Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

André Ravéreau O Γάλλος αρχιτέκτονας & η αγ, Ευφημία 1953-55

«André Ravéreau. Ο διακεκριμένος Γάλλος αρχιτέκτονας, που συνέβαλε στην ανοικοδόμηση του χωριού της Αγίας Ευφημίας, μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1953. 
Ένα αφιέρωμα στην μνήμη του και στα πρώτα μετασεισμικά χρόνια του νέου χωριού». 

O Πολιτιστικός σύλλογος της Αγίας Ευφημίας «Το Φανάρι», η Επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας στην Κεφαλονιά κα Εμμανουέλλα Σιναγκρά και ο Πολιτιστικός, Ιστορικός & Λαογραφικός σύλλογος Κεφαλονιάς & Ιθάκης «Το Ριφόρτσο», το Σάββατο, 4 Αυγούστου 2018 και ώρα 20: 30 μμ, στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού κέντρου Αγίας Ευφημίας, παρουσιάζουν μια εκδήλωση αφιερωμένη στην μνήμη του σπουδαίου Γάλλου αρχιτέκτονα André Ravéreau, 
ο οποίος ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στο νησί της Κεφαλονιάς, ερωτεύθηκε στην Αγία Ευφημία την μετέπειτα σύζυγό του, Manuelle Roche, εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο σπουδαίους σύγχρονους Γάλλους αρχιτέκτονες και έφυγε πρόσφατα για το αιώνιο ταξίδι. 
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά, η Ορχήστρα & Μαντολινάτα νέων Κεφαλονιάς, υπό την διδασκαλία του κου Σωκράτη Μπένου. 
Θα παραστεί η κόρη του Γάλλου αρχιτέκτονα, κα Maya Ravéreau και θα προβληθεί άγνωστο φωτογραφικό υλικό για το χωριό, αμέσως μετά τους σεισμούς του 1953, καθώς και ένα μικρό τμήμα του αρχείου ιδρύματος Association Aladar. 

Την ίδια μέρα, στις 20:00 μμ, η Επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας κα Εμμανουέλλα Σιναγκρά, ο Δήμος Κεφαλονιάς και η Τ.Κ. Αγίας Ευφημίας, θα τελέσουν την ονοματοδοσία δρόμου του χωριού, προς τιμή του André Ravéreau, ενώ αυτή την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά, η τραγουδίστρια κα Anna Pia Basile. 
Θα υπάρξει κέρασμα με την χορηγία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κεφαλονιάς (ΚΕΔΗΚΕ). 
Είσοδος ελεύθερη.

https://www.facebook.com/events/497380830716935/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...