Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Τρίο Κατάρα live στον Αστερίσκο (ex-Άλικο)

Το Τρίο Κατάρα είναι ένα μουσικό σχήμα που αποτελείται από τους Παναγιώτη Διαμάντη, Κωστή Κωστάκη και Σωτήρη Λέτσιο.

Τρεις κιθάρες και τρεις φωνές δίνουν στο Τρίο Κατάρα μια αίσθηση που σε γυρνάει πίσω στο παλιό αστικό λαϊκό τραγούδι της δεκαετίας του 30’,40’ και 50’ παντρεύοντας παράλληλα ηχοχρώματα και αρμονίες από άλλα μουσικά είδη.Στόχος του σχήματος είναι η αναβίωση και αναπαραγωγή των τραγουδιών αυτής της περιόδου αλλά και η δημιουργία νέων τραγουδιών συνδυάζοντας και αναμειγνύοντας παλιότερες με νεότερες μουσικές δομές.Κλέφτικα,αντάρτικα,δημοτικά και νησιώτικα έρχονται να προστεθούν σε ένα ρεπερτόριο που εναλλάσσεται από εμφάνιση σε εμφάνιση. Το Τρίο Κατάρα δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη του 2014 από τους τρεις μουσικούς με έδρα την Αθήνα.Το όνομα εφηύραν τα μέλη της μπάντας επηρεασμένοι απ το αγαπημένο τους Τρίο Κιτάρα(γνωστό παλιό μουσικό τρίο) και δημιουργώντας αυτό το λογοπαίγνιο θέλησαν να δώσουν ένα τόνο χαρούμενο αλλά και αυτοσαρκασμού στην όλη αύρα του σχήματος.Ακροατές και Τρίο Κατάρα γίνονται ένα,δημιουργώντας συναισθήματα και ιδιαίτερες μουσικές βραδιές. 

Την Κυριακή 18/11, το μεσημέρι στις 3:00, στον Αστερίσκο

Είσοδος: 3€

ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΣ
Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή
Κρατήσεις : 2152159799
www.facebook.com/asteriskos1

• Ο Παναγιώτης Διαμάντης γεννήθηκε το 1989 στη Λιβαδειά Βοιωτίας, όπου και μεγάλωσε. Η πρώτη του επαφή με τη μουσική ξεκίνησε στα έξι του χρόνια, όταν άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα μπουζουκιού και αρμονίας στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης. Στα δεκαοχτώ του χρόνια πηγαίνει στην Αθήνα για σπουδές, όπου ξεκινά να εργάζεται ως μουσικός σε διάφορους χώρους. Ο ρόλος της κιθάρας στη γραμμοφωνική λαϊκή και παραδοσιακή μουσική, ήταν το έρεισμα για την ενασχόληση του με τη λαϊκή κιθάρα και τις τεχνικές της, όργανο με το οποίο ασχολείται μέχρι σήμερα

• Ο Κωστής Κωστάκης γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 1986 και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία Αθήνας. Η πρώτη επαφή με την κιθάρα έγινε σε ηλικία 8 χρονών, πρώτα με την κλασική, όπου παρακολούθησε μαθήματα σε ωδείο για πέντε χρόνια μαζί με θεωρητικά και ύστερα, τα χρόνια του γυμνασίου και του λυκείου με την ηλεκτρική, σχηματίζοντας μαθητικά γκρουπάκια με φίλους. Τα ρεμπέτικα και σμυρνέικα τον ακολουθούσαν πάντα σαν άκουσμα από πολύ μικρή ηλικία μέσω του πατέρα του που ασχολείται ερασιτεχνικά με το ακορντεόν. Από την ηλικία των 18 εργάζεται επαγγελματικά σε μαγαζιά και όχι μόνο.

• Ο Σωτήρης Λέτσιος γεννήθηκε στις 03 Ιουνίου 1990 και κατάγεται από την Καρδίτσα, από όπου ξεκινάει και η μουσική του διαδρομή. Η πρώτη του επαφή με την κιθάρα έγινε στα επτά του χρόνια με διάφορους αυτοδίδακτους κιθαρίστες και στη συνέχεια ξεκίνησε κλασική κιθάρα στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Πλέον ζει στην Αθήνα, όπου ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική, μελετώντας το φάσμα της λαϊκής κιθάρας· από την εμφάνισή της στη δισκογραφία μέχρι και τη σημερινή αναβίωση και εξέλιξή της.

https://www.facebook.com/events/375411623202768/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...