Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Standing Ovation στο Royal Festival Hall του Λονδίνου για τον διάσημο πιανίστα Daniel Barenboim

Παναγιώτης Καρούσος, Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ
Λονδίνο 17 Ιανουαρίου 2016. Με μιά μαγική συναυλία γιόρτασε ο μεγάλος μαέστρος Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ στο Λονδίνο την 60η επέτειο του ντεμπούτο του στο Royal Festival Hall.
Μία από τις μεγαλύτερες μουσικές προσωπικότητες του κόσμου ο Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ ερμήνευσε τα δυο κοντσέρτα για πιάνο του Μπραμς σε μια sold out συναυλία στο Royal Festival Hall.
Σε αυτή την ειδική συναυλία με μαέστρο τον Gustavo Dudamel και την Συμφωνική Ορχήστρα της Βενεζουέλας "Σιμόν Μπολιβάρ" στο Royal Festival Hall, το κοινό χειροκρότησε ασταμάτητα με συγκίνηση τον μεγάλο μουσικό.
Ο Μπάρενμποϊμ - μέντορας του Dudamel - γιόρτασε την 60η επέτειο της συναυλίας στο ντεμπούτο του στο Royal Festival Hall το 1956, όταν πρωτοεμφανίστηκε σε ηλικία μόλις 13 ετών. Αυτό το βράδυ ερμήνευσε υπέροχα και τα δύο κοντσέρτα για πιάνο του Μπραμς.
Ο Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ, δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά για μένα να επιστρέψω στο Royal Festival Hall, με την ευκαιρία της 60ής επετείου από την πρώτη μου παράσταση εδώ. Πραγματοποίησα την πρώτη μου εμφάνιση στο Royal Festival Hall, όταν ο χώρος ήταν μόλις πέντε ετών, από τότε τα τελευταία 60 χρόνια, έχω χιλιάδες υπέροχες αναμνήσεις εδώ. "
O Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ (Daniel Barenboim) είναι πιανίστας και διευθυντής ορχήστρας γεννημένος στην Αργεντινή. Σήμερα είναι Γενικός Μουσικός Διευθυντής στην Κρατική Όπερα του Βερολίνου και το Staatskapelle του Βερολίνου. Διετέλεσε στο παρελθόν Μουσικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σικάγου, της Ορχήστρας του Παρισιού και της Σκάλας του Μιλάνου. Ο Μπάρενμποϊμ είναι επίσης γνωστός για τη δουλειά του με το West–Eastern Divan Orchestra, με βάση την Σεβίλλη, ορχήστρα με νέους Αράβες και Ισραηλινούς μουσικούς, με σκοπό μια αποφασιστική αυτοκριτική της ισραηλινής κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών.
Ο Μπάρενμποϊμ έχει λάβει πολλά βραβεία και διακρίσεις, μεταξύ των οποίων μια Τιμητικός Ταξιάρχης του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, της Λεγεώνας της τιμής της Γαλλίας, ως Διοικητής και Ταξιάρχης, το Γερμανικό Großes Bundesverdienstkreuz και Willy Brandt βραβείο, και μαζί με το Παλαιστινιο-Αμερικανό επιστήμονα Edward Said, το Ισπανικό Πριγκιπικό βραβείο της Αστούριας Concord Award. Έχει κερδίσει επτά βραβεία Grammy για την εργασία και τη δισκογραφία του. Ο Μπάρενμποϊμ είναι πολύγλωσσος, μιλά ισπανικά, εβραϊκά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, και γερμανικά.
Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ, Gustavo Dudamel
Ο Gustavo Adolfo Ramírez Dudamel είναι ένας νέος διάσημος μαέστρος και βιολιστής της Βενεζουέλας. Είναι ο μουσικός διευθυντής της Συμφωνική Ορχήστρα της Βενεζουέλας Σιμόν Μπολιβάρ και τη Φιλαρμονικής του Λος Άντζελες. Ο Dudamel άρχισε να μελετά το 1995, πρώτα με τον Rodolfo Saglimbeni, και αργότερα με τον José Antonio Abreu. Το 1999, διορίστηκε Μουσικός Διευθυντής της Συμφωνική Ορχήστρας Σιμόν Μπολιβάρ, ​​της Εθνικής Ορχήστρας Νέων της Βενεζουέλας, και περιόδευσε πολλές χώρες. Παρακολούθησε master class με τον μαεστρο Charles Dutoit στο Μπουένος Άιρες το 2002, και εργάστηκε ως βοηθός για τον Simon Rattle στο Βερολίνο και στο Σάλτσμπουργκ το 2003.
Ο Γιοχάνες Μπραμς (Johannes Brahms, 1833 – 3 1897) ήταν Γερμανός συνθέτης και πιανίστας, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κλασικής μουσικής του 19ου αιώνα. Η μουσική του συνδυάζει τη δραματική δύναμη και τη λυρική ένταση μαζί με μία ανακουφιστική ζεστασιά. Ο Μπραμς ήταν ριζοσπαστικός ως προς την αρμονική του τόλμη και την εκφραστική του δεινότητα, αλλά συντηρητικός στη χρήση των παραδοσιακών ή και αρχαϊκών ακόμη μουσικών δομών. Για να καταλάβουμε καλύτερα το χαρακτήρα και την τεχνική σύνθεσης του Μπραμς, μπορούμε να ανατρέξουμε στο δοκίμιο του Σένμπεργκ: «Μπραμς, ο Προοδευτικός», στο οποίο αναιρείται η μέχρι τότε κρατούσα εικόνα του Μπραμς ως συντηρητικού και αναδεικνύεται η προοδευτικότητα της μουσικής του τουλάχιστον όσον αφορά στην οργάνωση των μουσικών φράσεων.
Ο Συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος στο Royal Festival Hall
Πρόγραμμα
Γιοχάνες Μπραμς: Κοντσέρτο για πιάνο Νο.1
Γιοχάνες Μπραμς: Κοντσέρτο για πιάνο Νο.2
Ερμηνευτές
Συμφωνική Ορχήστρα της Βενεζουέλας Σιμόν Μπολιβάρ 
Ο Gustavo Dudamel, μαέστρος
Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ, πιάνο

Royal Festival Hall

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...