Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Σεμινάριο Τελετουργικού Παραδοσιακού τραγουδιού

Το σεμινάριο ΕυρωπαΪκού παραδοσιακού τελετουργικού τραγουδιού περιλαμβάνει μικρή διάλεξη πάνω στην κατανόηση των τελετουργικών τραγουδιών στην Ευρώπη.
Θα χωριστεί σε θρησκευτικές και μη κατηγορίες.

Μετα τη διάλεξη ακολουθεί ζέσταμα και ρεπερτόριο από διαφορετικές χώρες.
Μαζί με τα τραγούδια θα υπάρχει κίνηση και σε κάποια από τα τραγούδια(Sami,Λαπωνία joik ) θα περιλαμβάνεται και αυτοσχεδιασμός.

Διδάσκεται από την εθνομουσικολόγο Λαμπρινή Γιώτη, ειδικευμένη στο τραγουδιστικό στυλ Sean-nós της Γαέλικης Δυτικής περιοχής του Cork στην Ιρλανδία.

Είναι ταχύρυθμο και απαιτεί σωστό "μουσικό" αυτί και υγιή φωνή.
(Γνώσεις μουσικής και φωνητικής είναι προαιρετικές)

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Θα πραγματοποιηθεί Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 4-8μμ, στον Πολυχώρο +αίσθημα, Αθηνάς 30(5ος όροφος- πρόσβαση με ασανσέρ), Μοναστηράκι (μετρό έξοδος οδού Αθηνάς)

Το κόστος είναι 40 ευρώ και η κράτηση θέσης γίνεται με προκαταβολή μέχρι και 29/1.
Πλήρης εξόφληση μέχρι και 6/2.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

πληροφορίες/συμμετοχή: labrigiotto@gmail.com
www.labrigiotto.com



( Σεμινάρια που δίνονται :
Εισαγωγή στο Ιρλανδικό παραδοσιακό τραγούδι Α',
Ιρλανδικό ατομικό Β' και Γ',
θεματικές ενότητες στο Ιρλανδικό Παραδοσιαπό τραγούδι

Εισαγωγή στο Σκωτσέζικο παραδοσιακό τραγουδι
Μπαλάντες Φόνου
Ιρλανδικά Μοιρολόγια
Yule Χριστουγεννιάτικο παραδοσιακό τραγούδι Β. Ευρώπης

Εισαγωγη στο Σουηδικό και Νορβηγικό παραδοσιακό τραγούδι
Σουηδικό Β'
Kulning θεωρητικό και πρακτικό
Herding ρεπερτόριο (ατομικό)

--------------------------------------------------------------------------

Η Λαμπρινή Γιώτη, είναι εθνομουσικολόγος, πιανίστα, καθηγήτρια φωνητικής και ραδιοφωνική παραγωγός.

Ξεκίνησε να μελετάει Κέλτικη και Σκανδιναβική μουσική από το 1993. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Γυμνασίου Λυκείου Παλλήνης και του Εθνικού Ωδείου Αθηνών (δίπλωμα πιάνου).

Το 2006 πήγε για μεταπτυχιακές σπουδές (MA ETHNOMUSICOLOGY) στο Πανεπιστήμιο του Limerick της Ιρλανδίας (Irish World Academy of Music and Dance), όπου μέσω της εθνομουσικολογίας ειδικεύτηκε στο τραγουδιστικό στυλ των Γαέλικων τραγουδιών, χωρίς συνοδεία, της βάρδικης δυτικής περιοχής του Κορκ (Sean Nós singing style of the West Cork Gaeltacht).

Έχει διδαχτεί από τους: Bobby McFerrin, Iarla Ó Lionáird, Muireann NicAmhlaoibh, Elaine Cormican, Eilís Ní Shúilleabháin, Deirdre Scanlon, Åsa Hogmark, Esbjörn Hogmark, Ross Daly, Mamak Khadem, Veronica Doubleday, John Bailey, Johanna Bölja, Vicki Swan.

Οργανώνει και διδάσκει σεμινάρια στο Iρλανδικό-Kέλτικο τραγούδι από το 2010.
Είναι πρωτοπόρος στη διάδοση του Ιρλανδικού & Σκωτσέζικου Γαέλικου τραγουδιού στην Ελλάδα, αλλά και της Σουηδικής παραδοσιακής μουσικής από τα τέλη του 1990.
Είναι συν- ιδρυτικό μέλος του world music ensemble Sòlastas, που ειδικεύεται κυρίως στη μουσική των Βόρειων χωρών (Ιρλανδία, Σκωτία, Σουηδία, Λαπωνία).

Το 2017 ίδρυσε την Κέλτικη / Σκανδιναβική χορωδία Curfá που αποτελείται από μαθητές / μέλη των Σεμιναρίων Ιρλανδικού τραγουδιού, την οποία διευθύνει και είναι υπεύθυνη για τη διδασκαλία του ρεπερτορίου.
Την ίδια χρονιά, έφερε το σπάνιο παραδοσιακό μεσαιωνικό Σουηδικό όργανο nyckelharpa στην Ελλάδα και στην ουσία είναι η πρώτη φορά που ένας Έλληνας καλλιτέχνης παίζει αυτό το όργανο.
Από το 2014, μαζί με άλλους καλλιτέχνες συνδιοργανώνει το Κέλτικο Φεστιβάλ Μουσικής στην Αθήνα. Συνεργάζεται με την Ιρλανδική και Βρετανική Πρεσβεία.

Είναι μέλος του Greek Irish Society από το 1996.
To 2017 τραγούδησε Sean Nós για τον Πρόεδρο της Ιρλανδίας Michael D. Higgins.
Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Ελλάδα (Μουσείο Ακρόπολης και Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης), Ιρλανδία (Bewley's Cafe Theater, IWAMD), Σουηδία (Esi Tobo) και Σκωτία (Cowdray Hall, Blue Lamp).
Το αρχείο Ιρλανδικής παραδοσιακής μουσικής ΙΤΜΑ την καταχώρησε στα αρχεία του ως την πρώτη Ελληνίδα που τραγουδάει στην Γαέλικη γλώσσα acappella Sean Nos.

Toν Ιούλιο του 2019 τραγούδησε μαζί με την δασκάλα της Muireann Nic Amhlaoibh στο Irish Wings Festival, στους Παξούς, σε μια σύμπραξη Ιρλανδικής και Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.


Τον Νοέμβριο του 2019, έγινε μέλος της Διαπολιτισμικής Ορχήστρας της Εναλλακτικής Σκηνής της Λυρικής, παίζοντας νικελχάρπα.

www.labrigiotto.com


https://www.facebook.com/events/2928529163857931/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΠΡΙΜΑ… της Μαρίνας Σωτηροπούλου

  ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΠΡΙΜΑ… της Μαρίνας Σωτηροπούλου / Νέο έργο Μια επίκαιρη κωμωδία για την παρακμή της πολιτικής αλλά και της κοινωνίας ΠΡΕΜΙΕΡΑ Σάβ...