Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

AFTERSUN ένα χρόνο μετά...

 


Αυτή την εβδομάδα, αλλάζουμε έτος με AFTERSUN!

Έτσι, για να νιώσουμε ξανά αυτό το ζεστό, γλυκόπικρο συναίσθημα που δεν μπορέσαμε να ξεχάσουμε...

Ένα χρόνο μετά την συγκινητικά απρόσμενη επιτυχία της, η ταινία της Σάρλοτ Γουελς, με τον Πολ Μέσκαλ και την Φράνκι Κόριο, που σάρωσε βραβεία (και καρδιές) και αγαπήθηκε από το ελληνικό κοινό επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη της Ανδόρας!

ΠΟΤΕ:
Από Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου έως Τετάρτη 3 Ιανουαρίου (εκτός Κυριακής 31/12) καθημερινά στις 22:00.
ΠΟΥ:
Κινηματογράφος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αθήνα – Μετρό: Πανόρμου, Τηλ.: 210 6980796
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:
Στο ταμείο του κινηματογράφου και στο https://www.more.com/cinema/cine-andora/

ΥΠΟΘΕΣΗ*
*Αν την ξεχάσατε (!)
Μια γυναίκα θυμάται τις διακοπές που πέρασε μικρή, με τον χωρισμένο πατέρα της, στη διάρκεια ενός καλοκαιριού χαμένου βαθιά στη μνήμη, αλλά καθοριστικού και για τους δυο. Το «Aftersun» είναι μια ταινία που παρακολουθείς χαμογελαστός στην αρχή και γλυκύτατα δακρυσμένος στο τέλος. Είναι το είδος του μικρού, μαγικού φιλμ που αφήνει μεγάλα, τρυφερά σημάδια μέσα σου, σε ένα κινηματογραφικό ντεμπούτο από την Σάρλοτ Γουέλς που ήδη κέρδισε τις εντυπώσεις και πυροδότησε έντονες συζητήσεις. Ίσως γιατί μιλά τόσο αναγνωρίσιμα για τις αναμνήσεις της ζωής μας, για τα πράγματα που χαράχτηκαν μέσα μας, και τις μνήμες που ξαφνικά αναζωπυρώνονται.

Η ταινία απέσπασε το Βραβείο της Επιτροπής στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ των Καννών και συμμετείχε στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.
Είναι η καλύτερη ταινία του 2022 σύμφωνα με τα Sight & Sound, The Guardian, The Observer, IndieWire και The Skinny, ενώ πρόσφατα απέσπασε επτά βραβεία στα BIFA Awards –ανάμεσά τους αυτά της καλύτερης βρετανικής ανεξάρτητης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερου σεναρίου.
Sevastoupoleos 117 115 26 Athens, Greece


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...