Σάββατο 10 Μαΐου 2025

«Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω μου την στέγην»


«Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω μου την στέγην»
- Φράση που υπήρχε στην υπέρθυρο της Ακαδημίας που ίδρυσε ο Πλάτωνας γύρω στο 387 π.Χ.
🗣 Ο Πλάτων, ως φιλόσοφος, πρέσβευε ότι για να μπορέσει κάποιος να γίνει φιλόσοφος θα έπρεπε πρώτα να γνωρίζει Μαθηματικά, άρα κανείς χωρίς την απαιτούμενη «προπαιδεία» δεν θα ήταν σοφό να μπει στην ακαδημία.
🧮 Για τον Πλάτωνα, τόσο η Φιλοσοφία όσο και τα Μαθηματικά στηρίζονται στον ορθολογισμό, άρα είναι και οι δύο άρρηκτα συνδεδεμένες επιστήμες.
🔍 Η αναζήτηση της αλήθειας συνεπώς μέσα από επιστημονική έρευνα και μαθηματική απόδειξη, οδηγεί σε πολυσύνθετα ερωτήματα που για την αντιμετώπιση τους οδηγούμαστε αναπόφευκτα στην Φιλοσοφία.
📖 Οι φιλόσοφοι που θα εισέρχονται στην Ακαδημία, θα πρέπει να έχουν αναλυτικό και επαγωγικό τρόπο σκέψης, αυστηρότητα στην κρίση και στην διατύπωση συμπερασμάτων καθώς και απόλυτη ακρίβεια στα λεγόμενα τους. Ο μαθητής συνεπώς θα έπρεπε να ήταν γεωμετρημένος, δηλαδή να κατείχε τη σωφροσύνη, την δικαιοσύνη, την ακρίβεια και την ισότητα, γιατί μόνο έτσι θα μπορούσε τελικά να φιλοσοφεί.
(Εικόνα από το Πανεπιστήμιο της Κοΐμπρα, Πορτογαλία 🇵🇹)

Παρασκευή 9 Μαΐου 2025

Ο ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ ΕΙΧΕ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA


 Ο ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ ΕΙΧΕ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA

Γενετικές αναλύσεις σε σκελετούς από νεκροταφεία των Φοινίκων ανατρέπουν την κρατούσα θεωρία για τοιν αρχαίο πολιτισμό της Μεσογείου.
Ο αρχαίος λαός των Φοινίκων, φημισμένος για το εμπορικό του δίκτυο στη Μεσόγειο και το αλφάβητο που αποτέλεσε τη βάση της ελληνικής και λατινικής γραφής, δεν καταγόταν από τη Μέση Ανατολή όπως υπέθεταν σήμερα οι αρχαιολόγοι, αποκαλύπτει γενετική μελέτη.
Αρκετοί Φοίνικες, δείχνει η ανάλυση που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature, είχαν ελληνικό DNA.
Οι Φοίνικες εμφανίστηκαν πριν από περίπου 3.000 χρόνια στο Λεβάντε της Ανατολικής Μεσόγειου, κυρίως την περιοχή όπου βρίσκεται σήμερα ο Λίβανος.
Οι φοινικικές πόλεις στη Μέση Ανατολή κατακτήθηκαν από άλλες δυνάμεις γύρω στο 1.200 π.Χ, όμως ο πολιτισμός τους εξαπλώθηκε στα δυτικά μέχρι την Ισπανία και τη Βόρεια Αφρική, όπου ιδρύθηκε η φοινικική αποικία της Καρχηδόνας (εικόνα).
Η καταστροφή της πόλης από τους Ρωμαίους το 146 π.Χ. σήμανε την αρχή του τέλους για τον μεγάλο πολιτισμό της ανατολικής Μεσογείου.
Μέχρι σήμερα, η κρατούσα θεωρία θέλει τους Φοίνικες να κατάγονται από τους Καναανίτες, έναν αρχαίο λαό της σημερινής Παλαιστίνης και του Ισραήλ στον οποίο αναφέρεται η Βίβλος.
Σε μια προσπάθεια να ιχνηλατήσει την καταγωγή των Φοινίκων, διεθνής ερευνητική ομάδα εξέτασε το γενετικό υλικό 210 σκελετών από φοινικικούς αρχαιολογικούς χώρους της Μέσης Ανατολής, της Ευρώπης και της βόρειας Αφρικής.
H ανάλυση έδειξε ότι οι περισσότεροι σκελετοί «δεν είχαν καταγωγή από το Λεβάντε» δήλωσε στο περιοδικό Science ο Χάραλντ Ρίνγκμπαουερ του Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας Max Planck στη Λειψία της Γερμανίας, επικεφαλής της μελέτης. Το αποτέλεσμα «ήταν εντελώς μη αναμενόμενο»είπε.
Τα γενετικά δεδομένα αποκαλύπτουν ότι οι Φοίνικες δεν ήταν «καθαρόαιμη» ομάδα αλλά ένα μείγμα μεσογειακών λαών, κυρίως από τη Σικελία, την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου. Μετά την εξάπλωση των Φοινίκων προς τα δυτικά και την άνοδο της Καρχηδόνας, η γονιδιακή δεξαμενή τους εμπλουτίστηκε με DNA από τη βόρεια Αφρική.
Οι Φοίνικες ήταν έτσι μια περίπτωση λαού που διέδωσε την κουλτούρα του χωρίς μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών, είπαν οι ερευνητές.
Η μεγάλη ποικιλομορφία του πληθυσμού ήταν ένα σημαντικό εύρημα της μελέτης. Σε όλα τα φοινικικά νεκροταφεία που εξετάστηκαν, οι ανδρικοί σκελετοί είχαν ανόμοια χρωμοσώματα Υ, ένδειξη ότι ο ανδρικός πληθυσμός δεν έμενε στο ίδιο μέρος για πολλές γενιές.
«Ήταν ένας πολιτισμός που συνεχώς ενσωμάτωνε διαφορετικούς ανθρώπους και αποδεχόταν τους γάμους με ανθρώπους γειτονικών πολιτισμών» είπε ο Ντέιβιντ Ράιχ του Χάρβαρντ, μέλος της ερευνητικής ομάδας.
Μεταξύ άλλων, η μελέτη αναγνώρισε δύο δεύτερα ξαδέλφια, από τα οποία ένα θάφτηκε στη Σικελία και το δεύτερο στη Βόρεια Αφρική.
Όπως σχολίασε ο Ρίνγκμπαουερ στο περιοδικό Nature, το μεγάλο ερώτημα είναι το πώς ο φοινικός πολιτισμός διαδόθηκε σε γενετικά άσχετους πληθυσμούς. Με άλλα λόγια, τι κίνητρο είχαν οι άλλοι λαοί της Μεσογείου να υιοθετήσουν τον φοινικικό πολιτισμό αντί να κρατήσουν τον δικό τους;.
«Πώς μπορεί να υπάρχει μια τέτοια αποσύνδεση;» διερωτήθηκε ο ερευνητής. «Ήταν άραγε ο φοινικικός πολιτισμός κάτι σαν franchise, το οποίο μπορούσαν οι άλλοι θα υιοθετήσουν; Είναι μια ερώτηση που θα πρέπει να απαντήσουν οι αρχαιολόγοι».
Πηγή: anaskafiblogspot

Μήνυμα του Ιωάννη Μαρωνίτη, Προέδρου της Ομοσπονδίας Ομίλων και Συλλόγων UNESCO Ευρώπης και Βορείου Αμερικής για την Ημέρα της Ευρώπης – 9 Μαΐου


 Μήνυμα του Ιωάννη Μαρωνίτη, Προέδρου της Ομοσπονδίας Ομίλων και Συλλόγων UNESCO Ευρώπης και Βορείου Αμερικής για την Ημέρα της Ευρώπης – 9 Μαΐου

Η 9η Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης, αποτελεί ορόσημο ενότητας, ειρήνης και δημοκρατίας. Ενότητας που μας φέρνει πιο κοντά, ανεξάρτητα από το πού ζούμε και τι γλώσσα μιλάμε. Η Ευρώπη είναι το κοινό μας σπίτι και οι γέφυρες που χτίζουμε μεταξύ μας.
Ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ομίλων για την UNESCO, επιβεβαιώνω τη δέσμευσή μας στις πανανθρώπινες αξίες που ενώνουν τους λαούς της Ευρώπης.
Ειδικά σήμερα, σε μια εποχή αυξανόμενων προκλήσεων οφείλουμε να επενδύσουμε στην εκπαίδευση, στον διαπολιτισμικό διάλογο και στη νεολαία, ως μοχλούς ενός βιώσιμου και ειρηνικού μέλλοντος. Πιστεύουμε βαθιά στη δύναμη της νέας γενιάς, καθώς αυτή που θα συνεχίσει να χτίζει μια Ευρώπη πιο ανθρώπινη. Μέσα από τον πολιτισμό, την παιδεία και τον εθελοντισμό, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.
Η UNESCO και η Ευρώπη μοιράζονται κοινές αρχές: την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, την ενδυνάμωση της ισότητας και την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας κάθε ανθρώπου.
Ας γιορτάσουμε σήμερα μια Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς, και προσηλωμένη στη συνεργασία για το κοινό καλό.
Ιωάννης Μαρωνίτης

Μια νύχτα στο θέατρο «Ορφεάς» το 1961

 


Μια νύχτα στον «Ορφέα»: Ο Γιώργος Μούτσιος, η Νάνα Μούσχουρη, ο Πάνος Τζανετής και ο Μάνος Χατζιδάκις φωτογραφίζονται με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο παρασκήνιο μιας μουσικής βραδιάς που δόθηκε στο θεατρο «Ορφεάς» το 1961 με παρουσιαστή τον ηθοποιό. «Ο Μάνος ήταν ένα μεγάλο πνεύμα», έχει πει η Νάνα Μούσχουρη. «Είχε έμπνευση και φοβερό ταλέντο. Ήταν αυθόρμητος και λάτρευε τη ζωή. Αγαπούσε την απλότητα. Ήταν ένας «εστέτ». Όταν γνωριστήκαμε, μου ζήτησε να πω κάποια τραγούδια του. Συνήθως, πήγαινα σπίτι του κατά τις 2 το μεσημέρι, όταν ξυπνούσε, γιατί δεν κοιμόταν ποτέ πριν τις 5-6 το πρωί. Καθόταν στο πιάνο με τσιγάρο και καφέ κι άρχιζε να μου παίζει νότες. Πάνω στις νότες έβαζε λόγια. Κάπως έτσι έγραψε τα «Παιδιά του Πειραιά». Ήθελε οι λέξεις να ηχούν σε απόλυτη αρμονία με τις νότες. Για να τραγουδήσεις τον πόνο, ήθελε να πονέσεις. την έμπνευση τη σεβόταν πολύ. Μπορεί να φεύγαμε κατά τις 5 το πρωί από του «Φλόκα», ο Γκάτσος με πήγαινε με ταξί σπίτι και μετά συνέχιζε για το δικό του και μόλις έφτανα, μου τηλεφωνούσε ο Μάνος και μου έλεγε «Πάρε ταξί και έλα σπίτι».

elenasdiary.gr

Τρίτη 6 Μαΐου 2025

ΜΑΪΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΑ!

 

ΜΑΪΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΑ!

✨
-5 Μαι: Το σύνολο εγχόρδων Athens Classical Players της ΚΟΑ στην Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου ερμηνεύοντας έργα των Χάυντν, Γιάνατσεκ, Βολφ & Γκρηγκ. Ένα πρόγραμμα που αναδεικνύει την εκφραστική δύναμη των εγχόρδων, σε ένα από τους πιο σημαντικούς χώρους πολιτισμού της Αθήνας.
-6 Μαι: Το κλασσικό συναντά το μοντέρνο II στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά! Ο μαέστρος Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος διευθύνει ένα πρόγραμμα με έργα των Δημήτρη Παπίκα, Χρήστου Ζερμπίνου και Φέλιξ Μέντελσον. Σολίστ ο ακορντεονίστας Χρήστος Ζερμπίνος.
-13 Μαι: Οι «Μουσικοί Περίπατοι» επισκέπτονται το Μουσείο Μαρία Κάλλας με μια ξεχωριστή διαδρομή στην Ανατολική Ευρώπη από το 19ο στον 20ό αιώνα, μέ έργα των Μποροντίν, Σοστακόβιτς και Κούρταγκ.
-16 Μαι: Η ΚΟΑ τιμά τα 50 χρόνια από τον θάνατο του Σοστακόβιτς με τον διακεκριμένο πιανίστα Πάβελ Κολέσνικοφ να ερμηνεύει τα δύο Κοντσέρτα του για πιάνο και ορχήστρα. Στο πρώτο Κοντσέρτο συμπράττει ο τρομπετίστας Γιάννης Καραμπέτσος. Στο δεύτερο μέρος, οι «Εικόνες από μία έκθεση» του Μουσόργκσκυ, σε ενορχήστρωση του Μωρίς Ραβέλ. Διευθύνει ο καταξιωμένος μαέστρος Βασίλης Χριστόπουλος.
-18 Μαι: Δύο Τρίο για βιολί, κόρνο και πιάνο με κοινό παρονομαστή την αναζήτηση του Παραδείσου: μεταφυσικού ή επίγειου. Θα ακουστούν το Τρίο του Γιοχάνες Μπραμς και το Τρίο «Eden» του Χρήστου Χατζή στο Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού.
-30 Μαι: Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου παρουσιάζει την 5η Συμφωνία του Τσαϊκόφσκι και το έργο Τρεις ελληνικοί χοροί του Γιάννη Κωνσταντινίδη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο τρομπονίστας Αχιλλέας Λιαρμακόπουλος ερμηνεύει το νέο Κοντσέρτο του συνθέτη Αλέξανδρου Λιβιτσάνου με τίτλο «Sunbeam» σε ανάθεση της ΚΟΑ.










Χρώμα σε νερό 11 | Άνοιξη: Διεθνής έκθεση υδατογραφίας

 


Ο επιμελητής τέχνης Πάρης Καπράλος σε συνεργασία με ακουαρελίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό σας προσκαλούν να επισκεφθείτε την έκθεση "Χρώμα σε νερό 11 | Άνοιξη" και να τιμήσετε με την παρουσία σας τα εγκαίνια της τη Πέμπτη 8 Μαΐου ώρες 19:00 - 22:00.

Η έκθεση λαμβάνει χώρα σε φυσική μορφή στην Αθήνα στο χώρο τέχνης Chili Art Gallery (Δημοφώντος 13-15, Θησείο, Αθήνα) και παράλληλα διαδικτυακά, σε συνεργασία με την ARTgrID (https://artgrid.gr).
Η έκθεση, που διερευνά τη σχέση του ανθρώπου με το τοπίο μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, είναι η 11η διοργάνωση της σειράς εκθέσεων “Χρώμα σε νερό” που έχουν ως στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης υδατογραφίας στην Ελλάδα.
Σημειώνεται μεταξύ άλλων στο επιμελητικό κείμενο: "Η ακουαρέλα, ή αλλιώς υδατογραφία, γνώρισε την απόλυτη άνθισή της τον 19ο αιώνα, τότε που οι καλλιτέχνες ανακάλυπταν ξανά τη μαγεία του φυσικού τοπίου. Με την άφιξη του Ρομαντισμού, η τέχνη δεν περιοριζόταν σε ακαδημαϊκές απεικονίσεις· η φύση έγινε πρωταγωνίστρια! Οι ζωγράφοι, εμπνευσμένοι από την αλλαγή των εποχών, απαθανάτιζαν τοπία που έσφυζαν από φως και χρώμα. Η άνοιξη, με τις ροζ ανθισμένες κερασιές, τα πράσινα λιβάδια και τα κρυστάλλινα ρυάκια, ήταν ένα αγαπημένο θέμα. Τα ημιδιαφανή χρώματα της ακουαρέλας έδιναν ζωή σε αυτές τις εικόνες, μεταφέροντας την αίσθηση της φρεσκάδας και της αναγέννησης. Καλλιτέχνες όπως ο Τέρνερ και ο Κόνσταμπλ αποτύπωσαν μοναδικά την ατμόσφαιρα της εποχής. Ακόμα και σήμερα, η ακουαρέλα παραμένει συνώνυμη με την άνοιξη. Είναι η τέλεια τεχνική για να αποδώσει κανείς την αέρινη, εφήμερη ομορφιά της φύσης, θυμίζοντάς μας ότι κάθε στιγμή είναι ένα μικρό έργο τέχνης!".
Ο επισκέπτης θα δει έργα ζωγραφικής με υδατοδιαλυτά μέσα σε χαρτί (watermedia, ακουαρέλα, υδατοδιαλυτά μελάνια, μολύβια νερού, σκόνες, φυσικές υδατοδιαλυτές χρωστικές, κ.α.).
Στην έκθεση έχουν συμβάλλει με τα έργα τους οι εικαστικοί καλλιτέχνες: Gabriela Galban, Μαρία Ζαβιτσάνου, Marko Dumnić, Όλγα Μπαρμάζη, Seyran Deniz, Όλγα Ματζουράνη Ανδρικοπούλου, Francesca Pinoni, Κατερίνα Μπακογιάννη, Foti Kllogjeri, Δαφνέ Κεσίσογλου, Γιάννα Ντέρη, Γιάννης Σταμούλης, Δημήτρης Καγκελάρης, Αιμιλία Κουναλάκη, Νικόλαος Ιωάννης Κουλουράς, Ναστάζια Γεωργιάδου.
Για την έκθεση έχει εκδοθεί δίγλωσσος (στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα) αναμνηστικός κατάλογος-βιβλίο, διαθέσιμος σε όλους τους επισκέπτες δωρεάν.
Ώρες/Μέρες: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή 11.00 - 18.00, Πέμπτη 12.00 - 19.00, Σάββατο 11.00 - 15.00. Δευτέρα, Κυριακή Κλειστά
H έκθεση θα διαρκέσει Πέμπτη 8 Μαΐου 2025 - Σάββατο 17 Μαΐου 2025
Βραβεία Κοινού
Πέραν τούτων, στην επίσημη σελίδα στο Facebook της σειράς εκθέσεων “ΧΡΩΜΑ ΣΕ ΝΕΡΟ” (https://www.facebook.com/colorinthewatergr) από τη βραδυά των εγκαινίων και μέχρι το τέλος της έκθεσης θα αναρτηθεί άλμπουμ με τις φωτογραφίες όλων των έργων της έκθεσης, όπου το κοινό θα μπορεί να εκδηλώνει τη προτίμηση του στα έργα κάνοντας "Like" / "Μου αρέσει" μέχρι και τη τελευταία ημέρα της έκθεσης που είναι το Σάββατο 17 Μαΐου 2025 στις 23:59'. Για τους 5 καλλιτέχνες που θα συγκεντρώσουν τα περισσότερα "Likes" μέχρι εκείνη τη μέρα και ώρα η διοργάνωση θα ανακοινώσει προς τα ΜΜΕ τα έργα που συγκέντρωσαν τη προτίμηση του κοινού και θα βραβεύσει τους καλλιτέχνες με μη χρηματικά δώρα.
Facebook
@colorinthewatergr
* Η φωτογραφία εξωφύλλου (cover photo) του Facebook Event είναι λεπτομέρεια έργου της Ναστάζια Γεωργιάδου.
Σχετικά με την σειρά εκθέσεων "Χρώμα σε νερό"
Η σειρά εκθέσεων “Χρώμα σε νερό” είναι ένα προσωπικό project του Επιμελητή Τέχνης Πάρη Καπράλου που ξεκίνησε το 2019 με στόχο την διάδοση, προβολή και γνωριμία του φιλότεχνου κοινού με ενδιαφέροντες νέους Έλληνες εικαστικούς καλλιτέχνες στα κύρια μέσα έκφρασης των οποίων συγκαταλέγεται η υδατογραφία με κάθε δυνατή από τις ποικίλες μορφές της. Περισσότερες πληροφορίες και συνεχή ενημέρωση για την συμμετοχή στην υπό δημιουργία κοινότητα, Προσκλήσεις Ενδιαφέροντος και εξελίξεις μπορείτε να αντλείτε από την σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/colorinthewatergr
Σχετικά με τον Επιμελητή
Ο Πάρης Καπράλος είναι Επιμελητής Τέχνης, Ιδρυτής & Συντονιστής της ARC -Art Revisited Collective, και συνεκδότης του Arts & Antiques CCR. Γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Τη περίοδο 2008 – 2022 διέμεινε στη Β. Ελλάδα. Σπούδασε Οικονομικά (Αθήνα) και Γραφικές Τέχνες (Staffordshire, Αγγλία). Εργάστηκε ως Δημοσιογράφος με εξειδίκευση σε θέματα Τεχνολογίας σε οικονομικές εφημερίδες, περιοδικά και ηλεκτρονικά πρακτορεία ειδήσεων (1999-2006), ως στέλεχος διοργάνωσης σε επιχειρηματικά συνέδρια του κλάδου της Πληροφορικής & των Τηλεπικοινωνιών (2004-2011), και άλλαξε επαγγελματική πορεία στρεφόμενος στον χώρο της Τέχνης το 2011.Έκτοτε χει επιμεληθεί και διοργανώσει περισσότερες από 200 εκθέσεις, εικαστικές δράσεις, projects και συμμετοχές εντός και εκτός Ελλάδας. Αναλυτικά: https://artgrid.gr/paris-kapralos/
Σχετικά με την ARTgrID
H ARTgrID είναι εταιρεία που ασχολείται συστηματικά με την προβολή και προώθηση ποιοτικής τέχνης εικαστικών καλλιτεχνών, κυρίως μέσω ιστοσελίδας παροχής ψηφιακών υπηρεσιών, αλλά και με τη διοργάνωση φυσικών γεγονότων, δράσεων και την αξιοποίηση συνεργειών με πολλά διαφορετικά εμπλεκόμενα μέρη στον χώρο των Τεχνών(Επιμελητές, χώρους, εμπόρους τέχνης, επενδυτικούς συμβούλους, εξειδικευμένους νομικούς, κ.α.). Διαθέτει διαδικτυακή πλατφόρμα παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών https://artgrid.gr στις υπηρεσίες της οποίας συγκαταλέγονται η διοργάνωση φυσικών και διαδικτυακών εκθέσεων/συμποσίων/εικαστικών δράσεων, η δημιουργία, φιλοξενία και προβολή ιστοσελίδων εικαστικών καλλιτεχνών κ.α. Πληροφορίες: https://artgrid.gr
Σχετικά με την Chili Art Gallery
Η Chili Art Gallery ιδρύθηκε το 2010 και βρίσκεται στο Θησείο δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο τουΔήμου Αθηναίων «Μελίνα», μια ανάσα από το πιο ζωντανό σημείο της πόλης, το Γκάζι. Αποτελεί έναν πολιτιστικό χώρο, όπου οι φιλότεχνοι και το κοινό γενικότερα μπορούν να έρχονται σε επαφή με όλες τις μορφές της Σύγχρονης Τέχνης. Ζωγραφική, γλυπτική, κολλάζ/συνθέσεις, εγκαταστάσεις/κατασκευές, χαρακτική, φωτογραφία, παρουσιάζονται σε μηνιαία βάση με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και events. Πληροφορίες: https://chiliart.gr
Χορηγός Φωτογράφισης
Studio Kotsireas | https://www.studiokotsireas.com
Διαδικτυακή Υποστήριξη
ARTgrID | https://artgrid.gr
Χορηγοί Επικοινωνίας
Arts & Antiques CCR | http://www.artsantiquesccr.gr
Metafox | https://metafox.gr
Polis Magazino | https://www.polismagazino.gr

«Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω μου την στέγην»

«Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω μου την στέγην» - Φράση που υπήρχε στην υπέρθυρο της Ακαδημίας που ίδρυσε ο Πλάτωνας γύρω στο 387 π.Χ. Ο Πλάτων...