Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ PROJECT ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ 2014 (JISP)‏

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ PROJECT ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ 2014 (JISP)

ΕΛΛΑΔΑ – ΚΙΝΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ PROJECT ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ 2014 (JISP)

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Αντιπρόσωποι των τοπικών αρχών της περιοχής Jing’an της Πόλης της Σανγκάης επισκέφθηκαν την χώρα μας πριν από λίγες με σκοπό την συνεργασία με τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για την υλοποίηση του Διεθνούς Project Γλυπτικής για το 2014 με τίτλο “City Home” στην Κίνα. Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα «Προώθηση του Διεθνούς Project Γλυπτικής 2014 (JISP)» στο κτήριο της οδού Πειραιώς 73 στον Κεραμεικό.

Συγκεκριμένα, στην Ημερίδα έλαβαν μέρος η Διευθύντρια της Διοίκησης Πρασίνου της περιοχής Jing’an κα Huang Caidi, η Υποδιευθύντρια της Επιτροπής Έργων και Μεταφορών της περιοχής κα Wang Lin, ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Επιτροπής της περιοχής κ. Zhao Yongfeng, ο Γραμματέας του Γραφείου Πολεοδομίας κ. Hu Shibin, ο Διευθυντής της Επιτροπής Ερευνών κ. Li Yin καθώς και ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Κέντρου Γενικής Διαχείρισης κ. Yao Fangming οι οποίοι και παρουσίασαν το ιδιαίτερο project της Έκθεσης Γλυπτικής που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στην Σανγκάη και φιλοξενεί Γλυπτά Καλλιτεχνών από όλη την Υφήλιο. Τέλος, έγινε εκτεταμένη αναφορά στο Project «Σοφία της Πόλης» ως δείγμα καλής πρακτικής αφού έχει μετατρέψει την περιοχή Jing’an στο μεγαλύτερο Πολιτιστικό Κέντρο της Σανγκάης και είναι πλέον πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, σε μήνυμά του που μετέφερε η Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ομίλου κα Κλεοπάτρα Οικονομίδου τόνισε «Είναι ιδιαίτερα τιμητική η πρόταση για συνεργασία σε ένα καινοτόμο project που προάγει την ανάπτυξη και τον Πολιτισμό και φέρνει σε άμεση επαφή το κοινό με τις Καλές Τέχνες. Ελπίζουμε η πρώτη αυτή ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση να ευοδωθεί και να δημιουργήσουμε από κοινού ένα νέο κεφάλαιο στα δεδομένα της σύγχρονης Τέχνης προωθώντας παράλληλα το μήνυμα της αξίας του διαλόγου του Πολιτισμού των λαών».

Όλα τα μέλη της αντιπροσωπίας τιμήθηκαν για την πρωτοβουλία τους από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και αντάλλαξαν αναμνηστικά της Κίνας και της Ελλάδας δωρίζοντας στον Όμιλο τον Τόμο με την παρουσίαση του Project JISP από τις προηγούμενες χρονιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...