Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

«Δεν έχουμε ιδέα: Ένας οδηγός για το άγνωστο σύμπαν», των Jorge Cham και Daniel Whiteson


 «Όπως και με τα Lego, με λίγους βασικούς δομικούς λίθους (τα χημικά στοιχεία) μπορείτε να κατασκευάσετε πολλά πράγματα στο σύμπαν μας: αστέρια, βράχια, σκόνη, παγωτά, λάμα. Αυτή η οργανωτική αρχή ότι τα πολύπλοκα αντικείμενα είναι στην πραγματικότητα συνδυασμοί άλλων απλών αντικειμένων– μας επιτρέπει να αποκτήσουμε μια βαθύτερη κατανόηση εφόσον ανακαλύψουμε αυτά τα απλά αντικείμενα. Γιατί όμως το σύμπαν να ακολουθεί τη φιλοσοφία των Lego; Απ’ ό,τι γνωρίζουμε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι εφικτή μια τέτοια απλοποίηση. Με βάση τα όσα γνώριζαν οι πρώτοι επιστήμονες των σπηλαίων, ο κόσμος θα μπορούσε να λειτουργεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Το μόνο στο οποίο μπορούσαν να βασίσουν τις ιδέες τους οι προϊστορικοί επιστήμονες Ουκ και Γκρουγκ ήταν η εμπειρία τους, η οποία ήταν συμβατή με πολλές διαφορετικές ιδέες για τη σύσταση του σύμπαντος».

#Απόσπασμα από το βιβλίο: «Δεν έχουμε ιδέα: Ένας οδηγός για το άγνωστο σύμπαν», των Jorge Cham και Daniel Whiteson, που κυκλοφορεί στη σειρά: sci-clopedia.
Διαβάστε περισσότερα για το βιβλιο: https://bit.ly/2I3eKhr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...