Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Gregory Tompson: Οι καιροί αλλάζουν, αλλά ο Σαίξπηρ μένει

Gregory Tompson: Οι καιροί αλλάζουν, αλλά ο Σαίξπηρ μένει
Ο φημισμένος σκηνοθέτης και συνεργάτης του University College of London, Γκρέγκορι Τόμσον, θα παρουσιάσει τη διάλεξη «Οι καιροί αλλάζουν, αλλά ο Σαίξπηρ μένει» (στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση), η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο του προγράμματος Shakespeare Lives.
O Σαίξπηρ συνεχίζει να επιβιώνει ώς τις μέρες μας… ενώ οι καιροί αλλάζουν. Τα έργα του εξακολουθούν να ανεβαίνουν στις θεατρικές σκηνές του κόσμου και να μιλούν στις καρδιές των ανθρώπων. Ο Γκρέγκορυ Τόμσον –με σημεία αναφοράς, στη διάλεξή του, την παρουσίαση σαιξπηρικών παραστάσεων στο βρόχινο δάσος της Καραϊβικής, στην εκκλησία όπου έχει ταφεί ο μεγάλος δραματουργός, στο Κατμαντού αλλά και τις παραγωγές του Βασιλικού Σαιξπηρικού Θιάσου– θα εξερευνήσει τη σχέση ανάμεσα στον καιρό στον οποίο γράφτηκε ένα θεατρικό έργο, στον χρόνο της δραματουργικής δράσης και στην εποχή παρουσίασης μιας παραγωγής. Θα αναφερθεί επίσης στον τρόπο με τον οποίο επιδρά η σχέση αυτή στο κοινό του σήμερα, σε μια εποχή όπου ο Σαίξπηρ παραμένει πάντα επίκαιρος.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω Διαδικτύου και θα είναι ανοικτή σε όλους.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
29.02.2016
Δε: 19:00
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ. Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΙΣ 17:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...