Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Συναυλία του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου αφιερωμένη στην Μαρίας Κάλλας στον "Μαγεμένο Αυλό"

 

Συναυλία του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου αφιερωμένη στην Μαρίας Κάλλας στον "Μαγεμένο Αυλό"

Παρουσίαση: Billy Joe, Σχεδιάστρια Μόδας και Παρουσιάστρια της εκπομπής BILLY JOE Tonight TV
Τιμητική συμμετοχή η διεθνής ηθοποιός Δέσποινα Μοίρου θα ερμήνευση το τραγούδι "Παρθενώνας" του Παναγιώτη Καρούσου σε ποίηση Κωστή Παλαμά, αφιερωμένο στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Σολίστ: Ειρήνη Κώνστα, Ρέα Βουδούρη.
Χορωδία «Ραψωδοί» και σολίστ της όπερας
Γιάννης Δάρρειος, Γιώργος Κεραμιδάρης, Κωνσταντίνος Παπαλέξης, Αργύρης Κοντονικολάου, Νίκη Ζαχαροπούλου.
Πιάνο: Χριστιάνα Μάνου
Συντονισμός: Ρέα Βουδούρη
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Παναγιώτης Καρούσος
Πρόγραμμα: Άριες και ντουέτα από όπερες που ερμήνευσε η Μαρία Κάλλας και από τις όπερες «Ιλιάδα του Ομήρου» και «Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου» του Παναγιώτη Καρούσου.

Ο Ελληνοκαναδός μουσικοσυνθέτης Παναγιώτης Καρούσος, γνωστός από τις όπερες του (Προμηθέας Δεσμώτης, Τραχίνιες – Ολυμπιακή Φλόγα, Μέγας Αλέξανδρος), το Ορατόριο: «Το Τραγούδι των Εθνών», τη Συμφωνία της Ελευθερίας, κ.α., είναι ένας μουσικοσυνθέτης αναγεννησιακού τύπου και η μουσική του έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο».


Ο  ΜΑΓΕΜΕΝΟΣ ΑΥΛΟΣ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Στην καρδιά της Αθήνας, σε μια ειδυλλιακή και καταπράσινη γωνιά, θα βρείτε το ιστορικό εστιατόριο του Μαγεμένου Αυλού, ένα θρυλικό και πολυαγαπημένο στέκι των ανθρώπων της τέχνης, των γραμμάτων, του πολιτισμού. Στο Μαγεμένο Αυλό, από το 1961, ο χρόνος έχει μείνει ακίνητος, με τη γοητεία της παράδοσης να σκεπάζει κάθε γωνιά, αποτελώντας το ιδανικό σκηνικό για να πρωταγωνιστήσει η γεύση, η μουσική και το τραγούδι. 

Στα πιάτα του Μαγεμένου Αυλού, που έχουν τιμήσει με την προτίμησή τους εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής κουλτούρας και της πολιτικής ζωής, όπως ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Νίκος Γκάτσος, ο Μίκης Θεοδωράκης , ο Δημήτρης Χόρν, ο Μάνος Κατράκης, ο Αλέξης Μινωτής, η Τζένη Καρέζη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη , η Άννα  Φόνσου , και τόσοι άλλοι...μα πιο πολύ απ όλους ο Μάνος Χατζίδάκις, που έκανε τον Αυλό δεύτερο σπίτι του, πρωταγωνιστεί η παράδοση, η σπιτική φροντίδα και τα εκλεκτά, ολόφρεσκα υλικά. Ανάμεσα στα οικεία και αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής διατροφής, οι σεφ του Αυλού εμπνέονται και βάζουν πινελιές απ’ τις δημοφιλέστερες γεύσεις της διεθνούς κουζίνας   και  ένα ολοκληρωμένο φλαμπέ μενού που παρασκευάζεται μπροστά στα μάτια των πελατών.

Το χειμώνα, στο εσωτερικό του Μαγεμένου Αυλού, δημιουργείται κάθε βράδυ μια ζεστή και γοητευτική ατμόσφαιρα, με τους θαμώνες να απολαμβάνουν υπέροχα πιάτα υπό τους φυσικούς ήχους μικρών και επίλεκτων μουσικών σχημάτων. 

Κι όταν ο καιρός ζεσταίνει, ο πανέμορφος κήπος του εστιατορίου στην Πλατεία Προσκόπων, υποδέχεται τους θαμώνες του, αποτελώντας ένα ολόδροσο και καταπράσινο καταφύγιο μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί θα απολαύσετε τα νοστιμότατα πιάτα της κουζίνας του Αυλού, με συντροφιά απαλή, ζωντανή μουσική.  

Κάθε Κυριακή μεσημέρι προσφέρεται μεγάλος οικογενειακός μπουφές με εξαιρετική ποικιλία από κρύα και ζεστά εδέσματα και πλούσια επιδόρπια σε φιλική τιμή.



ΑΜΥΝΤΑ 4, 11635, Αθήνα - ΕΛΛΑΔΑ
(Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι)

Τηλ. : 210 72 23 195
https://magemenosavlos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...