Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Η Hlín Leifsdóttir ερμήνευσε έργα Παναγιώτη Καρούσου στην εκδήλωση «Φωνές για την Παλαιστίνη» με δεκάδες ανθρώπους των γραμμάτων στα Εξάρχεια

 


Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023. Η Hlín Leifsdóttir ερμήνευσε με επιτυχία έργα Παναγιώτη Καρούσου στην εκδήλωση «Φωνές για την Παλαιστίνη» με δεκάδες ανθρώπους των γραμμάτων. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η εξαιρετική ερμηνεία της σοπράνο Hlín Leifsdóttir στο μελοποιημένο ποίημα «Endings» του Yoel Wulfhart από τον μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη ΚαρούσοΣτο πιάνο συνόδευσε η πιανίστα Χριστιάνα Μάνου.  

Η σοπράνο Hlín Leifsdóttir (δεξιά), με τον Ιωάννη Μαρωνίτη, Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων (αριστερά), και τον μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσο (κέντρο)

«Φωνές για την Παλαιστίνη»: Εκδήλωση με δεκάδες ανθρώπους των γραμμάτων στα Εξάρχεια

Μια ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, υπέρ του τερματισμού της σφαγής στη Γάζα, διοργανώθηκε , το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, από την Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, τη «Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο - Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη» και την Ομάδα «Απόδραση στον Λόγο και την Τέχνη».
Με τίτλο «Φωνές για την Παλαιστίνη» δεκάδες συγγραφείς, ποιητές και δημοσιογράφοι ένωσαν τις φωνές τους στα Εξάρχεια στο παραδοσιακό κουτουκάκι των Εξαρχείων «Εφήμερον».
Διάβασαν κείμενα που έχουν γράψει για την Παλαιστίνη, ενώ οι ποιητές απαγγείλαν τα ποιήματά τους. Πρωτότυπα κείμενα, ανέκδοτα ποιήματα ή και κάποια που ήδη κυκλοφόρησαν.
Συμμετείχαν:
Ειρήνη Παραδεισανού
Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης
Μαρία Μανδάλου
Δημήτρης Παπαχρήστος
Πέτρος Μανταίος
Αντώνης Μπαλασόπουλος
Χρήστος Κατσίδης
Νίκος Σταματιάδης
Κατερίνα Θανοπούλου
Ευτυχία Κατελανάκη
Hlín Leifsdóttir
Κωνσταντίνος Λουκόπουλος
Μαργαρίτα Παπαμίχου
Λουκάς Λιάκος
Μανόλης Πολέντας
Χαρίτα Μήνη
Ανδριάνα Μπιρμπίλη
Ρωξάνη Νικολάου
Νικόλαος Προσκεφαλάς
Κώστας Γκιώνης
Μανόλης Πολέντας
Χρίστος Παπαδάκης
Ειρηναίος Μαράκης
Κωνσταντίνος Σύρμος
Ευαγγελία Τάτση
Τάσος Τσακίρογλου
Άγγελος Σπάρταλης
Αλέξανδρος Σταματίου
Κωνσταντίνος Τζαμιώτης
Δημήτρης Τσεκούρας
Αγγελίνα Ρήγα
Σπύρος Μπουντούρης
Βίκυ Προκόπη
Θεοχάρης Παπαδόπουλος
Olivia Elias
Yoel Wulfhart
Βαγγέλης Δημουλας



Ο ποιητής Yoel Wulfhart με την πιανίστα Χριστιάνα Μάνου  














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...