Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Δωρεάν Προβολή της ταινίας - 12 years a slave (2013)


Οι Πολιτιστικές Ομάδες σας προσκαλούν στην προβολή της ταινίας ¨12 years a slave" (2013) την Τρίτη 22/10, στις 20:30 στον 1o όροφο της Α' ΦΕΠΑ, πίσω απο τις μαύρες πόρτες, στον χώρο των ΠΟΦΕΠΑ.
Λίγα λόγια για την ταινία:
Η αληθινή ιστορία του Σόλομον Νόρθαπ, ενός μαύρου, καλλιεργημένου οικογενειάρχη και αναγνωρισμένου μουσική στην Αμερική προ του Εμφυλίου Πολέμου, ο οποίος απήχθη δολίως και πουλήθηκε ως σκλάβος στο Νότο. Αδυνατώντας να πιστέψει την κακοτυχία του, υπέμεινε 12 χρόνια δουλείας και υπέφερε τα πάνδεινα στα χέρια ενός σχεδόν παρανοϊκού σωματέμπορου, μέχρι να απελευθερωθεί.
Διάρκεια: 2 ώρες και 14 λεπτά.
Το 12 Χρόνια Σκλάβος, σκηνοθετημένο από τον μαύρο Βρετανό Steve McQueen, εκτός του ότι είναι η πληρέστερη ταινία για τη δουλεία, πραγματεύεται την αξιοπρέπεια και την ελπίδα με μοναδική πίστη και αληθοφάνεια, που ωστόσο δεν εμποδίζει την πολύπλοκη καλλιτεχνική προσέγγιση του Μακουίν στον ανθρώπινο ψυχισμό, σε όλες του τις εκφάνσεις.
Ηθοποιοί:
Chiwetel Ejiofor
Michael Fassbender
Benedict Cumberbatch
Paul Dano
Paul Giamatti
Lupita Nyong'o
Sarah Paulson
Brad Pitt
Alfre Woodard

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Ηρακλής - οι δώδεκα άθλοι" Κάθε Κυριακή στο θέατρο Άνεσις

  Φέτος το καλοκαίρι το Θέατρο του Βορρά και η Kolossaion Productions, παρουσιάζουν σε όλη την Ελλάδα την ιστορία του Ηρακλή! Ο πιο αγαπημέν...