Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

L.O.V.E. | Ο Ερωτισμός στην Τέχνη

L.O.V.E. | Ο Ερωτισμός στην Τέχνη
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης φιλοξενεί έναν νέο κύκλο διαλέξεων με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου με θέμα ο Ερωτισμός στην Τέχνη .
Ο νέος κύκλος τεσσάρων διαλέξεων που εμπνέεται από τη γιορτή των ερωτευμένων (14 Φεβρουαρίου), θα ξεκινήσει στις 27 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 17 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για ένα οπτικό ταξίδι στην απεικόνιση του έρωτα από όλο το φάσμα της ιστορίας της τέχνης έως τις μέρες μας, με παράλληλη παρουσίαση πασίγνωστων αριστουργημάτων της τέχνης και σύγχρονων έργων, καθώς και εμβληματικές ερωτικές σκηνές του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Συγκεκριμένα, στον κύκλο αυτό ανιχνεύονται οι αλλαγές στην ανθρώπινη συμπεριφορά και στις κοινωνίες, η απεικόνιση της ερωτικής επιθυμίας, η σύσταση του ζευγαριού, η αναπαράσταση του Ανδρόγυνου, η δημιουργία νέων προτύπων περί ομορφιάς σχέσεων και τέλος η παρείσφρηση της πορνογραφίας στην τέχνη.
L for Love για τον έρωτα (1η συνάντηση, 27/1)
O for Obsession για την μονομανία (2η συνάντηση, 3/2 )
V for Vulnerability για την τρωτότητα (3η συνάντηση, 10/2)
E for Erotic για τον ερωτισμό (4η συνάντηση, 17/2)

Ντορέτα Λινάκη               www.debop.gr

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
27.01.2016 - 17.02.2016
Τε: 18:30 - 20:30
€15 / ΔΙΑΛΕΞΗ, €40 (ΚΥΚΛΟΣ 4 ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...