Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Βίκυ Στυλιανού - Ρεσιτάλ Πιάνου & δισκογραφική παρουσίαση μαζί με Άλκη Μπαλτά


 Το Σάββατο 27 Απριλίου στο Εράτειο Ωδείο θα πραγματοποιηθεί ένα σημαντικό πιανιστικό ρεσιτάλ από τη σολίστ Βίκυ Στυλιανού, το οποίο συνάμα θα αποτελεί και ανοιχτή δισκογραφική παρουσίαση του ομότιτλου άλμπουμ του καταξιωμένου συνθέτη και αρχιμουσικού Άλκη Μπαλτά, με τίτλο, "Ελλάδα" ("Greece", μία κυκλοφορία τής Subways Music).

Σάββατο 27 Απριλίου 2024
Ώρα 20:30
Εράτειο Ωδείο
Πατρόκλου 25, Βριλήσσια, τηλ. 2108033196, 2108043974
Είσοδος Ελεύθερη
Πρόγραμμα εκδήλωσης:
α) Πρόλογος από τον συνθέτη, Άλκη Μπαλτά.
β) Ρεσιτάλ Βίκυς Στυλιανού (διάρκεια περίπου 50΄).
γ) Κέρασμα και συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.
Σημείωμα του συνθέτη Άλκη Μπαλτά στο ένθετο τού δίσκου:
"Η πρόθεσή μου ήταν να συνθέσω σύντομα πιανιστικά έργα, που το κάθε ένα ν’ αναφέρεται σε κάποια περιοχή της Ελλάδας. Πρόκειται για μια μουσική περιήγηση στην πατρίδα μου. Σε αυτό το μουσικό ταξίδι, εκτός από τη Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Ήπειρο, Πελοπόννησο, Επτάνησα, Κρήτη και νησιά του Αιγαίου (Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Σποράδες, νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού), συμπεριέλαβα την Κύπρο και τις χαμένες πατρίδες του Πόντου και της Μικράς Ασίας.
Η αναφορά σε κάθε μια από τις παραπάνω δεκαέξι περιοχές γίνεται με τη χρήση δημοτικών παραδοσιακών μελωδιών. Τις μελωδίες των λαϊκών αυτών σκοπών μερικές φορές τις αναπτύσσω με πολύ ελεύθερο τρόπο. Σκοπός μου δεν ήταν η
σύνθεση μικρών φολκλορικών έργων, αλλά η δημιουργία δεξιοτεχνικά απαιτητικών πιανιστικών κομματιών που να θυμίζουν την πατρίδα μου, την Ελλάδα."
Εράτειο Ωδείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...