Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΟΥΣΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ
ΤΗΝ ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΟΥΣΟΥ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ
Σκηνοθεσία: Βασίλης Ασημακόπουλος
Συμμετέχουν:
Προμηθέας: Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος
Ιώ: Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο
Βία / Αθηνά: Μιράντα Γεωργάκη, μεσόφωνος
Ωκεανός / Ερμής: Χρήστος Δεληζώνας, τενόρος
Βιβή Κλεισούρα, πιάνο
Κοστούμια: Ελληνοαμερικανικό Κέντρο των Τεχνών
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑ 20:00
Κρέμου 123 & Φιλαρέτου
Είσοδος ελεύθερη
Λίγα λόγια για το έργο και τον δημιουργό
Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» ως όπερα πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά το 1994 και παιζόταν κατά διαστήματα στα Γαλλικά μέχρι το 2000.
Το 2008 ανέβηκε στα Αγγλικά, στη Νέα Υόρκη με την Astoria Symphony Orchestra και στην Ουάσιγκτον με την District of Columbia Symphony Orchestra, με πρωταγωνιστές από την όπερα της Νέας Υόρκης υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Grant Gilman.
Στην Ελλάδα ο «Προμηθέας Δεσμώτης» ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο του Χολαργού, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου, στην αίθουσα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, στην αίθουσα συναυλιών «Παρνασσός», στην Παλαιά Βουλή, στο Θέατρο «Βεάκειο», στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων, στη Χαλκίδα, στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη», στο Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου και στο Δημοτικό Θέατρο Ιθάκης.
Ο μουσουργός Παναγιώτης Καρούσος χρησιμοποιεί στη μουσική του την πυθαγόρεια θεωρία της αρμονίας των σφαιρών. Σύμφωνα με την πυθαγόρεια διδασκαλία, οι ήχοι των ουράνιων σωμάτων συνθέτουν μία κοσμική μουσική, γιατί οι αποστάσεις και οι ταχύτητες των πλανητών και των απλανών αστέρων διέπονται από τους ίδιους αριθμητικούς λόγους που παράγουν και τη συμφωνία των ήχων.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλέξανδρος Ψυχούλης: συνέντευξη στη Χαριτίνη Μαλισσόβα

  Χαριτίνη Μαλισσόβα Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης γεννήθηκε στον Βόλο το 1966. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθ...