Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

To πάθος της Ιωάννας της Λωρραίνης

To πάθος της Ιωάννας της Λωρραίνης
Η ομάδα Paranormale - the heart of the pionners of industrial jazz drog a tek παρουσιάζει την ταινία (1928) του Κ.Θ.Ντάγιερ «To πάθος της Ιωάννας της Λωρραίνης» σε μία βραδιά μουσικής και ήχων.
Μετά από μια σειρά από μάχες κατά την διάρκεια του εκατονταετούς πολέμου, η Ιωάννα μεταφέρεται στην Ρουέν ούτως ώστε να παρασταθεί στην δίκη της για αίρεση από την Καθολική Εκκλησία. Η ταινία περιγράφει την αντιπαράθεση ανάμεσα στον ολοκληρωτισμό της Καθολικής Εκκλησίας και της Ιεράς Εξέτασης, τις πολιτικές ίντριγκες και την αγνότητα της προσωπικότητας και της κλίσης της Ιωάννας. Ο Ντάγιερ σκιαγραφεί την εσωτερική κατάσταση του χαρακτήρα του με μια αριστουργηματική χρήση του κοντινού πλάνου. Αποτελεί από τις πρώτες γραφές του κινηματογράφου που αντιμετωπίζουν το πρόσωπο των ηρώων ως εσωτερικό τοπίο. Ο Ντράμερ ανοίγει τον δρόμο για την εσωτερική γραφή του Μπρεσσον και του Ταρκόφσκι.

Σταυρούλα Πανοπούλου         www.debop.gr

Cinemarian, Γ.Κολοκοτρώνη 42, Κουκάκι
31.01.2016
Κυ: 20:30
€3.5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...