Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΡΤ: ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ




Στο μεγαλύτερο μουσικό γεγονός της Κεφαλονιάς το Βραβείο «Διονύσιος Λαυράγκας» της UNESCO
Πρωτοφανής θρίαμβος σημειώθηκε στο Ληξούρι με το Γκαλά Όπερας 2015 της UNESCO Κεφαλονιάς, όπου σπουδαίες φωνές της όπερας μάγεψαν την λαοθάλασσα που τους χειροκροτούσε συνέχεια ενθουσιασμένο. Η πρόεδρος, Αναστασία Αποστολοπούλου Παπαδάτου, βράβευσε με το βραβείο «Διονύσιος Λαυράγκας», τον συνθέτη Παναγιώτη Καρούσο για την προσφορά του στην όπερα, και τους άξιους ερμηνευτές, την σοπράνο Ειρήνη Κώνστα, τον μπάσο Βασίλη Ασημακόπουλο και την πιανίστα Βιβή Κλεισούρα. Ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος παρουσίασε το Γκαλά Όπερας, μιλώντας για την Μαρία Κάλλας και τον Διονύσιο Λαυράγκα, αναλύοντας το έργο τους και την συμβολή τους στην όπερα. Το Γκαλά Όπερας Κεφαλονιάς της UNESCO 2015 παρουσιάστηκε το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου, και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στο Μασπάλι Κατωγής Ληξουρίου.
1ος Διεθνής Διαγωνισμός Καλών Τεχνών και Εικαστικών Ζακύνθου 2015
Ο Όμιλος UNESCO Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, στοΠΛΑΙΣΙΟ του 1ου Φεστιβάλ UNESCO Ζακύνθου 2015, ανακοίνωσε τον Διεθνή Διαγωνισμό Καλών Τεχνών και Εικαστικών Ζακύνθου.
ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
10 ΜΕ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015
ΘΕΑΤΡΟ ΣΑΡΑΚΙΝΑΔΟΥ - ΦΟΥΑΓΙΕ
Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου
Ωράριο: 12 με 2μ.μ. και 8 - 11μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη
Εγκαίνια: 10 Οκτωβρίου στις 8μ.μ. 
Απονομή βραβείων στις 17 Οκτωβρίου στην παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» 
στις 9μ.μ. στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου
ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στο διαγωνισμό θα δοθούν βραβεία στους τομείς εικαστικών τεχνών και ζωγραφικής και θα οργανωθούν παράλληλες εκδηλώσεις-εκπλήξεις και happenings τραγουδιού και μουσικής. 
Επίσης κατά την διάρκεια του διαγωνισμού θα έχουμε επιτροπές γαστριμαργίας από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και Γευσιγνωσίας των Οινοποιών με πολλά δώρα και βραβεία.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις εξής κατηγορίες: Ζωγραφική (κλασική και μοντέρνα), Αγιογραφία, Γλυπτική «Μικτές τεχνικές και Μικρογλυπτική», Καλλιτεχνική φωτογραφία, Ψηφιδωτό, Χαλκοπλαστική, Χαρακτική, Λιθογραφία, Βιτρώ και Ξυλογραφία, Μικροέπιπλα, Kολάζ
Όλοι οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν.
Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να στείλουν:
1) δυο έως τρία έργα τους όχι μεγαλύτερα από 1×1 μέτρο.
2) το βιογραφικό τους και μια φωτογραφία για τον κατάλογο στο
E-Mail: Unescokefaloniaskithakis@gmail.com
Για πληροφορίες στο Σπίτι της UNESCO, στα τηλέφωνα: 6943775611- 2671068353 (Πρόεδρος Ομίλου UNESCO Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης: Αναστασία Παπαδάτου).

Διονύσης Νέγκας

ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...