Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Φεστιβαλ 24γράμματα έκθεση Φωτογραφίας της ομάδας "Φωτο-γραφές"

Η Ερασιτεχνική Ομάδα Φωτογραφίας Νέας Μάκρης “ΦΩΤΟ-γραφές” δημιουργήθηκε από μια παρέα ανθρώπων, οι οποίοι αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας. Σκοπός της ομάδας είναι η διεύρυνση της παρέας, η καλλιέργεια, η προώθηση και η διάδοση της φωτογραφίας, κυρίως της καλλιτεχνικής, στην κοινωνία, μέσα από το φωτογραφικό έργο των μελών της. Απώτερος στόχος είναι ο πειραματισμός, η προσέγγιση νέων δημιουργικών και πνευματικών οριζόντων και η εποικοδομητική συνεργασία με άλλες φωτογραφικές ομάδες ή λέσχες. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, λειτουργούν ήδη τρία τμήματα με διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο σε μια εξελικτική πορεία γνώσεων, διοργανώνονται σεμινάρια και προβολές στο χώρο συνάντησης της ομάδας, φωτογραφικές εξορμήσεις, διαγωνισμοί και ποικίλες δράσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. Στην ομάδα συνυπάρχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών, οι οποίοι έχουν τη διάθεση να συνεργαστούν με αλληλεγγύη και αλληλοσεβασμό.
Εφέτος αποφασίσαμε να εστιάσουμε στο άπειρο, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Δεν μείναμε στη στενή έννοια του όρου, που συμβολίζεται με δυο κύκλους στα μαθηματικά ή στο δακτυλίδι εστίασης των φωτογραφικών φακών, αλλά το είδαμε πιο αφηρημένα, σχεδόν μεταφυσικά.
Η συγκεκριμένη έκθεση επιδιώκει να συστήσει τη δουλειά των “ΦΩΤΟ-γραφών” και εγκαινιάζει ένα διάλογο με τα πρόσωπα και τα τοπία που συνθέτουν το περιβάλλον της κοινωνίας μας. Η παρουσία σας μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την προσπάθεια και αποτελεί κίνητρο για τη διοργάνωση μιας καινούργιας, καλύτερης έκθεσης στο μέλλον.
Σας ευχαριστούμε!

Friday, September 7 at 8 PM - 11 PM
24γράμματα / Εκδόσεις Βιβλίων, Αίθουσα Τέχνης
Λεωφόρος Πεντέλης 77, 15233 Khalándri, Attiki, Greece
https://www.facebook.com/events/454414818383253/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...