Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Φιλοσοφικοί Περίπατοι: Σωκράτης (7/4), Πλάτων (14/4), Αριστοτέλης (21/4)

 


Μια καινοτόμα προσέγγιση των αρχαιολογικών περιπάτων, με κύριο άξονα την Φιλοσοφία, τα κύρια διδάγματα και τις απαρχές της, σε παγκόσμιο επίπεδο!!!

Οι φιλοσοφικοί μας περίπατοι θα πραγματοποιηθούν σε 3 συνεχόμενες Κυριακές, ακολουθώντας με τη σειρά τις 3 σπουδαιότερες γενιές φιλοσοφίας · ξεκινώντας από τα διδάγματα του Σωκράτη, συνεχίζοντας με το μαθητή του, τον Πλάτωνα και ολοκληρώνοντας με τον μαθητή του Πλάτωνα και διδάσκαλο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον Αριστοτέλη.
​Κ̲υ̲ρ̲ι̲α̲κ̲ή̲ 𝟕̲ Α̲π̲ρ̲ι̲λ̲ί̲ο̲υ̲:̲ Σ̲ω̲κ̲ρ̲ά̲τ̲η̲ς̲
Κατά τον πρώτο φιλοσοφικό περίπατο, θα μελετηθεί ο ιδρυτής της δυτικής φιλοσοφίας, ο Σωκράτης (469 - 399 π.Χ.) και η ριζοσπαστική για την εποχή, φιλοσοφία του. Ο περίπατος θα λάβει μέρος στις λεγόμενες “Φυλακές του Σωκράτη”, και στον χώρο συνέλευσης των Αθηναίων της αρχαιότητας, στην Πνύκα. (είσοδος αρχαιολογικού χώρου: ελεύθερη)
​Κ̲υ̲ρ̲ι̲α̲κ̲ή̲ 𝟏̲𝟒̲ Α̲π̲ρ̲ι̲λ̲ί̲ο̲υ̲:̲ Π̲λ̲ά̲τ̲ω̲ν̲α̲ς̲
Ο δεύτερος φιλοσοφικός περίπατος θα επικεντρωθεί στη μελέτη του μαθητή του Σωκράτη, του σπουδαίου φιλοσόφου Πλάτωνα (423 - 347 π.Χ.) και του τεράστιου έργου του, το οποίο με τη μορφή φιλοσοφικών διαλόγων επηρέασε την παγκόσμια φιλοσοφία έως τις μέρες μας. Ο περίπατος θα λάβει μέρος στην πρώτη Φιλοσοφική Σχολή του κόσμου, την Ακαδημία του Πλάτωνα! (είσοδος αρχαιολογικού χώρου: ελεύθερη)
Κ̲υ̲ρ̲ι̲α̲κ̲ή̲ 𝟐̲𝟏̲ Α̲π̲ρ̲ι̲λ̲ί̲ο̲υ̲:̲ Α̲ρ̲ι̲σ̲τ̲ο̲τ̲έ̲λ̲η̲ς̲
Ο κύκλος των φιλοσοφικών περιπάτων θα ολοκληρωθεί με τη μελέτη του μαθητή του Πλάτωνα και δάσκαλο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον Αριστοτέλη (384 - 322 π.Χ.). Τα διδάγματα του μεγάλου φιλοσόφου θα αναλυθούν στο Λύκειο του Αριστοτέλη, την φιλοσοφική σχολή που ιδρύθηκε από τον ίδιο, στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. (είσοδος αρχαιολογικού χώρου: 4euro)

Όλοι οι φιλοσοφικοί περίπατοι θα περιλαμβάνουν:
- ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό,
- συνοδεία από πιστοποιημένο αρχαιολόγο,
- εκτυπωμένο εκπαιδευτικό υλικό,
- διαδραστικό παιχνίδι με δώρα για τους νικητές και
- προαιρετικό καφέ μετά το πέρας της εκδήλωσης, σε κοντινή καφετέρια.
Η τιμή συμμετοχής κάθε φιλοσοφικού περιπάτου είναι 15 euro ανά άτομο.
Δηλώσεις συμμετοχής: στο 6980295915 (& viber)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλέξανδρος Ψυχούλης: συνέντευξη στη Χαριτίνη Μαλισσόβα

  Χαριτίνη Μαλισσόβα Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης γεννήθηκε στον Βόλο το 1966. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθ...