Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Ταξίδι στην "Χειροποίητη Κρήτη"- Παρουσίαση βιβλίου

 

Η συγγραφέας του βιβλίου "Χειροποίητη Κρήτη" μοιράζεται μαζί μας κάποια από τα πιο όμορφα και πιο αυθεντικά στοιχεία της Μεγαλονήσου.

Η τέχνη του χειροποίητου παίρνει πολλές μορφές στους κάμπους και τα βουνά της Κρήτης: από τα υφαντά, τα κεραμικά και τα μαχαίρια μέχρι το ελαιόλαδο, το κρασί και τη γραβιέρα. Επιφυλάσσει εκπλήξεις, όπως το κοπανέλι, ο αλάδανος και οι ζαχαρωτές μαντινάδες, ενώ συνδέεται στενά με παραδόσεις που μετρούν αιώνες ζωής.
Ομιλήτρια : Η συγγραφέας του βιβλίου, Ισαβέλλα Ζαμπετάκη - ταξιδιωτική δημοσιογράφος, και δημιουργός των Tourism Awards, μέλος του Βριλησσού – Αρθρογραφεί στο Κ και τα Ταξίδια της Καθημερινής και στην Athens Voice. Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου έγινε τον Ιούλιο στο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων.
Χώρος: στον κήπο μπροστά στα γραφεία του συλλόγου-Πάρνηθος 73 – Πλατεία Τρίτση, Βριλήσσια και οι ρακές απο τις Βρύσες Αμαρίου κερασμένες.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα λειτουργήσει ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ κουζίνα – δηλαδή μπορώ να φέρω φαγητά και μεζέδες που μπορούν να καταναλωθούν με το χέρι(πίτες, τυριά, αλλαντικά κλπ)
Από τις 19.30 – τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου θα μπορούν να ξεφυλλίσουν το βιβλίο και να "ταξιδέψουν" με την συνοδεία ρακής και κρητικής μουσικής.
Από νωρίς θα είναι μαζί μας οι μουσικοί Μάρκος Σαββάτης(Λύρα) και Γιάννης Λούλας –(Λαγούτο) με μουσικές και σκοπούς από την Κρήτη, με την παραδοσιακή ζυγιά λύρας-λαγούτου αλλά και μελωδίες και τραγούδια που επιβίωσαν στο πέρασμα του χρόνου καθώς και νέες συνθέσεις που σέβονται και αναδεικνύουν το μουσικό ιδίωμα του νησιού.
Τα κεράσματα θα συντονίσουν η Ματίνα Κοντογεοργακοπούλου και η Κατερίνα Παπαγεωργίου.
Το νέο ετήσιο πρόγραμμα του συλλόγου είναι «επι του πιεστηρίου» και εκτός απροόπτου θα παρουσιαστεί στα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που θα παραβρεθούν στην παρουσίαση του βιβλίου.
Ντυθείτε ζεστά γιατί η εκδήλωση μας γίνεται σε εξωτερικό χώρο.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για όλους
ΤΕΤΆΡΤΗ, 12 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2022 ΣΤΙΣ 7:30 Μ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...