Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

50 χρόνια από το Μάη του ’68 στην Τεχνόπολη

Με αφορμή τη συμπλήρωση μισού αιώνα από την «έκρηξη» του Γαλλικού Μάη, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων διοργανώνει, ημερίδα με τίτλο «50 χρόνια από το Μάη του ‘68».
Η «έκρηξη» του Μάη στο Παρίσι κατατάσσεται χωρίς δεύτερη σκέψη ανάμεσα στις μεγαλύτερες ιστορικές στιγμές του 20ού αιώνα: ένα ζωντανό κίνημα, σύμβολο του ριζοσπαστισμού, συνώνυμο της αμφισβήτησης της πολιτικής εξουσίας από μαθητές και φοιτητές που οδήγησε σε γενική απεργία, διάλυση της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και προκήρυξη εκλογών.

Ωστόσο, η δεκαετία του ’60 ήταν σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου μια δεκαετία πολιτικής και κοινωνικής αναταραχής.
Τρείς άνθρωποι που έζησαν την πολυτάραχη και ανήσυχη δεκαετία του ΄60 «από μέσα» σε τρία διαφορετικά σημεία του κόσμου, το Παρίσι, την Αθήνα και την Καλιφόρνια, ο Μάκης Καβουριάρης, ο Λάμπης Ντόλκας και ο Σπύρος Καβουνίδης αντίστοιχα, έρχονται στην Τεχνόπολη να μας παρουσιάσουν τις εμπειρίες και τα βιώματά τους, να ανταλλάξουν σκέψεις και προβληματισμούς. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Νόνη Καραγιάννη, διευθύντρια του ρ/σ «Αθήνα 9,84».
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων,Πειραιώς 100, Γκάζι
22.05.2018
Τρ: 19:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

P. Karousos Concert in Dubai at the 9th International Action Art Symposium, Dubai

  9TH INTERNATIONAL ACTION ART SYMPOSIUM, DUBAI – 13TH-18TH MAY 2024. IOANNIS MARONITIS GENERAL PRESIDENT AND CEO OF INTERNATIONAL ACTION AR...