε τρεις διαφορετικές εκτελέσεις.
Με τη συνδιοργάνωση και συνεργασία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Ιωαννίκιου Κουλιανόπουλου, προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, και του φαρμακοποιού Ιωάννη Κωνσταντινίδη.
Χαιρετισμός: Ιωάννης Μαρωνίτης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων
Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Κλαδίτης.
Παρουσίαση: Χρυσούλα Τσίγκρη, Δρ. Γαλλικής φιλολογίας
Πρόγραμμα
ᾨδὴ α' Ἀναστάσεως ἡμέρα λαμπρυνθῶμεν λαοί
Απολυτίκιο Μεγαλομάρτυρος Αγίας Ειρήνης
Απολυτίκιο Αγίας Σοφίας
Ορατόριο: «Το Φως της Χριστιανοσύνης»
«Ύμνος της αγάπης» Αποστόλου Παύλου
Ύμνος στο Χριστό
Χαίρε Μαρία (Ave Maria) του Σούμπερτ
Απολυτίκιο του Πάσχα «Χριστὸς Ἀνέστη»


ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 5 ΜΑΪ́ΟΥ 2023 ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ.

Jazz Chronicles: Μάρθα Μαυροειδή Quartet


Ο κύκλος συναυλιών Jazz Chronicles, ο οποίος προσκαλεί και προκαλεί τη μουσική εξερεύνηση, στρέφοντας το βλέμμα στην jazz ως «μουσική του τώρα», ολοκληρώνεται τον Μάιο στον Φάρο του ΚΠΣΝ.
Την Κυριακή 07/05 στις 21.00, η Μάρθα Μαυροειδή επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ για να μας συστήσει το καινούριο κουαρτέτο της, 5 άλμπουμ και 14 χρόνια μετά το ντεμπούτο της, που προκάλεσε αίσθηση σε Ελλάδα και εξωτερικό με την ιδιαίτερη ανάμειξη folk και jazz στοιχείων.
Με την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ, The Garden of Rila (2009), την είχαν αποκαλέσει «ανερχόμενο αστέρι της βαλκανικής μουσικής». Στη συνέχεια της πορείας της ταξίδεψε σε Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ, συνεργάστηκε με ονόματα όπως η Σαββίνα Γιαννάτου και η Eliza Carthy, ενώ διευθύνει και την παραδοσιακή χορωδία «Ροδιά».
Στη νέα σύνθεση του κουαρτέτου της συμπράττει με άλλους τρεις μουσικούς που προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της αυτοσχεδιαστικής μουσικής μαζί με τους οποίους συνθέτει έναν ιδιαίτερο ήχο που συνδυάζει το άρωμα των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής με τα εξωτικά στοιχεία της Ανατολικής Μεσογείου και τις jazz αρμονίες.
Κάπου μεταξύ Ανατολής και Δύσης, παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής, το πιάνο, το κοντραμπάσο, τα τύμπανα, η ηλεκτρική λάφτα και η φωνή της Μαυροειδή συνιστούν μια ιδιαίτερη, μοναδική πρόταση χωρίς γεωγραφικά στεγανά και ηχητικές προκαταλήψεις.
Το κουαρτέτο αποτελείται από τους Γιάννη Παπαδόπουλο (πιάνο), Γιώργο Βεντουρή (κοντραμπάσο), Δημήτρη Κλωνή (τύμπανα) και Μάρθα Μαυροειδή (φωνή και ηλεκτρική λάφτα).
Εισιτήρια:
Γενική είσοδος 12€, μειωμένο 8€
Προπώληση εισιτηρίων: bit.ly/3Wo7f5d
Σημεία προπώλησης:
Ηλεκτρονικά στο site της Ticket Services
Τηλεφωνικά: 210 7234567 (Ticket Services)
Στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα)
Η εκδήλωση εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
ΚΥΡΙΑΚΉ, 7 ΜΑΪ́ΟΥ 2023 ΣΤΙΣ 9 Μ.Μ.

Η Πάτρα γιορτάζει - Υποδέχεται το Μάη με Τραγούδι,Χορό και Αγώνα

 


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ 29 ΚΑΙ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

H Πάτρα και φέτος υποδέχεται το Μάη με τραγούδι, χορό και αγώνα, με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου να διοργανώνει το διήμερο 29 και 30 Απριλίου σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και δράσεων. Σε αυτές συμμετέχουν μουσικά και χορευτικά σχήματα, ενώ θα πραγματοποιηθούν εικαστικές δημιουργίες και τα καθιερωμένα Ανθεστήρια σε συνεργασία με τον σύλλογο ανθοπωλών. Σημείο αναφοράς και φέτος είναι οι πλατείες Υψηλών Αλωνίων και Ομονοίας.
Στις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου 29 Απριλίου στα Ψηλαλώνια θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη Φωτεινή Βελεσιώτου, στην οποία συμμετέχουν ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου (πιάνο – ακορντεόν),Ορέστης Κολέτσος (μπουζούκι), Νίκος Ζουρνής (κιθάρα) και Διονύσης Μακρής (Μπάσο)
Την ίδια ώρα στην πλατεία Ομονοίας θα ξεκινήσει «Λαϊκό Γλέντι» με πατρινό μουσικό σχήμα το οποίο αποτελείται από τους Σταύρο Ξιούρα (πιάνο – κλαρίνο), Διονυσία Ντρουβάρη (τραγούδι), Ανδρέα Γκολφινόπουλο (μπουζούκι – τραγούδι) και Γιάννη Γαλάνη (κιθάρα – τραγούδι)
Την Κυριακή 30 Απριλίου η αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων στις 7.30 το βράδυ. Για δύο ώρες θα παρουσιαστούν Παραδοσιακοί Χοροί ενώ την τιμητική τους θα έχουν πρωτομαγιάτικες δημιουργίες για μικρά παιδιά από τους καθηγητές του Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Πατρέων και τα Ανθεστήρια.
Στις 9.30 το βράδυ στην πλατεία Ομονοίας θα ξεκινήσει συναυλία με την λαϊκή ορχήστρα του χορευτικού τμήματος
ΓΙΟΡΤΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ
Το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού στο πλαίσιο των πρωτομαγιάτικων εκδηλώσεων διοργανώνει και φέτος την «Γιορτή Χορευτικών Συγκροτημάτων» συνδυάζοντας την παγκόσμια μέρα χορού με τις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς.
Η παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων θα ξεκινήσει την Κυριακή 30 Απριλίου στις 6.00 το απόγευμα από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Τα συγκροτήματα μέσω του ιστορικού κέντρου θα καταλήξουν στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων.
Στη φετινή « Γιορτή Χορευτικών Συγκροτημάτων» φέτος συμμετέχουν 32 σχήματα από πολιτιστικούς συλλόγους, συνδέσμους και σωματεία, τα οποία θα εμφανιστούν αντίστοιχα στα εξής σημεία:
ΠΑΤΑΡΙ ΠΛΗΣΙΟΝ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ
1.Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων – ΧΟΡΟΓΡΑΜΜΑ
2.Λαογραφικός & Ιστορικός Σύλλογος Μωραΐτες εν Χορώ
3.ΕΚΠ/ΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ''Η ΠΡΟΟΔΟΣ'' – ΚΥΚΛΑΔΕΣ
4.ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΗΡΟΚΟΜΙΤΙΣΣΑ" -ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑ
5.ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΡΨΗΣ – ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ
ΕΠ/ΚΟΣ ΠΟΛ/ΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ '' Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
7.ΣΑΓΕΪΚΑ
8.ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ "Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" - ΚΥΚΛΑΔΕΣ
9.ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΣΣΑΙΩΝ ''ΠΕΙΡΟΣ'' - ΗΠΕΙΡΟΣ
10.ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ" – ΕΥΒΟΙΑ
ΑΓΥΙΑ
12.Εκπολιτιστικός Σύλλογος Άνω Συχαινων - ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ
13.ΑΧΑΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ, Πολιτιστικό σωματείο – ΠΕΛ/ΣΟ
Χ.Ο. Ενορίας Αγίων Αποστόλων Μύλων - ΡΟΔΟ
15.ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ – ΘΡΑΚΗ
Λαϊκό Μουσικοχορευτικό Εργαστήρι Πάτρας (Λαϊκό Εργαστήρι) – ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ
ΠΑΤΑΡΙ ΠΛΗΣΙΟΝ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΥΨΗΛΩΝ ΑΛΩΝΙΩΝ
ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΣ ''Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' – ΛΑΪΚΑ
Πολιτιστικός σύλλογος «Η Ερυκίνη Αφροδίτη» (ΤρΙπόταμα) – ΠΕΛ/ΣΟΣ
Ακρίτες του Αιγαίου – ΛΕΣΒΟΣ
Σύλλογος Απανταχού Φίλων Δαφνούλας Αχαΐας – ΘΡΑΚΗ
Χορευτική ομάδα συλλόγου γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Κλειτορίας – ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Αλβανική Κοινότητα Πατρών
ΖΑΒΛΑΝΙ
Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κούμανι – ΠΕΛ/ΣΟΣ
ΧΟΡΕΥΤΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ – ΝΑΟΥΣΑ – ΣΚΟΠΕΛΟ
Χορευτικό τμήμα Εκπαιδευτήρια Αναγέννηση – ΙΚΑΡΙΑ
ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – ΕΒΡΟ
Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Μεσσάτιδας "ο Φίλερης'' – ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΡΟΕΣ, ΧΟΡΟΣ - ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Πολιτιστικό και Χορευτικό Σωματείο Τριταίας (Σταυροδρόμι) – ΗΠΕΙΡΟΣ
ΣΤΕΓΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ «ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ» – ΙΟΝΙΟ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΕΛ/ΣΟ








Kostas Sidirokastritis Group live at Spiti Art Bar

  Kostas Sidirokastritis Group Το Kostas Sidirokastritis Group, το προσωπικό σχήμα του τραγουδιστή – τραγουδοποιού και μουσικού του δρόμου Κ...