Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

30η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΒEΡΓΙΝΑΣ‏

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
30η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΒΕΡΓΙΝΑΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 
“ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ”
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
“Το Καφενείο των Ιδεών” διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία πριν από λίγες ημέρες την 30η απονομή των Χρυσών Μεταλλίων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Βεργίνας υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, σε διαπρεπείς ανθρώπους του Πνεύματος, της Τέχνης και της Επιστήμης στην αίθουσα «Δημήτρης Μπόγρης», στο Δημαρχείο Σαλαμίνας.

 Ο Πρόεδρος του «Καφενείου των Ιδεών» και Συγγραφέας κ. Ντίνος Κουμπάτης και οι συνεργάτες του τίμησαν με το χρυσό μετάλλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου (για τους άνδρες) και Βεργίνας (για τις γυναίκες και τους Οργανισμούς) ιδιαίτερα σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο των Επιστημών, της Λογοτεχνίας, της Δημοσιογραφίας και των Τεχνών. Ανάμεσα στα τιμώμενα πρόσωπα ήταν ο Καθηγητής Σύγχρονης Αλβανικής Λογοτεχνίας στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Αλβανίας, Συγγραφέας και Ποιητής κ. Αγκίμ Βίντσα από το Κόσοβο, ο Ποιητής κ. Ατανάζ Βαντσέβ ντε Τρασύ από την Γαλλία (αριστερά), ο Εικαστικός Καλλιτέχνης με εξειδίκευση στον τομέα της Εραλδικής - Οικοσημολογίας και της Εικονογράφησης Χειρογράφων κ. Ιωάννης Π. Βλαζάκης από την Ελλάδα, ο Συγγραφέας κ. Αγκίμ Γιακόβα από το Κόσοβο, ο Ηθοποιός, Καθηγητής Υποκριτικής και Συγγραφέας κ. Πάρις Κατσίβελος από την Ελλάδα, οι νεαροί Επιστήμονες από το Κίεβο της Ουκρανίας κ. Ντμύτρο  Κυστάκ και ο κ. Γιούρι  Ελ  Μοσένκις, ο Συγγραφέας κ. Μούγιο Μπουτσπάπαϊ από την Αλβανία ο Συγγραφέας, Ελληνιστής, Καθηγητής, Μεταφραστής, Φωτογράφος, Κινηματογραφιστής κ. Πέντρο Ολάγια από την Ισπανία, η Δικηγόρος κα Σοφία Πατάπη από την Σαλαμίνα, ο Ηθοποιός και Ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου «ΣΥΝ ΚΑΤΙ» κ. Κώστας Σαββιδάκης, η Ηθοποιός και Συγγραφέας κα Αγγελική Σάντορα, ο Φωτογράφος Θεόδωρος Βελέντζας καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Παιδικά Χωριά  S.O.S.».
Οι βραβευθέντες, τιμήθηκαν επίσης από τον Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO  Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης ο οποίος και χαρακτηριστικά τόνισε «Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στηρίζει το σπουδαίο έργο του «Καφενείου των ιδεών» που μετρά 3 δεκαετίες και έχει φέρει το Ιστορικό νησί της Σαλαμίνας σε ουσιαστική επαφή με τον Πολιτισμό. Οι απονομές των χρυσών Μεταλλίων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Βεργίνας σηματοδοτούν μία Διεθνή Πολιτιστική συνάντηση ανθρώπων – πυλώνων του Λόγου, της Τέχνης, του Πολιτισμού εξαιρετικών προδιαγραφών που θα πρέπει να λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις».
Ο Πρόεδρος του Καφενείου των Ιδεών κ. Ντίνος Κουμπάτης επεφύλασσε έκπληξη για τον Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννη Μαρωνίτη, τιμώντας και τον ίδιο για ακόμη μία φορά με το χρυσό μετάλλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου για την ανεκτίμητη προσφορά του στον Πολιτισμό.  Την εκδήλωση «έντυσαν» Μουσικά τα παιδιά της Χορωδίας των Εκπαιδευτηρίων «Ηλιάδη» υπό την Καθοδήγηση της Μαέστρου κας Θεώνης Μούλτου, ο Μουσικός κ. Γιάννης Σαρρής με την Κιθάρα του και… χορευτικά η Χορευτική Ομάδα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κερατσινίου «ΘΥ.ΜΑΙ.ΤΑ.ΔΑΙ» με Πρόεδρο και Χοροδιδάσκαλο τον κ. Γιώργο Δρακόπουλο.
Στην Εκδήλωση παρευρέθησαν η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Σαλαμίνας κα Ρούλα Νάννου, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος (Ο.UN.Τ.Λ.Ε.Ε.) κα Νίνα Διακοβασίλη καθώς και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Σαλαμίνας κα Τίνα Μπεγνή.
Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων 
Πέτρου Ράλλη 210 & Θησέως 1 Νίκαια
2104967757, 2104944564, 2104132273, 2104179797

www.unescopireas.gr  - unescop@otenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...