Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Tα νέα της Αιώρας / Οκτώβριος 2019


Τελικές δοκιμές χρωμάτων για τα εξώφυλλα, εκτύπωση και βιβλιοδεσία: τα τελευταία στάδια πριν φτάσει στα χέρια μας τοΗμερολόγιο της Αιώραςγια το 2020. Τίτλος:Πάντα να ξαναρχίζεις. Η φράση ανήκει στον Γάλλο ποιητή, συγγραφέα και φιλόσοφο Paul Valéry. Πολυφωνικό όπως πάντα, αναδεικνυει πληθώρα ιδεών και θεμάτων, κι ελπίζουμε να σας κρατήσει συντροφιά το 2020 και να σας εμπνεύσει δύναμη, αντοχή και χαρά.

Τελικές διορθώσεις και δοκιμές εξωφύλλου για το δεύτερο βιβλίο του Αγκολέζου συγγραφέαOndjaki, με τίτλο Οι διάφανοι. Το βιβλίο τιμήθηκε με το υψηλού κύρους βραβείο Σαραμάγκου. «Παρότι η αφήγηση μερικές φορές μοιάζει παιχνιδιάρικη, η μακρόχρονη Ιστορία της Αγκόλας, η αποικιοκρατία και οι συγκρούσεις, οι διάφοροι εξωτερικοί σύμμαχοι και εχθροί και το εξοντωτικό μαρτύριο του πληθυσμού της παραμένουν, απειλητικά, κομμάτι του παρόντος... ένα γενναίο και βαθιά πολιτικό έργο» έγραψε το Times Literary Supplement.

Ένα μαύρο πρόβατο σ' ένα λευκό κοπάδι προσπαθεί να βρει τη θέση και τον ρόλο του· ένας μικρός πιανίστας που πρωτομαθαίνει μουσική και αυτοσχεδιάζει χωρίς όρια στη φαντασία του· και μια παιδούλα που ανακαλύπτει τη δημιουργικότητα με ένα ασταμάτητο ψαλίδι στα χέρια της! Τρία βιβλία για παιδιά που τώρα ξεκινούν να διαβάζουν χωρίς τη βοήθεια των μεγάλων: Το μαύρο πρόβατο της Elizabeth Shaw, Το ρεσιτάλ του Πάρη του Gillian Perdue και το Χριτς χρατς! της Creina Mansfield. Κυκλοφορούν.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ
 
«Τα όνειρα παίζουν νευραλγικό ρόλο σε ορισμένα από τα πιο σημαντικά συναισθηματικά και γνωσιακά μας συστήματα· συμβάλλουν στον σχηματισμό αναμνήσεων, στην επίλυση προβλημάτων και στη διατήρηση της ψυχικής μας υγείας». 
Διαβάστε ένα απόσπασμα από το βιβλίο 
της Alice Robb O κόσμος των ονείρων, σε μετάφραση της Δέσποινας Κανελλοπούλου. Το βιβλίο ετοιμάζεται για να κυκλοφορήσει στα τέλη του Νοέμβρη.


«ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ»
 
Με αυτό τον στίχο, του Olav H. Hauge, ως σύνθημα παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, που έριξε αυλαία την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, η Νορβηγία, φετινή τιμώμενη χώρα της διοργάνωσης.
Τα στατιστικά στοιχεία γύρω από το βιβλίο και η πολιτική του βιβλίου που παρουσίασε η Νορβηγία (πηγή) είναι αξιοθαύμαστα: η λογοτεχνία τους ταξιδεύει περισσότερο από ποτέ.

Η Αιώρα, παρούσα και φέτος, διένυσε τα χιλιόμετρα της έκθεσης, 30,7km έγραψε το κοντέρ! Συζητήσαμε για ιδέες και για πιθανά μελλοντικά πρότζεκτ. Κι αν αυτά σας φαίνονται γενικά κι αόριστα, μείνετε συντονισμένοι και θα τα πούμε όλα!

Διαβάστε περισσότερα εδώ >>



Συνδεθείτε μαζί μας στο facebook 

Ή περάστε μια βόλτα από το Βιβλιοπωλείο ΑΙΩΡΑ, Μαυρομιχάλη 11, Αθήνα, 106 79
τηλ. 210 3839000

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Συναισθησία: Μαρία Παπαγεωργίου - Homebound in colours


Η Μαρία Παπαγεωργίου έρχεται με την κιθάρα της αγκαλιά στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, με μία διαφορετική μουσική παράσταση, τραγουδώντας ελληνικά και ξένα κομμάτια σε «χρόνο Ενεστώτα», την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 20.30.

Στο πλαίσιο της νέας σειράς συναυλιών με τίτλο Συναισθησία, η μουσική ντύνεται με χρώματα. Μία φορά τον μήνα, εναλλακτικές φωνές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής παρουσιάζουν στο Αμφιθέατρο τις δικές τους μελωδίες σε συνδυασμό με τα ακούσματα και τις αναφορές που καθόρισαν τον ήχο τους. Μία σειρά μουσικών παραστάσεων που έχουν δομηθεί ως προσωπικές εκθέσεις με θέμα τη μουσική.

Με τρεις προσωπικούς δίσκους στο ενεργητικό της (Όμορφοι & Ηττημένοι, Άβουλο Θεριό & Μνήμη), το άλμπουμ 4 Χρόνια Δευτέρα που ηχογραφήθηκε ζωντανά, αλλά και τη συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη για τον δίσκο Αλληλογραφία, στον οποίο διασκευάζει τραγούδια του μεγάλου συνθέτη, η Μαρία Παπαγεωργίου θα παρουσιάσει στο Αμφιθέατρο μία ξεχωριστή παράσταση.

Τραγουδώντας σε «χρόνο Ενεστώτα», απευθύνεται σε έναν σημαντικό για εκείνη παραλήπτη: το κοινό της, όπου κι αν βρίσκεται, όπου κι αν το συναντά.

Οι διαδρομές των τραγουδιών - ελληνικών και ξένων - χιαστί και η παρουσίασή τους ενστικτώδης, εκεί που τα βάθη της παράδοσης συναντούν τις μοναχικές ψηφιακές ακροάσεις. Ο Μίκης Θεοδωράκης ταξιδεύει παρέα με τους Portishead και ο Νίκος Παπάζογλου με τον Παύλο Παυλίδη, ανάμεσα στους παραδοσιακούς ρυθμούς της Λέσβου και του Πόντου, με κεντρικό σταθμό τα δισκογραφημένα τραγούδια της Μαρίας, αλλά και καινούρια ακυκλοφόρητα κομμάτια.

Συντελεστές:
Μαρία Παπαγεωργίου, κιθάρα/stombox/νταούλι
Σταύρος Ρουμελιώτης, ηλεκτρική & ακουστική κιθάρα
Κωσταντίνος Μάνος, κοντραμπάσο

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Παπαμιχάλης
Επιμέλεια παραγωγής: 440Hz γέφυρα πολιτισμού
Φωτογραφία: Ελευθερία Άνθη

Γενικό εισιτήριο: 15€
Εισιτήριο για B&E Members: 12€

Διάθεση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στο viva.gr

https://www.facebook.com/events/2516647738570376/

Η Ώρα των Χρωμάτων


Εργαστήρι Ζωγραφικής Ενηλίκων - Ιστορία και Σημασία των Χρωμάτων σε Ανατολή και Δύση

Εργαστήρια Ενηλίκων
Σχεδίαση, Υλοποίηση: Ρωξάνη Γιάννου, Εικαστικός
Πού: Μουσείο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16 Θησείο
Πότε: Πέμπτη 17 & 31 Οκτωβρίου, 7 & 21 Νοεμβρίου
Ώρα: 19:00 - 21:00
Κόστος: 12 ευρώ/άτομο/συνάντηση
Περιλαμβάνονται τα υλικά.

31/10/2019: Εξερευνώντας το Μπλε
7/11/2019: Εξερευνώντας το Κόκκινο
21/07/2019: Εξερευνώντας το Κίτρινο

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Οι συμμετέχοντες δημιουργούν με μεικτή τεχνική και μεγάλη ποικιλία υλικών, τα δικά τους πολύχρωμα ή μονόχρωμα έργα.

Τα έργα αυτά συνδυάζουν το συναίσθημα με τις σκέψεις, σε μια απόπειρα εξερεύνησης του εντός, σε ένα ασφαλές περιβάλλον γνώσης και ελεύθερης εικαστικής έκφρασης όπου οι έγνοιες της καθημερινής ζωής καταλαγιάζουν και δίνουν τη θέση τους στην ενδυνάμωση και στην αυτογνωσία, μέσα από τη χρήση εικαστικών συμβόλων και συνθηκών.

Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση ή εμπειρία σχεδίου ή ζωγραφικής: o πειραματισμός, η εξερευνητική διάθεση και η θέληση για δημιουργία είναι τα όπλα μας καθώς αφηνόμαστε στην αγκαλιά της τέχνης και της ελεύθερης, χαλαρής και χαλαρωτικής έκφρασης.

Τα έργα μας θα έχουν άξονα την κίνηση του χεριού, την έκφραση των συναισθημάτων και τη δημιουργία μιας αφηρημένης ή αφαιρετικής σύνθεσης που θα δίνει μορφή στο εντός μας μέσα από τη δύναμη των χρωμάτων. Εάν υπάρχει επιθυμία ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση μοιράσματος συναισθημάτων για το κάθε έργο.

Στην συνάντηση της 31ης Οκτωβρίου θα επικεντρωθούμε στο χρώμα Μπλε και στη σχέση του με την υπόλοιπη χρωματική παλέτα, ενώ στις συναντήσεις του Νοεμβρίου θα εξερευνήσουμε τα άλλα δύο βασικά χρώματα, το Κόκκινο και το Κίτρινο αντίστοιχα, σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα χρώματα και τις συναρπαστικές ιστορίες που έχουν να μας διηγηθούν

Διάρθρωση Προγράμματος:

1) Ιστορία και Σημασία Βασικών και Συμπληρωματικών Χρωμάτων σε Ανατολή και Δύση (με χρήση powerpoint).

2) Συζήτηση για τα Συναισθήματα που μας δημιουργούν τα χρώματα.

3) Κάθε συμμετέχων με μια σύντομη χαλαρωτική ακολουθία διαλέγει και συντονίζεται με το χρώμα ή τα χρώματα που επιθυμεί να δουλέψει. Παρέχεται ποικιλία από υλικά και σχετική καθοδήγηση για τεχνικές και μεθόδους ζωγραφικής με νερομπογιές, παστέλ, ξυλομπογιές, ακρυλικά.

Για κρατήσεις θέσεων, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το:
Τ: 211 215 0497
Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00-14:00
Ε: edu@herakleidon-art.gr

https://www.facebook.com/events/371030246925817/

M.C. Escher - Εξερευνώντας το Άπειρο


Το Μουσείο Ηρακλειδών και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Harokopio University διοργανώνουν από κοινού την έκθεση "M.C. Escher - Εξερευνώντας το Άπειρο" με framed posters έργων του διάσημου Ολλανδού χαράκτη, από τη συλλογή του Μουσείου Ηρακλειδών.

Το Μουσείο, θέλοντας να προσεγγίσει το δύσκολο κοινό των νέων από 18 έως 25 ετών, που εργάζεται και ζει με τους δικούς του ρυθμούς και στους δικούς του χώρους, αποφάσισε να εγκαινιάσει μια σειρά δράσεων που στοχεύουν να πάνε την τέχνη στη νεολαία αντί να παεριμένουν την νεολαία να έρθει στο μουσειακό περιβάλλον. Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο είναι η ιδανική πρώτη στάση στη μακριά - ελπίζουμε - αυτή πορεία. Ένας πανέμορφος χώρος στην καρδιά της Αθήνας, με ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη, ανοιχτούς σε πρωτότυπες και πρωτοπόρες δράσεις.

Η έκθεση, αποτελούμενη από 29 έργα, φιλοξενείται στην αίθουσα τελετών του Χαροκόπειου και είναι επισκέψιμη καθημερινά 10:00 με 18:00, θα διαρκέσει δε μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Τα επίσημα εγκαίνια θα διεξαχθούν την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 18:30. Το πρόγραμμα των εγκαινίων έχει ως ακολούθως:

18:00 – 18:30 Προσέλευση
18:30 – 18:40 Χαιρετισμός από την Πρύτανι
18:40 - 18:50 Χαιρετισμός από την Καθηγήτρια Ευαγγελία Γεωργιτσογιάννη
18:50 - 19:30 Ομιλία της κας Ελένης Νομικού, Διευθύντριας του Μουσείου Ηρακλειδών
19:30 – 21:00 Εγκαίνια έκθεσης

Η έκθεση δεν θα είχε υλοποιηθεί, χωρίς τη συνεργασία της κ. Ευαγγελιας Γεωργιτσογιάννη και της Nina Fragopoulou.

https://www.facebook.com/events/2543487252540020/

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Το Μικρό Παρίσι Των Αθηνών @Cabaret Voltaire

21/11 – 1/12 2019

Thème de l’année : Cabarets du monde

Δελτίου τύπου

Πρόσκληση ενδιαφέροντος

Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2019

21 Noεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2019

Θέμα της χρονιάς: «Cabarets du monde» – Καμπαρέ του κόσμου

Το σήμα κατατεθέν της Παρισινής νυχτερινής διασκέδασης από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και σήμερα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για σπουδαίους δημιουργούς ζωγράφους, συνθέτες, ποιητές κ.α.. Η λαϊκής προέλευσης υψηλή αισθητική των μεγάλων θεαμάτων των Παρισινών καμπαρέ επηρέασε και επηρεάζει την ψυχαγωγία, την εξέλιξη και ποιότητα των θεαμάτων σε όλο τον κόσμο, περισσότερο από έναν αιώνα τώρα.

Από το Moulin Rouge και το Chat noir πέρασαν και άφησαν το ιστορικό τους αποτύπωμα ο Toulouse Lautrec, ο Εric Satie, ο Pablo Picasso και πολλοί άλλοι σπουδαίοι αρτίστες και δημιουργοί που λάτρεψαν το Παρίσι και τα καμπαρέ του. Πολύ γρήγορα απάντησε το Βερολίνο με τα “Τingel Tangel” και την πορεία προς τα Βερολινέζικα καμπαρέ του μεσοπολέμου.

Κι ύστερα τα Ευρωπαϊκά καμπαρέ γνώρισαν την Jazz και αυτόματα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού γεννήθηκε το μιούζικαλ, την ώρα που το καμπαρέ ξεκινούσε και την latin καρριέρα του στην λατινόφωνη Αμερική. Το καμπαρέ δεν σταμάτησε εκεί. Πήγε παντού. Όσο όμως κι αν γινόταν η βάση για να δημιουργηθεί κάτι άλλο, ποτέ δεν θα χανόταν. Ήταν και θα είναι πάντα εκεί να μας κλείνει το μάτι χαμογελώντας.

Καμπαρέ, βαριετέ και μιούζικαλ, ως μουσικο-θεατρικο-χορευτικές παραστάσεις, μικρές ή μεγάλες, ως θέματα συναυλιών ή θεατρικών μονόπρακτων, ως θέματα εικαστικών, φωτογραφίας και street art, ως θεάματα δρόμου, ως θέματα διαλέξεων και συζητήσεων θα περιλαμβάνει το φεστιβάλ «Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2019», που όπως κάθε χρόνο θα έχει και μουσικές jazz, μουσικές του κόσμου και του δρόμου αλλά και γαλλικό τραγούδι, εκπαιδευτικά προγράμματα και παιχνίδια (πετάνκ και freeStyle football).

Για 7η χρονιά, θα λάβει χώρα μια ακόμα δεκαήμερη γιορτή τέχνης και πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία θα συμμετέχουν περισσότεροι από 500 καλλιτέχνες, δημιουργοί και άνθρωποι του πνεύματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε πολλά επιλεγμένα σημεία (θέατρα, μουσικά σκηνές-μπιστρό, γκαλερί, πλατείες, πεζόδρομοι, ωδεία, σχολεία, νεοκλασσικά-ιστορικά κτίρια, ξενοδοχεία και άλλοι εναλλακτικοί χώροι) από την πλατεία Ομονοίας μέχρι τους σταθμούς Λαρίσης & Πελοποννήσου, το Μεταξουργείο, τον Άγιο Παύλο και την πλατεία Βικτωρίας, όπου πολλοί δρόμοι έχουν γαλλικά ονόματα και αποτελούν εδώ και χρόνια σημεία συνάντησης του αθηναϊκού αστικού πολιτισμού, της ελληνικής λαϊκής παράδοσης, των μεταναστών, των ταξιδιωτών και των επισκεπτών.

Το φεστιβάλ που μπολιάζει με πολιτισμό και τέχνη μια από τις πιο αδικημένες περιοχές της Αθήνας και δίνει βήμα σε νέους καλλιτέχνες, συνδιοργανώνεται από το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και έχει την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα.

Το 2013 το φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στον Albert Camus για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, ενώ το 2014 στην Βelle Époque και την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το 2015 είχε ως θέμα την κουλτούρα των μπιστρό και των καφέ και ένα ειδικό αφιέρωμα στη rive gauche στο μεταπολεμικό Παρίσι, ενώ το θέμα του 2016 ήταν «ομάδα και τέχνες». Το 2017, το μικρό Παρίσι των Αθηνών ήταν αφιερωμένο στη «γυναίκα στην Ευρώπη» και το 2018, το θέμα του φεστιβάλ ήταν «Μάης του ’68. Πενήντα χρόνια μετά…».

Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2019 είναι «Cabarets du monde»

Πληροφορίες για την υποβολή προτάσεων

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες να στείλουν τις προτάσεις τους με e-mail στο info@mikroparisi.com

Στις προτάσεις να περιλαμβάνονται:

σύντομη περιγραφή της πρότασης (έως 200 λέξεις)
στοιχεία συντελεστών (στα ελληνικά και στα αγγλικά)
σύντομο βιογραφικό σημείωμα καλλιτέχνη/ομάδας
Πληροφορίες για εθελοντική συμμετοχή

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν εθελοντικά στις ομάδες διαχείρισης και φωτογραφικής καταγραφής του φεστιβάλ παρακαλούνται να στείλουν ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα στο info@mikroparisi.com.

Κατά την προετοιμασία του φεστιβάλ, οι εθελοντές-διαχειριστές παρακολουθούν τα προγραμματισμένα σεμινάρια και αφού συμπληρώσουν τις απαιτούμενες ώρες παρακολούθησης και εθελοντικής συμμετοχής, παραλαμβάνουν αντίστοιχη βεβαίωση.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου.

Website: mikroparisi.com , petitparisdathenes.com

Facebook: Petit Paris d’ Athènes – Μικρό Παρίσι των Αθηνών

Επικοινωνία info@mikroparisi.com , press@mikroparisi.com

Petit Paris d’Athènes

du 21 nοvembre au 1 décembre 2019

«Cabarets du monde»

Des manifestations musicales, des expositions d’arts plastiques et photographiques, du théâtre et des variétés, du street art, des conférences, des tables rondes et des « rendez-vous sociaux », des visites guidées, des programmes éducatifs, des jeux.

Pendant une dizaine de jours, plus de 500 artistes, créateurs et intellectuels grecs ou étrangers vont se succéder dans une multitude des points soigneusement sélectionnés (des rues, des places, des théâtres, des conservatoires, des écoles, des galeries d’art, des bistrots, des hôtels, des parcs, des bâtiments néoclassiques ou historiques, etc.) dans la région élargie du centre-ville d’Athènes, qui part de la place Omonia pour aller rejoindre la place Vathi, la place Karaïskaki et la gare de Larissa, où la plupart des rues portent des noms français, créant ainsi un espace de rencontre partagé entre la culture urbaine athénienne, la tradition populaire grecque et les cultures véhiculées par les migrants, les voyageurs et les visiteurs.

Le festival, qui apporte un souffle culturel et artistique dans un des quartiers les plus défavorisés d’Athènes et qui offre l’occasion à des jeunes artistes de se présenter au public, est co organisé par le Réseau Artistique Athénien et l’Organisme Culturel de la ville d’Athènes, avec le soutien de l’Ambassade de France en Grèce et de l’Institut Français de Grèce.

Petit Paris d’Athènes 2013 était dédié à Albert Camus pour célébrer le centenaire de sa naissance alors que Petit Paris d’Athènes 2014 a constitué un hommage à la Belle Époque et aux débuts de la première guerre mondiale. L’édition 2015 avait pour thème La culture des bistrots et des cafés avec un hommage particulier à la rive gauche dans le Paris de l’après-guerre, tandis qu’en 2016 on a eu comme thématique L’esprit d’équipe et les arts. En 2017, Petit Paris d’Athènes a rendu hommage à La femme en Europe. Enfin, en 2018 le sujet du festival était «MAI ’68 – Cinquante ans après». Cette année, «Petit Paris d’Athènes» s’ occupera des “Cabarets du monde”

La caractéristique principale du divertissement de nuit parisienne dès la fin du 19ème siècle jusqu’à aujourd’hui a constitué la source d’inspiration pour de grands créateurs, peintres, compositeurs, poètes etc. La haute esthétique d’origine populaire des grands spectacles des cabarets parisiens a influencé et influence encore la distraction, l’évolution et la qualité des spectacles dans le monde entier, depuis déjà plus qu’un siècle .

Toulouse Lautrec, Éric Satie, Pablo Picasso et d’autres artistes et créateurs renommés qui ont aimé Paris et ses cabarets, sont passés par Moulin Rouge et Le Chat Noir en y laissant leur empreinte historique. Berlin y a répondu très vite avec les « Tingel Tangel » et la suite vers les cabarets de l’entre-deux-guerres.
Par la suite, le jazz s’est présenté aux cabarets européens et en même temps, de l’autre côté de l’Atlantique, les comédies musicales sont nées au moment où le cabaret commençait sa carrière en l’Amérique latine. Il ne s’y est pas contenté, il est allé partout. Il a beau offert la base pour la création de tant de genres musicaux, il n’allait jamais s’anéantir lui-même. Il est toujours là, à nous faire un clin d’oeil souriant.

Au programme du festival « Petit Paris d’ Athènes 2019 », il y aura des cabarets, vaudevilles et comédies musicales sous forme de représentations musicales- théâtrales- dansantes, petites ou grandes, de sujets de concerts ou de pièces en un acte, de sujets visuels et photographiques, de spectacles de rues et street-art, de sujets de conférences, conversations et programmes éducatifs.

Dépôt des propositions

Les artistes-créateurs et les équipes artistiques qui souhaitent participer au festival sont invités à envoyer leurs propositions à l’adresse info@mikroparisi.com.

La proposition doit inclure :

Une brève description de leur proposition (jusqu’aux 200 mots),
Les coordonnées des participants (en grec et en anglais),
Une courte notice biographique de l’artiste ou de l’équipe.
Équipes des bénévoles

Les personnes intéressées à participer aux équipes chargées de la gestion et de l’enregistrement photographique du festival, sur la base du volontariat, sont priés d’envoyer une courte notice biographique à l’adresse info@mikroparisi.com.

Tout au long de la période de préparation du festival, les gestionnaires bénévoles suivent les stages nécessaires et ils recevront une attestation de participation à la fin du programme à condition de leur présence suivie et convenable.

La date limite pour le dépôt des propositions artistiques et des candidatures de bénévolat

est fixée au 20 octobre 2019.

Le bureau du festival est situé à l’hôtel Wyndham Grand Athens, 2 rue Megalou Alexandrou à Metaxourgeio, grâce au soutien généreux de la direction de l’hôtel. Le bureau est ouvert au public tous les jours entre 16h et 19h, pendant toute la durée du festival.

Informations: www.mikroparisi.com

Communication: info@mikroparisi.com , press@mikroparisi.com

Petit Paris d’ Athènes 2019

21/11 – 1/12 2019

This year’s festival subject is going to be:

«Cabarets du monde» (Cabarets of the world)

Music, art and photo exibitions, street art, theater and varietè, street events and street art, lectures, “tables rondes” and “rendez-vous sociaux”, walking tours, educational programmes and games.

A ten-day parade of art and culture in the city center of Athens, with more than 500 artists, creators and thinkers participating, coming from in and out of Greece. Events are being performed in places that combine Athens urban culture and Greek folk tradition, with foreign influence, coming to us by immigrants, travelers and visitors, such as streets, squares, parks, conservatoires, galleries, music bistro, schools, historic buildings, hotels and other alternative places inside the area surrounded by the Omonoia square, Larissa station, Peloponisos station, Metaksourgio, Agios Pavlos church and Viktoria square, in which many streets have French names.

This festival is helping one of the most underrated areas of Athens get filled with culture and art, and is helping young artists to shine. It is co-hosted by Athens Art Network and the Organization of Culture, Sports and Youth of the City of Athens. It has the support of the Embassy of France in Athens and the French Institut of Greece.

In 2013 the first festival was dedicated to the 100 years since the birth of Albert Camus. In 2014 Petit Paris d’Athènes was dedicated to Βelle Époque as well as the declaration of World War 1. In 2015 the festival’s theme was Bistrot and Cafe culture featuring rive gauche and post-war Paris. In 2016 the festival’s theme was Team Spirit and Art. In 2017 Petit Paris d’Athènes was dedicated to The Woman in Europe. In 2018, the theme was “May of 68. Fifty years after.” This year the theme of “Petit Paris d’Athènes” is “Cabarets du monde” – “Cabarets of the world”

The trademark of the Parisian night life from the end of the 19th century till today became the source of inspiration for many great creators, artists, composers, poets etc. The folk origin of the high aesthetics performances of the Parisian Cabarets have influenced the entertainment, the evolution and the quality of performing all over the world for more than a century.

Toulouse Lautrec, Eric Satie, Pablo Picasso and many other great artists who loved Paris and its cabarets, have left their footprints at” Moulin Rouge” and “Chat Noir”. Soon Berlin responded with the “Tingel Tangel “and other Berliner cabarets of the 30s.

And then the European Cabarets met jazz. At the same time musical was born overseas and the latin career of Cabarets started in Latin America. Cabarets didn’t stop there. They went everywhere. They might be the base for anything new but they were never lost. They were, they are and they will always be here winking at us.

Cabarets, variete and musicals as music theatrical performances-long or short – as themes for concerts, one – act plays, art, and photography, as lecture topics and street art performances are included in the “ Petit Paris d’ Athenes 2019” festival.

If you would like to participate as artists send your enquiries until 20 October 2019 via e-mail at: info@mikroparisi.com

The e-mail should include:

A short description of your recommendations (up to 200 words)

The artist’s or the team’s CV.

Infos of the participants (in Greek and in English)

If you would like to participate as volunteers for the managerial groups or as photographers please send a short CV at: info@mikroparisi.com

During the preparation of the festival volunteers attend scheduled seminars and after completion they receive a certificate of attendance.

For more information please visit our site: mikroparisi.com , petitparisdathenes.com

For communication contact us: info@mikroparisi.com , press@mikroparisi.com

https://www.facebook.com/events/406498350012808/

STAVROS LANTSIAS QUARTET

  Mετά τις sold out εμφανίσεις της προηγούμενης χρονιάς, το κουαρτέτο του Σταύρου Λάντσια, επιστρέφει στο Half Note Jazz Club παρουσιάζοντας...