(Κε.Δι.Βι.Μ.)
Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων και Δια Βίου Μάθηση
(3ος Κύκλος Εκπαίδευσης)
Επιμορφωτικό Πρόγραμμα του ΚΕΔΙΒΙΜ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την ενίσχυση της Εκπαιδευτικής Επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης.
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον τομέα της δια βίου μάθησης οργανώνει και υλοποιεί σε κύκλους, το μοριοδοτούμενο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων και Δια Βίου Μάθηση» διάρκειας 200 ωρών (2,5 μήνες). Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση αποτελεί εγκεκριμένο πρόγραμμα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και εντάσσεται σε ερευνητικό έργο του ΕΛΚΕ με κωδικό έρευνας 16349.
Ο σύγχρονος Εκπαιδευτής Ενηλίκων είναι αναγκαίο να είναι επαρκής ως δάσκαλος, καλός γνώστης του αντικείμενο του και τέλος ικανός στο να συνδέει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του με τις ανάγκες της κοινωνίας. Για τους λόγους αυτούς απαιτείται όχι μόνο να κατέχει πιστοποίηση εκπαιδευτικής επάρκειας από τον ΕΟΠΠΕΠ αλλά και να μπορεί να κατανοεί τον σχεδιασμό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μη τυπικής εκπαίδευσης.
Το παρόν επιμορφωτικό πρόγραμμα σχεδιάσθηκε για να καλύψει καταρχήν την πρώτη ανάγκη. Δηλαδή αυτή της θεωρητικής και πρακτικής προετοιμασίας υποψηφίων εκπαιδευτών ενηλίκων για τις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας του ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού). Σε ένα δεύτερο επίπεδο στοχεύει στην ενίσχυση της τεχνογνωσίας των εκπαιδευτών μη τυπικής εκπαίδευσης.
Το πρόγραμμα ακολουθεί το μοντέλο της μεικτής μάθησης (Blended Learning), θεωρητικό και πρακτικό μέρος, δίνοντας την δυνατότητα συμμετοχής σε όσους θέλουν να επιμορφωθούν με ευελιξία στο ωράριο και στον χρόνο. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 2,5 μήνες με σύνολο διδακτικών ωρών 200. Από αυτές οι 180 ώρες αφορούν Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση, οι 4 ώρες Σύγχρονη Τηλεκπαίδευση και οι 16 ώρες σε τρεις Δια Ζώσης Συναντήσεις. Καθ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης του COVID-19, οι δια ζώσεις συναντήσεις θα υλοποιούνται μέσω εξ αποστάσεως συναντήσεις σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.
Απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με την εκπαίδευση ενηλίκων και ειδικότερα σε: 1). Εκπαιδευτές ενηλίκων ανεξαρτήτως κλάδου και αντικειμένου, 2) Στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που επιθυμούν να ασχοληθούν με την εκπαίδευση ενηλίκων, 3) Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, 4) Εκπαιδευτές και στελέχη συνεχιζόμενης κατάρτισης και Δια βίου μάθησης, 5) Παιδαγωγούς, συμβούλους σχεδιασμού εκπαιδευτικών προγραμμάτων, 6) Αποφοίτους όλων των εκπαιδευτικών αντικειμένων οι οποίοι θα απασχοληθούν στο χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων και 7) Εργαζόμενους σε Πανεπιστήμια και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.
Όσοι παρακολουθήσουν το πρόγραμμα θα ωφεληθούν γιατί α) θα προετοιμαστούν με τον πλέον κατάλληλο τρόπο για τις εξετάσεις πιστοποίησης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., β) αν δεν έχουν επαγγελματική εμπειρία 150 ωρών η παρεχόμενη βεβαίωση επιτυχούς ολοκλήρωσης θα τους δώσει τη δυνατότητα της απευθείας συμμετοχή τους στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ παράλληλα με την εγγραφή τους σε μητρώο Εκπαιδευτών Δημόσιου Φορέα, γ) θα έχουν μοριοδότηση στις επιλογές εκπαιδευτών Δημοσίων ΙΕΚ, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και Διευθυντών ΙΕΚ, δ) δεν θα έχουν περιττά έξοδα μετακίνησης ε) θα έχουν ανεξαρτησία στο ρυθμό και στο τόπος μελέτης και στ) θα έχουν υποστήριξη από άριστους γνώστες του χώρου.
Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα ανέρχεται στο ποσό των 290€ με έκπτωση 10% στην περίπτωση καταβολής του συνολικού ποσού και 30% στην περίπτωση που κάποιος έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΚΕΔΙΒΙΜ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος χορηγείται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης.
Λήξη υποβολής αιτήσεων 23 Μαΐου 2020
Έναρξη μαθημάτων 25 Μαΐου 2020
Περισσότερες πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο τμήμα εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, καθώς και για αιτήσεις συμμετοχής, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: «www.ekpa-lifelonglearning.gr».
Ο Επιστημονικός και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Προγράμματος
Δρ. Γιάννης Γκιόσος
Αναπληρωτής Καθηγητής, Φιλοσοφίας του Αθλητισμού
Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου