Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Δύο βιβλία των εκδόσεων Gutenberg στα καλύτερα του 2023 για τη LIFO!


 Δύο βιβλία των εκδόσεων Gutenberg στα καλύτερα του 2023 για τη LIFO!

Cormac McCarthy «Τέκνο του Θεού» (μετάφραση: Παναγιώτης Κεχαγιάς, έργο εξωφύλλου: Αθανασία Αγοραστίδου)
Επιλέγει η Τίνα Μανδηλαρά
Η μεγαλύτερη απώλεια για το 2023, εκτός από τον Κούντερα, ήταν σίγουρα αυτή του σπουδαίου συγγραφέα ΜακΚάρθι, ο οποίος φαίνεται να έχει πλέον την τιμητική του στις εκδόσεις Gutenberg.
Εκτός από το περίφημο δίπτυχο έργο Επιβάτης και Stella Maris, που ήταν και το κύκνειο άσμα του, οι εκδόσεις αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν ένα από τα πρώτα βιβλία του κορυφαίου Αμερικανού, που έδωσε όμως το στίγμα ενός συγγραφέα που κατάφερε να αποτυπώσει σε βάθος την απογυμνωμένη βία και το άλλο πρόσωπο της αμερικανικής ηπείρου, διερευνώντας το βαθύ ασυνείδητό της.
Charles Dickens «Τα έγγραφα Πίκγουικ» (μετάφραση: Ρένα Χατχούτ)
Επιλέγει ο Νίκος Μπακουνάκης
Για πρώτη φορά μεταφράζεται και εκδίδεται στα ελληνικά το πρώτο μυθιστόρημα του Τσαρλς Ντίκενς. Τα έγγραφα Πίκγουικ εκδόθηκαν σε μορφή βιβλίου το 1837, είχε όμως προηγηθεί η δημοσίευσή τους σε συνέχειες (επιφυλλίδα). Τα φυλλάδια γνώρισαν εξαιρετική επιτυχία, καθώς, μετά τα 500 αντίτυπα της πρώτης συνέχειας, η ζήτηση αυξανόταν κατακόρυφα.
Έφτασε στις 40.000 στο τελευταίο φυλλάδιο, καθιερώνοντας αμέσως, ως διασημότητα και εμπορικό συγγραφέα, τον Ντίκενς. Το μυθιστόρημα αποτελείται από μια σειρά επεισοδίων όπου παρουσιάζονται, με σατιρικό και πικαρέσκο τρόπο, τύποι και τρόποι ζωής της αγγλικής υπαίθρου και της αγγλικής επαρχίας. […]
Η μετάφραση της Ρένας Χατχούτ μεταφέρει στη γλώσσα μας με επιτυχία την παιγνιώδη, φρέσκια, καθημερινή και ειρωνική γλώσσα του Ντίκενς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...