Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Γκιντίκι ζωντανά στη @Φειδίου 2


Οι ''Γκιντίκι'' είναι ένα μουσικό σχήμα που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Σχηματίστηκε το 2014 έχοντας κάνει αρκετές εμφανίσεις σε μουσικά στέκια της πόλης. Οι αναφορές στην παράδοση και στο ρεμπέτικο είναι συνυφασμένες με αυτές της σύγχρονης δημιουργίας.
Οι Γκιντικι ξαναβγαινουν στον δρόμο για ακόμη ένα καλοκαίρι έχοντας στις αποσκευές τους πολλά νέα τραγούδια και ένα νέο μέλος (Χρηστος Δανας), στο ρόλο του βιολιού.
5 χρόνια πριν ο Τασος Κοφοδημος μαζι με τους Φιλιππο Φασουλα,Κωνσταντινο Λαζο και Κωνσταντη Παπακωνσταντινου ξεκινησαν να πειραματιζονται διασκευαζοντας παραδοσιακα κομματια με αποτελεσμα να κανουν πολλους νεους κ νεες και όχι μονο,να χορέψουν με την ψυχή τους σε πολλα μερη ανα την Ελλαδα και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται για την πρωτη εξορμηση τους στο εξωτερικο και συγκεκριμενα στην Γερμανία,Ολλανδία και Λουξεμβούργο τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.
Έχουν πάρει μέρος σε πολλά φεστιβαλς και έχουν εμφανιστεί σε πολλά μαγαζιά κάνοντας παράλληλα πολλούς νέους κ καλούς φίλους γεγονός που τους δίνει τη δυνατότητα να ανανεώνουν τα ραντεβού τους κάθε χρόνο τέτοια εποχή με επιπλέον όρεξη και διάθεση για γλέντι και χορό.
Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν βρεθεί πλάι σε καλλιτέχνες όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντινου, Ματουλα Ζαμανη, Χαινιδες, Villagers of Ioannina City, Σπυρος Γραμμενος, Βασω Βασιλειαδου κ.α.

Οι Γκιντικι είναι
Τάσος Κοφοδήμος - μπουζούκι, λαούτο, φωνή
Κωνσταντίνος Λάζος - κλαρινο, γκάϊντα, κιθάρα, φωνή
Κωσταντής Παπακωνσταντίνου - κρουστά
Χρήστος Δανάς- βιολί

  • Τετάρτη 21/08 στις 10 μ.μ. – 2:30 π.μ.
  • 2 Φειδίου, 106 78 Αθήνα, Ελληνικη Δημοκρατια
https://www.facebook.com/events/1992557457510367/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...