Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων παρουσιάζει τον Ελληνοαμερικανό τενόρο ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΣΙΝΟΠΟΥΛΟ

Άριες από όπερες του Παναγιώτη Καρούσου,
Τζουζέπε Βέρντι, Ζωρζ Μπιζέ και Τζιάκομο Πουτσίνι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016, 8ΜΜ
ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Δημαρχείο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη – Π. Τσαλδάρη 10, Νίκαια, Αθήνα
Χαιρετισμός: Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCOΠειραιώς και Νήσων
Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας
Σολίστ: Δημήτριος Τσινόπουλος, τενόρος
Μιρέλα Ρούτση, βιολοντσέλο – Βιβή Κλεισούρα, πιάνο
Παρουσίαση: Παναγιώτης Καρούσος, συνθέτης

Πρόγραμμα

Τουραντότ «Nessun Dorma» Τζιάκομο Πουτσίνι

Οθέλλος «Dio mi Potevi Scagliar» Τζουζέπε Βέρντι

Κάρμεν «La fleur que tu m’avais jetée» Ζωρζ Μπιζέ

Δημήτριος Τσινόπουλος, τενόρος – Βιβή Κλεισούρα, πιάνο


Ρομάντζα: μεταγραφή του τραγουδιού «Son los rios»
σε ποίηση Χόρχε Λουίς Μπόρχες.
Μιρέλα Ρούτση, βιολοντσέλο – Βιβή Κλεισούρα, πιάνο

Ολυμπιακή Φλόγα «Άρια Ηρακλή» Παναγιώτης Καρούσος

Ολυμπιακή Φλόγα «Ω Δία» Παναγιώτης Καρούσος
Μέγας Αλέξανδρος «Για σε θα ξανάρθω ζωή» Παναγιώτης Καρούσος
Δημήτριος Τσινόπουλος, τενόρος
Μιρέλα Ρούτση, βιολοντσέλο – Βιβή Κλεισούρα, πιάνο
Ο τενόρος Δημήτριος Ιωάννης Τσινόπουλος (Demetrios Jussi (Γιούσσι) Tsinopoulos), γεννήθηκε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και μεγάλωσε στην Αθήνα, απο μητέρα Φινλανδέζα και πατέρα Έλληνο-Αμερικάνο. Τα πρώτα του βήματα στη μουσική έγιναν δια της μάθησης Κλασικής κιθάρας, όπου και ακολούθησε σπουδή 5 ετών συμμετάσχοντας σε αρκετές συναυλίες. Ύστερα επέλεξε να ασχοληθεί με την Ηλεκτρική Κιθάρα αλλά παράλληλα άρχησε να αποκτά ενδιαφέρον για το τραγούδι, το οποίο είχε σαν κατάληξη να γίνει τραγουδιστής και κιθαρίστας για ένα συγκρότημα που έκανε διασκεύες.
Κάποια στιγμή ύστερα από την αποφοίτηση του από το Λύκειο, και κατά της σπουδές, πείστηκε από τον θείο του, τενόρο Αντώνιο Τέμπα και την θεία του Διευθύντρια της Δραματικής Σχολής Βεάκη να δοκιμάσει το Κλασικό Τραγούδι διότι αναγνώρισαν τις δυνατότητες που πιθανώς να είχε φωνητικά. Ένα μάθημα με τον Αντώνιο Τέμπα ήταν αρκετό για να πειστεί ο ίδιος αλλά και όλοι οι παρευρισκόμενοι ύστερα από μια ερμηνεία του «Musica Prohibita» του Gastaldon ότι έπρεπε να ασχοληθεί σοβάρα ο Δημήτρης με την όπερα. Δυστυχώς ο κος Τέμπας απεβίωσε νωρίς και ο κος Τσινόπουλος ξεκίνησε τη σπουδή στη μονοδία στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με την Δέσποινα Καλαφάτη αλλά επίσης ξεκίνησε τις σπουδές του στη Ανώτατη Δραματική Σχολή Βεάκη.
Έχει δουλέψει με φημισμένους καλλιτέχνες στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α, όπως τον παγκοσμίας φήμης τενόρο Σαλβατόρε Φισικέλλα, τον μπάσο Δημήτριο Καβράκο, όπως και τον τενόρο και παγκοσμίως γνωστό δάσκαλο Τζάκ Λιβίνι αλλά και τον μόλις αδικοχαμένο πιανίστα, φίλο του αλλα και συνεργάτη τουZubin Mehta , Lloyd Arriola. Το ντεμπούτο του στις Η.Π.Α ήταν στο θέατροCarnegie Hall το 2015 δημιουργόντας και ερμηνεύοντας τον ρόλο του ιερέα στην ροκ Όπερα του Βασίλειου Χρυσοχόου «Πορφύρα». Ύστερα από αυτό του έγινε πρόσκληση να κάνει μία συναυλία εις μνήμην του πρώτη Δάσκαλου και θείου του τενόρου Αντώνιου Τέμπα στην Αθήνα. Στα τέλη του 2015 έκανε το ντεμπούτο του στον ρόλο που πάντα ονειρεύοταν, τον Οθέλλο στην ομώνυμη όπερα του Τ. Βέρντι «Οθέλλος» για την Όπερα του Μπρούκλιν για τον μαέστροJ. Meetze.
Το 2016 έκανε το ντεμπούτο του στο μεγαλύτερο θέατρο των Η.Π.Α. στοLincoln Center όπου και ερμήνευσε τον πρωταγνωστικό ρόλο του Ηρακλέως από την «Ολυμπιακή Φλόγα» του Π. Καρούσου στην πρώτη παράσταση Ελληνικής όπερας στην ιστορία του Lincoln Center υπό την διεύθυνση του σποδαίου ανερχόμενου μαέστρου Jestin Pieper. Επίσης έγινε ο 1ος τενόρος στην ιστορία του θεάτρου εκείνου να ερμηνεύσει όπερα στα Ελληνικά. Τον Μάιο του 2016, ήταν αποδέκτης του βραβείου και υποτροφίας της Αμερικάνικης-Σκανδιναβικής εταιρίας εκπροσωπόντας την Φινλανδία, στη δεξίωση αυτή ερμήνευσε τραγούδια του Τ. Σιμπέλιους προς τιμήν των 150ον γενεθλίων του.
Τέλος τον Ιούλιο του 2016 ξανά ερμήνευσε στο πάρκο Αθηνών στην Αστόρια της ΝΥ την «Ολυμπιακή Φλόγα» του Π. Καρούσου, όπου και εκεί ήταν η πρώτη φορά που παρουσιάστηκε όπερα, και μάλιστα ήταν παράσταση υπό την αιγίδα της UNESCO όπου και τιμήθηκε με βραβείο ο κος Τσινόπουλος.
Αυτόν τον καιρό συνεχίζει τη σπουδή προετοιμασία στη φωνητική και στο ρεπερτόριο για τις επόμενες του ερμηνείες τον χειμώνα, με τον δάσκαλο του και διευθυντή της Ακαδημίας μουσικής του Long Island City, Oliver Sohngen, και με τον νέο διάσημο πιανίστα και μαέστρο στη ΝΥ αλλά και διευθυντή της πρόσφατα σχηματισμένης Hellenic-American ορχήστρας, Jestin Pieper.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΠΡΙΜΑ… της Μαρίνας Σωτηροπούλου

  ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΠΡΙΜΑ… της Μαρίνας Σωτηροπούλου / Νέο έργο Μια επίκαιρη κωμωδία για την παρακμή της πολιτικής αλλά και της κοινωνίας ΠΡΕΜΙΕΡΑ Σάβ...