Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Φωτοαπόδραση! Παραμονή Αγ. Πνεύματος σε Ναύπλιο και Μυκήνες!

Στην κουκλίστικη παλιά πόλη του Ναυπλίου, με τη διατηρητέα αρχιτεκτονική φυσιογνωμία και τα δύο ενετικά κάστρα που τη στεφανώνουν, την Ακροναυπλία και το Παλαμήδι, είναι διάχυτη η αύρα της πρώτης πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους. Θαυμάζουμε την πόλη από ψηλά ανεβαίνοντας οδικώς στο επιβλητικό Παλαμήδι που ορθώνεται πάνω σε έναν τεράστιο γκρίζο βράχο και αγναντεύει τη θάλασσα. Από την Ακροναυπλία η θέα στην πόλη είναι εξίσου εντυπωσιακή, ενώ ο πεζόδρομος της Αρβανιτιάς που περιζώνει το βράχο της Ακροναυπλίας είναι μια ειδυλλιακή βόλτα με τη θάλασσα κάτω από τα πόδια μας.

Στις «πολύχρυσες Μυκήνες», το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα που πρώτος ύμνησε ο Όμηρος στα έπη του, που είναι το πιο σημαντικό και πιο πλούσιο ανακτορικό συγκρότημα της ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα. Σύμβολο ηρωισμού κι ένας από τους πιο σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, παγκόσμια γνωστός, περιβάλλονται με το μαγικό πέπλο του μύθου των Ατρειδών, που τις περιπέτειές τους ιστορούν οι αρχαίοι τραγικοί. Το όνομά τους δόθηκε σ’ έναν από τους πιο λαμπρούς πολιτισμούς
της ελληνικής προϊστορίας, τον μυκηναϊκό πολιτισμό (μαζί με τον μινωϊκό ήταν οι πιο σημαντοικοί) και οι μύθοι που συνδέονται με την ιστορία τους διαπέρασαν τους αιώνες. Εκεί υπάρχει και το μικρό χωριό Μυκήνες (Χαρβάτι) αλλά και τα ερείπια της Ακρόπολης, ερείπια μίας μακρινής και ένδοξης εποχής.

ANAΧΩΡΗΣΗ: 8πμ από στάση μετρό Συγγρού - Fix (Kallirrois exit) επί της Καλλιρόης (στο τέλος της κυλιόμενης σκάλας. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ώρα 8μμ. Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα στις αναρτήσεις αυτής της εκδήλωσης. ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ASH IN ART στα 2109216890, 6948688829 και Ηρακλέους 10, έναντι στάσης μετρό Συγγρού-Fix (5-10μμ) ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Φωτογραφική ομάδα. ΚΟΣΤΟΣ: 20€.
(αφορά μεταφορά με πούλμαν τουριστικού γραφείου, δεν συμπ/ται η [προαιρετική] είσοδος στον αρχ/κό χώρο, το μειωμένο εισιτήριο στις Μυκήνες, τον θησαυρό των Ατριδών και το μουσείο κοστίζει 6€, κανονικό 12€, το μειωμένο δικαιούνται άνεργοι, φοιτητές-σπουδαστές, κάρτες αλληλεγγύης κ.α. κάρτες μέλους ΕΕΤΕ, άνω των 65, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων κ.α. Σε περίπτωση που ισχύσει η "πρώτη Κυριακή του μήνα" -όπως είχε καθιερωθεί πέρυσι- η είσοδος θα είναι ελεύθερη)


https://www.facebook.com/events/288556821602681/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...