Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Ανάμνηση Σμύρνης

⚜️ Ανάμνηση Σμύρνης ⚜️
Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στις 21:00
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

📌Η μουσικοθεατρική παράσταση, σε κείμενο Τάνιας Χαροκόπου, σκηνοθεσία Δημήτρη Μαλισσόβα και μουσική Νίκου Ξύδη, είναι βασισμένη σε μια ιδέα της δημοσιογράφου Βασιλείας Ζερβού, και συνδέει τη νεότερη εποχή με τον ελληνισμό της Σμύρνης λίγο πριν την καταστροφή της, μέσα από την αναβίωση των αυθεντικών παραδοσιακών σμυρναίικων τραγουδιών.
Με την Ελένη Βιτάλη, τη Λήδα Πρωτοψάλτη, τον Τάσο Χαλκιά, τον Λευτέρη Ελευθερίου, τη Βαλέρια Κουρούπη, τον Σταύρο Νικολαϊδη, τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, τον Άρη Πλασκασοβίτη, τη Fide Köksal, τον Μάνο Αχαλινωτόπουλο, τους "Τζούμ" και με τη συμμετοχή πολλών ακόμα καταξιωμένων ηθοποιών, χορευτών, μουσικών και τραγουδιστών.
📌📝Στη διάρκεια της παράστασης, με αφορμή το περιεχόμενο μιας γυάλας, ξεδιπλώνονται τα τραγικά γεγονότα της καταστροφής της Σμύρνης, οι ιστορίες αγάπης, πόνου, αλληλεγγύης και πολιτισμού των ανθρώπων μιας ιστορικής κοιτίδας του ελληνισμού, που με μόνο όπλο την δύναμη της ψυχής τους, περιέσωσαν στο ακέραιο τις παραδόσεις τους και το όραμά τους για την επιστροφή στην χαμένη τους πατρίδα…
ℹ️Όλα τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν για την αγορά ψηφιακού υπερηχογράφου, ο οποίος θα τοποθετηθεί στο κοινωνικό ιατρείο του Δήμου Γλυφάδας, έτσι ώστε να γίνονται δωρεάν εξετάσεις σε γυναίκες με οικονομικές δυσκολίες. Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.
ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...