Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Τρίμηνο εργαστήριο Υποκριτικής με την Γεωργία Τσαγκαράκη

Το φαινόμενο της σπείρας ως αντανακλαστική αντίδραση στην ομάδα
Τρίμηνο εργαστήριο Υποκριτικής με την Γεωργία Τσαγκαράκη

Από 14 Ιανουαρίου και Κάθε Κυριακή 12.00-16.00
Παρουσίαση Εργαστηρίου/ Παράσταση: 1 Απριλίου

Τι το προκαλεί, πώς παράγεται οργανικά και τι θεραπευτικές ιδιότητες έχει.

Ένα τρίμηνο βιωματικό, ερευνητικό εργαστήριο κατά την διάρκεια του οποίου θα εξερευνήσουμε τη έννοια της σπειροειδούς αντίδρασης στο βασικό γεγονός. 
Πώς το συλλογικό ασυνείδητο αντιδράει σε ένα καθοριστικό σκηνικό γεγονός. 
Πώς αντιδράει ΤΟ ΣΩΜΑ του συνόλου. 
Πώς λυτρώνεται ένα σύστημα αλλά και ο πρωταγωνιστής από αυτήν την αποδέσμευση ενέργειας;
Με όχημα τις βασικές αρχές του χορού της αρχαίας τραγωδίας θα μελετήσουμε τις δυνατότητες της ομαδικής εργασίας.
Ποια είναι η ανάγκη να ξεχωρίσει ένα άτομο από ένα σύνολο, και πώς προκύπτει αυτή η ανάγκη;
Πόση δεξιοτεχνία χρειάζεται ένας ηθοποιός για να ανήκει σε μια ενεργητική ομάδα και παράλληλα να αποκτάει και τα εργαλεία να ξεχωρίζει από αυτήν;

Ερωτήματα σαν και αυτά θέτω στην διάρκεια του εργαστηρίου, κρατώντας πάντα στο επίκεντρο την εκπαίδευση των συμμετεχόντων και την γνωριμία τους με το σωματικό θέατρο που απαιτεί το είδος της τραγωδίας .Ένα πρακτικό μάθημα με πολλή σωματική δράση και ασκησιολογία ειδικά δομημένη για την ενδυνάμωση της ομάδας, την ατομική αφύπνιση, την προσωπική εξέλιξη αλλά και συνείδηση του Όλου. Θα δουλέψουμε πάνω σε αποσπάσματα από χορικά αρχαίας τραγωδίας, ποίηση και κείμενα που θα γραφτούν από την ομάδα μέσα από διαδικασίες δημιουργικής γραφής.

Στο τέλος του εργαστηρίου θα παρουσιάσουμε την δουλειά σε μορφή παράστασης (1 Απριλίου).

Από 14 Ιανουαρίου και Κάθε Κυριακή 12.00-16.00
Παρουσίαση Εργαστηρίου/ Παράσταση: 1 Απριλίου
Πληροφορίες / Εγγραφές : info@dentra.gr / 6983313302 (17.30-21.30)

Εισηγήτρια η Ηθοποιός Γεωργία Τσαγκαράκη

Αριστούχος απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου. Masters Degree στην υποκριτική στο Arts Educational London Schools που φοίτησε για έναν χρόνο με υποτροφία από το ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη. Από το 1996 συμμετέχει σε παραστάσεις του Εθνικού και του Ελεύθερου θεάτρου, έχοντας συνεργαστεί με αναγνωρισμένους σκηνοθέτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Andrew Visnevsky, Λυδία Κονιόρδου, Σωτήρης Χατζάκης,Ianthe Dimos, Iannis Kokkos , Μάρθα Φριντζήλα, Stephen Hutton, Γιώργος Σαχίνης κ.α). Έχει στο ενεργητικό της συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές(σκερτσάκια, σφηνάκια κ.α) και κινηματογραφικές ταινίες(τελευταία συμμετοχή η γερμανική παραγωγή της Paramount pictures –Highway to Hellas,και “Her Job” σε σκηνοθεσία Νίκου Labot) Σκηνοθετεί και γράφει θεατρικά έργα (Αισθηματικές νουβέλες Δρχ 100, Mary and John, Τα 5 λεπτά). Τα τελευταία χρόνια προετοιμάζει υποψήφιους φοιτητές για εξετάσεις σε δραματικές σχολές και οργανώνει σεμινάρια με κεντρικό θέμα τον ΧΟΡΟ στην Αρχαία ελληνική τραγωδία. Διατηρεί μόνιμη συνεργασία με την One Year Lease Company που οργανώνει εκπαιδευτικό σχολείο για αμερικάνους ηθοποιούς στο Πάπιγκο τα καλοκαίρια και έχει έδρα στην Νέα Υόρκη. Επίσης συνεργάζεται με το Αττικό σχολείο και το χώρο τέχνης και εκπαίδευσης Baumstrasse. Τελευταίο της ταξίδι ήταν στην Χιλή ,όπου δίδαξε και σκηνοθέτησε μια διασκευή των Βακχών. Κύρια μέριμνα της ο ρόλος του ΧΟΡΟΥ στην θεατρική εκπαίδευση και η εξέλιξη μιας τεχνικής προετοιμασίας των νέων ηθοποιών με άξονα την ομαδική εργασία.


https://www.facebook.com/events/1167698410030554/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...