Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Βιβλιοπωλείο Gutenberg: Η Lifo προτείνει βιβλία για τις διακοπές, μεταξύ των οποίων και έξι βιβλία των εκδόσεών μας!


 Η Lifo προτείνει βιβλία για τις διακοπές, μεταξύ των οποίων και έξι βιβλία των εκδόσεών μας!

Γιώργος Πλειός «Παραποιημένες ειδήσεις»
Ο καθηγητής Γιώργος Πλειός διαχωρίζει τις παραποιημένες ειδήσεις από τις ψεύτικες, εξετάζει τη δομή τους, αναλύει, και μέσα από παραδείγματα, τους ποικίλους τρόπους με τους οποίους πραγματικά γεγονότα παραποιούνται για λόγους προπαγάνδας και φωτίζει σε βάθος τις πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και άλλες αιτίες που έχουν οδηγήσει στη σημερινή έκρηξη του φαινομένου.
William Faulkner «Αβεσσαλώμ, Αβεσσαλώμ!» (μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου)
Την ίδια στιγμή που αφηγείται μια σπαρακτική ιστορία, το μυθιστόρημα του Faulkner αποτελεί και έναν διαυγή στοχασμό: πώς μπορούμε να μάθουμε μια ιστορία; Πότε μια ιστορία είναι πλήρης; Τι είναι η Αλήθεια και τι η αλήθεια του καθενός μας;
Clemens J. Setz «Η παρηγοριά των στρογγυλών πραγμάτων» (μετάφραση: Χρήστος Αστερίου)
Ένας νεαρός ερωτεύεται μια τυφλή γυναίκα που οι τοίχοι του σπιτιού της είναι καλυμμένοι με βωμολοχίες, κάτι που η ίδια αγνοεί. Μια οικογένεια δέχεται την επίσκεψη ενός οπλισμένου άνδρα που ισχυρίζεται ότι είχε μεγαλώσει στο σπίτι της. Ένας στρατιώτης στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ανακαλύπτει στον ουρανό έναν φριχτό αστερισμό. Δέντρα κινούνται «σαν καμηλοπαρδάλεις που ονειρεύονται».
Nicolas Chevassus-au-Louis «Απάτες στα εργαστήρια» (μετάφραση: Κατερίνα Γούλα)
Με απολαυστική ευστροφία αλλά και διάθεση να στηλιτεύσει, η έκθεση αυτή περιγράφει λεπτομερώς τις συνθήκες που επέτρεψαν στα επιστημονικά πρότυπα να κατακρημνιστούν. Φέρνει στο φως τις έντονες κοινωνικές πιέσεις που οδηγούν στην απάτη, τεκμηριώνει τον ανεξίτηλο αντίκτυπο που έχει αφήσει στην επιστημονική κοινότητα και υπογραμμίζει τις πρόσφατες πρωτοβουλίες και προτάσεις για τη μείωση της έκτασης των αθέμιτων επιστημονικών συμπεριφορών στο μέλλον.
Ανδρέας Κ. Παπανικολάου «Μυστική γνώση»
Ο Ανδρέας Παπανικολάου, ένας παγκοσμίως γνωστός νευροεπιστήμονας, προχωρά πέρα από τις παραδοσιακές φιλοσοφικές και θεολογικές ερμηνείες των μυστικών φαινομένων και, προσεγγίζοντας επιστημονικά τις σχετικές μαρτυρίες και τα αποτελέσματα πειραμάτων, επισημαίνει τα κοινά στοιχεία των μυστικών εμπειριών, εξετάζοντας εάν πρόκειται για υποκειμενικές κατασκευές.
Sigrid Nunez «Ο φίλος» (μετάφραση: Γιώργος Λαμπράκος)
Μετά τον απροσδόκητο θάνατο του καλύτερου φίλου της και μέντορά της, μια συγγραφέας κληρονομεί τον αγαπημένο του σκύλο. Τραυματισμένος από την εξαφάνιση του αφεντικού του, ο σκύλος κάνει και τη δική της θλίψη ακόμα μεγαλύτερη. Η συμπεριφορά της αλλάζει, οι φίλοι της ανησυχούν. Εκείνη δένεται περισσότερο με το θλιμμένο ζώο και του αφοσιώνεται, προσπαθεί μάλιστα να κατανοήσει τα συναισθήματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...