Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Soft Power Leadership Awards

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, στις 19.00
Παλαιά Βουλή των Ελλήνων

To Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας αποφάσισε τη θέσπιση των βραβείων «Soft Power Leadership Awards» τα οποία θα λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Στην παρουσίαση του θεσμού των βραβείων «soft power leadership awards» θα απομενηθεί τιμητική διάκριση στον δήμαρχο του Cambridge Γιώργο Πίππα, τον καθηγητή Μανώλη Παπαγρηγοράκη και τον καθηγητή Ξενοφώντα Μουσά για την προσφορά τους στον ελληνικό πολιτισμό.

Ο θεσμός των βραβείων

Οι στόχοι θέσπισης αυτών των βραβείων είναι:
1. Η αναγνώριση και επιβράβευση της προσφοράς σε πολιτιστικό, ανθρωπιστικό, επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο. 
2. Η ανάδειξη της σημασίας της ήπιας ισχύος ως ειρηνικής και συμφιλιωτικής προσέγγισης στις διακρατικές σχέσεις αλλά και τις σχέσεις μεταξύ λαών.
3. Το κίνητρο και η ενθάρρυνση προς τα άτομα, τις εταιρείες και τους οργανισμούς να εντάξουν τις πρακτικές ήπιας ισχύος στην καθημερινή τους ατζέντα.

Κριτήρια απονομής

1. Τα βραβεία απονέμονται αυστηρά με κριτήριο το έργο του υποψηφίου ατόμου ή οργανισμού, το βαθμό της καινοτομίας, τη συμβολή στον πολιτισμό και την ανθρωπότητα, την κοινωνική προσφορά, την παγκόσμια ειρήνη και όχι επί τη βάσει άλλων κριτηρίων ή συμφερόντων.
2. Για τη διαφύλαξη του κύρους του θεσμού των βραβείων και τη διαφάνειά της διαδικασίας, το Ε.Ι.Π.Δ σύστησε μια κριτική επιστροπή τριών (3) πολύ επιτυχημένων και ευρέως αναγνωρισμένων επαγγελματιών στον τομέα του Πολιτισμού, της Διπλωματίας και της Δημοσιογραφίας, οι οποίοι κατόπιν εισήγησης του Ε.Ι.Π.Δ, εξετάζουν τα αιτήματα και τους υποψηφίους και αποφαίνονται για το τελικό αποτέλεσμα σε ένα πόρισμα δεσμευτικό. Η Πρόεδρος της επιτροπής είναι η εθνολόγος και Πρόεδρος του οργανισμού Heritage and Museums κυρία Λίλα Ντε Τσάβες.

Ο ρόλος του Ε.Ι.Π.Δ

Ο ρόλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας καθώς και των φορέων που συμμετέχουν στο θεσμό της απονομής των βραβείων «Soft Power Leadership Award» είναι να λαμβάνει τις προτάσεις των υποψηφίων για βράβευση και να τις προωθεί στην επιτροπή η οποία και αποφασίζει με πόρισμα δεσμευτικό.

Τα Κριτήρια βράβευσης

Τα κριτήρια με τα οποία η κριτική επιτροπή αξιολογεί το έργο του υποψηφίου και αποφασίζει την απονομή του βραβείου είναι η πλήρωση ενός εκ των κάτωθι κριτηρίων:

•Ο διαπολιστικός διάλογος και η συνεργασία μεταξύ των κρατών
•Η ειρηνική επίλυση συγκρούσεων
•Η καινοτομία της επιστήμης
•Η διαμεσολάβηση για τη συμφιλίωση των λαών
•Η συνεισφορά στον Παγκόσμιο Πολιτισμό
•Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική πρακτική
•Η ψηφιακή καινοτομία και η νεοφυής επιχειρηματικότητα
•Το περιβάλλον και η Ανάπτυξη
•Η διάσωση και προβολή της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς
•Καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και η προστασία του παιδιού
•Ο κοινωνικός προσανατολισμός 
•Ο εθελοντισμός, η ευεργεσία και η φιλανθρωπία

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων που προορίζονται για το κοινό που δεν έχει λαβει προσωπική πρόσκληση, παρακαλείσθε να κρατείσετε τις θέσεις σας στέλνοντας email στο info@helleniculturaldiplomacy.com γράφοντας το όνομα σας και το τηλέφωνο επικοινωνίας.

https://www.facebook.com/events/494065194411990/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...