Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Εργαστήριο Υποκριτικής – Ο Γλάρος του Άντον Τσέχωφ.


 Εργαστήριο Υποκριτικής – Ο Γλάρος του Άντον Τσέχωφ.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος λόγω της υγειονομικής συνθήκης COVID19, πρέπει να γίνει έγκαιρα κράτηση στα τηλέφωνα 210 88 18 906 & 6977 44 84 23 ή διαδικτυακά με απευθείας αίτηση. Το ανώτατο όριο των συμμετοχών το έχουμε ορίσει στα 15 άτομα.

Έναρξη Σεμιναρίου: 20 Οκτωβρίου 2021
Κάθε Τετάρτη 15:00- 18:00 μμ

*η ώρα ενδέχεται να αλλάξει εφόσον εξυπηρετεί τους περισσότερους συμμετέχοντες

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Μιχάλης Καλιότσος.

Το εργαστήριο υποκριτικής έχει διάρκεια 4 μήνες.

Κάθε εικόνα πάνω στην σκηνή εμπεριέχει δράση και αντίδραση. Στο εργαστήριο αυτό θα ασχοληθούμε με την ψυχολογία της σκηνικής εικόνας. Πώς και με ποιους τρόπους συγκέντρωσης ο ηθοποιός μπορεί να ενισχύσει και να μένει πιστός στην ψυχολογία του ρόλου του από την αρχή ως το τέλος της παράστασης ώστε να δικαιολογεί κάθε δράση και αντίδραση στην σκηνή.

Με αφετηρία τις βασικές αρχές υποκριτικής της μεθόδου Στανισλαβσκι, θα παίξουμε ρόλους απο το έργο του Άντον Τσέχοφ “Ο Γλάρος”. Θα τους εξερευνήσουμε και θα προσπαθήσουμε να τους ζωντανέψουμε μέσα μας και έξω μας!

Το υλικό μας για το ‘ζέσταμα’ του εσωτερικού μας εαυτού θα γίνεται μέσα απο:

παιχνίδια
αυτοσχεδιασμούς
μουσικές
Στο τέλος θα συνθέσουμε μια παράσταση από τον κόσμο του Γλάρου του Ρώσου συγγραφέα και θα παρουσιαστεί στο κοινό!

Θα ψυχολογήσουμε την παραμικρή κίνηση που κάνει ο ρόλος σε ένα δοσμένο περιβάλλον.
Θα ανακαλύψουμε τον πυρήνα του κάθε ρόλου.
Από ποια ψυχολογική αιτία πηγάζει η παραμικρή κίνηση που εκτελεί ο ρόλος είτε στον ίδιο του τον εαυτό είτε στον άλλον.
Τι είναι αυτός ο πυρήνας που κάνει έναν ρόλο να διαφέρει απο τον άλλον και πως όλοι μαζί οι ρόλοι αποτελούν σύνολο μιας ζωντανής κινούμενης εικόνας και ταυτόχρονα η κάθε οντότητα να διαφέρει μέσα στο σύνολο.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε:

σπουδαστές η απόφοιτους δραματικών σχολών

ερασιτέχνες ηθοποιούς

και σε όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με την μαγεία της σκηνής.

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας διαδικτυακά και με φυσική παρουσία στο Θέατρο ΔΡΟΜΟΣ.

Ο χώρος τηρεί όλες τις συστάσεις και λειτουργεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή διεξαγωγή των προβών & εργαστηρίων/ σεμιναρίων αναφορικά με τον COVID-19.

Στο θέατρο ΔΡΟΜΟΣ έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Μιχάλης Καλιότσος
Ηθοποιός – Σκηνοθέτης

Ο Μιχάλης Καλιότσος είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής Κ. Καζάκου και του Arts n social sciences του Glosgow University της Σκοτίας.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής και σωματικού θεάτρου με τους Γ. Χατζάκη, J. Huben, Γ. Μαυραγάνη, Σοφία Βγενοπούλου, Ιωάννα Ρεμεδιάκη και στην Ακαδημία AALTO της Φιλανδίας. Ως ηθοποιός έχει παίξει με διάφορες ομάδες, το Εθνικό Θέατρο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κ.α.

Τον Νοέμβριο του 2021 θα εμφανιστεί στην δραματική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη ‘Κρίσιμες στιγμές’ στον ρόλο του Βλάση που θα προβληθεί στην ΕΡΤ. Το 2019,2020 έπαιξε στο έργο ‘Ο άνθρωπος ελέφαντας’ του B. Pomerance ως διευθυντής κύριος Γκομ σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη στο θέατρο Vault. Το 2017 έπαιξε στο έργο του Ουίλλιαμ Φώκνερ «Καθώς ψυχορραγώ» σε σκηνοθ. Σοφία Φιλιππίδου στο θέατρο οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής.

Έχει σκηνοθετήσει και παίξει στις παραστάσεις: «Η Γουίννυ ξυπνάει» βασισμένο στις «Ευτυχισμένες μέρες» του Μπέκετ, Βαρετή ομιλία – Άντον Τσέχοφ, Υπερβολική δόση ευτυχίας (performance). Παράλληλα είναι ιδρυτής της ομάδας ΘΕΑΤ.Ο.Σ και έχει σκηνοθετήσει τα έργα: Τρεις ψηλές γυναίκες του Άλμπι, Χρωματιστές γυναίκες του Ζιώγα, Ράφτης κυριών του Φεϊντό, Ο κατά φαντασίαν ασθενής του Μολιέρου, Εκείνος και Εκείνος και Ω τι κόσμος Μπαμπά του Μουρσελά, Το κοκτέιλ των Άλπεων του Ρομπέρ Τομά και Κολόμπ του Ζαν Ανουίγ,Ο επιθεωρητής έρχεται του Τζον Πριστλευ όπου κράτησε ο ίδιος τον ρόλο του επιθεωρητή. Στον κινηματογράφο έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με τους Β. Ραίση, Κυριάκο Κατζουράκη, Μπουγιάρ Αλιμάνι, Αγγ. Κοβότσο, Δ. Αθανίτη.

Έχει διοργανώσει διαφορά σεμινάρια και εργαστήρια σε ομάδες, σχολεία και θεατρικές σκηνες. Παράλληλα ασχολείται με την εμψύχωση θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά και έχει συνεργαστεί με διαφορά δημοτικά σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κατεχόμενη πόλη, του Στηβ ΜακΚουήν | Newman | Παράλληλο Πρόγραμμα

  Παράλληλο πρόγραμμα Newman. Ταινία έναρξης: Κατεχόμενη Πόλη | Occupied City. Tου Στηβ ΜακΚουίν. Για δυο μοναδικές προβολές το επικό ντοκιμ...