Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Ξεναγήσεις στην έκθεση «Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου» | Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

 


Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή συνεργάζεται με κορυφαία μουσεία της Ευρώπης και διοργανώνει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα στο κίνημα του νεοϊμπρεσιονισμού εστιάζοντας στην περιοχή της Μεσογείου από τις 10 Ιανουαρίου έως τις 7 Απριλίου 2024.

Η έκθεση «Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου» (1891-1914) πραγματοποιείται σε συνεργασία με σημαντικά μουσεία και φορείς της Ευρώπης όπως, μεταξύ άλλων, Musée d’Orsay, National Gallery του Λονδίνου, Centre Pompidou, Musée des Beaux-Arts de Besançon, Musée de l’Annonciade, Musée de Grenoble, Musée national d’archéologie, d’histoire et d’art – Luxembourg και Musée des Arts Décoratifs καθώς και Ευρωπαίους ιδιώτες συλλέκτες. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα των Paul Signac, Henri-Edmond Cross, Maximilien Luce, Théo van Rysselberghe, Henri Matisse, Henri Manguin και Louis Valtat, τα περισσότερα από τα οποία έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Επιμελήτριες της έκθεσης είναι η Marina Ferretti Bocquillon, Επίτιμη Επιστημονική Διευθύντρια του Μουσείου Ιμπρεσιονισμού του Ζιβερνύ (musée des impressionnismes Giverny) και η Μαρία-Κουτσομάλλη Moreau, Υπεύθυνη Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.
Υπό την αιγίδα του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού
________________________
ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «Ο ΝΕΟΪΜΠΡΕΣΙΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ»
Από την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου έως και το Σάββατο 6 Απριλίου
📆 Πέμπτες & Σάββατα 16.00-16.45, Παρασκευές 18.00-18.45 και Κυριακές 12.00-12.45 & 16.00-16.45
👉 ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
https://goulandris.gr/.../neo-impressionism-in-the...
________________________
* Οι επισκέπτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις ξεναγήσεις στην έκθεση «Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου» μπορούν να προμηθευτούν ηλεκτρονικά τα εισιτήριά τους από το goulandris.gr, αλλά και από το εκδοτήριο εισιτηρίων του Μουσείου, με την επιφύλαξη της σχετικής διαθεσιμότητας.
________________________
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
📍 Ερατοσθένους 13, Παγκράτι
✉️ visit@goulandris.gr
📞 210 725 2895


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...