Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Θριάμβευσε στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη ως «Προμηθέας Δεσμώτης» ο Βασίλης Ασημακόπουλος

Σε οπερατικό τραγωδό αναδεικνύεται ο γνωστός βαθύφωνος Βασίλης Ασημακόπουλος ερμηνεύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο του «Προμηθέα Δεσμώτη» του Παναγιώτη Καρούσου. Η όπερα βασισμένη στην ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου εκπνέει έναν ύψιστο λυρισμό που ταυτίζεται απόλυτα ο σπουδαίος καλλιτέχνης. Η φωνή του κυρίου Ασημακόπουλου χρωματίζετε τόσο έντονα στον θρήνο του Προμηθέα, και στην περίφημη άρια «Και τώρα μόνος», που ανεβάζει τον ακροατή στα ουράνια. Το παίξιμο του Ασημακόπουλου είναι ασύγκριτο συγκρίσιμο με των μεγάλων τραγωδών. Η δε φωνή του θεϊκή κυλά στις μελωδίες του Καρούσου με τέτοιο παλμό που θα είναι δύσκολο να ακούσεις αυτό το έργο με άλλον καλλιτέχνη.

Ο τενόρος Χρήστος Δεληζώνας ερμήνευσε τους ρόλους του Ερμή και Ωκεανού με δυνατή φωνή και εκφραστικότητα.
Η σοπράνο Ελένη Μπούκη-Αγιομυργιανάκη στον ρόλο της Ιούς συγκίνησε το ακροατήριο.
Η καταπληκτική πιανίστρια Βιβή Κλεισούρα συνόδευσε υπέροχα τους τραγουδιστές.
Το ενθουσιασμένο ακροατήριο καταχειροκρότησε τους πρωταγωνιστές και τον δημιουργό του έργου Παναγιώτη Καρούσο.
Το έργο παρουσιάστηκε στις 15 Ιουνίου στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς και στις 16 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Ιθάκης με τεράστια επιτυχία.
Οι Ληξουριώτες που αγαπούν την ποιοτική μουσική ενθουσιάστηκαν από το έργο και την ερμηνεία του Βασίλη Ασημακόπουλου, αλλά και για τους Ιθακήσιους που είχαν να δουν όπερα στο νησί από τους σεισμούς του 1953 ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Μαζί του ένα ωραιότατο επιτελείο συμπρωταγωνιστών με επικεφαλής την σοπράνο Ειρήνη Κώνστα που ενθουσίασε το κοινό με την ομορφιά της και την επιβλητική άρτια φωνητική τεχνική της.


Την άρτια οργάνωση και παρουσίαση έκαμε η πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αναστασία Παπαδάτου - Αποστολοπούλου.


"Προμηθέας (άρια)
Και τώρα μόνος.
Μες την ησυχία πριν την καταιγίδα
τελείως μόνος περιμένω
το μαρτύριο μου που φτάνει
αν χρησιμοποιούσαν την γνώση σωστά οι άνθρωποι
η αγάπη και η αξιοπρέπεια θα ανύψωναν την ψυχή τους
θα ήταν παρηγοριά για μένα ότι έπραξα σωστά "

Όμιλος UNESCO Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Χρήστος Δεληζώνας - Βασίλης Ασημακόπουλος - Ειρήνη Κώνστα

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...