Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Κ.Τόλης: Παιχνίδι Αισθήσεων

Σε ένα «Παιχνίδι Αισθήσεων» μας προσκαλεί ο Κωνσταντίνος Τόλης, προσεγγίζοντας μέσα από τη νέα του δουλειά τον αέναο κύκλο της ζωής. Ως πρώτη ύλη, χρησιμοποιεί ΕΙΚΌΝΕΣ ζωγραφισμένες που προέρχονται από την προηγούμενη εργασία του στην οποία είχε συμπεριλάβει τα καθημερινά ερεθίσματα και τους προβληματισμούς σχετικά με τις πολιτικές και πολιτιστικές συνθήκες, αλλά κυρίως την αίσθηση της βιωμένης εμπειρίας του, ως συμπύκνωση στιγμών. Ο εικαστικός, αντιμετωπίζει αυτές τις εικόνες ως οντότητες, αντίστοιχες ενός κυττάρου ή ενός πλανήτη τον οποίο παρατηρεί να αναπαράγεται και να μεταλλάσσεται σε μια ατέρμονη ροή, αντίστοιχη της υλοενέργειας του σύμπαντος.
Διαχειρίζεται σχήματα,γραμμές και κηλίδες χρώματος, σε καμβάδες δυο διαστάσεων, στις οποίες δημιουργεί ταυτόχρονα ζωγραφικούς και ψευδαισθητικούς χώρους. Το έργο προκύπτει στο μεταίχμιο συνειδητού και ασυνείδητου με ελεγχόμενα απρόβλεπτη κατάληξη, καθώς αναζητά την έκπληξη της στιγμής, πάνω στον καμβά, που θα τον οδηγήσει στην ολοκλήρωση του έργου. Εικονοποιεί προβληματισμούς και καταστάσεις του σήμερα, επιδιώκοντας ενσυνείδηση και κατανόηση του κόσμου, σε μια διαρκή αναζήτηση αρχετύπων.
Εγκαίνια Έκθεσης | Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00
Εικαστικός Κύκλος Sianti, Βασ. Αλεξάνδρου 2 & Μιχαλακοπούλου, Αθήνα
11.05.2017 - 03.06.2017
Τρ-Πε-Πα: 10:00-20:00, Τε: 10:00-15:00, Σα: 10:00-16:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Έμιλυ Καποθανάση



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...