Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΒΡΑΔΙΑ ΟΠΕΡΑΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Η ΛΕΣΧΗ “Ο ΖΑΚΥΝΘΟΣ” ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΖΑΚΥΝΘΟΥ 

ΒΡΑΔΙΑ ΟΠΕΡΑΣ 

ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΟΠΡΑΝΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ  
      ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΝΣΤΑ & ΒΑΝΕΣΣΑ ΚΑΛΚΑΝΗ

ΕΡΓΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΟΥΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΟΠΕΡΑΣ ΚΑΙ ΟΠΕΡΕΤΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 9ΜΜ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ “ΛΕΣΧΗ Ο ΖΑΚΥΝΘΟΣ”
Δωρεάν είσοδος

Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο - Βανέσσα Καλκάνη, σοπράνο κολορατούρα
Σταυρούλα Μέντη-Κυριακίδου, βιολί - Βιβή Κλεισούρα, πιάνο

Συντονισμός: Αναστασία Παπαδάτου – Αποστολοπούλου, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Ζακύνθου, Κεφαλονιάς & Ιθάκης 
Παρουσίαση: Παναγιώτης Καρούσος, συνθέτης

Ειρήνη Κώνστα. Η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα γεννήθηκε στην Αθηνα. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδες της αρχικά στο βιολί και πήρε πτυχίο με Άριστα Παμψηφεί. Σπουδασε κλασσικό τραγουδι (opera-oratorio-lied) κι αποφοίτησε από την τάξη του διεθνούς φήμης μπάσου Γιώργου Παππά με Άριστα Παμψηφεί, Α’ βραβείο και το Χρυσό Αριστείο Εξαιρετικής επίδοσης. Παρακολούθησε σεμινάρια φωνητικής των G.Dimitrova, M.Caballe, L.Serra, R.Knoll και Α.Χριστοφέλη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνεργάζεται περιοδικά με την ΕΛΣ από το 2008. Έχει μεταξύ άλλων ερμηνεύσει Fiordiligi (Cosi fan tutte-Mozart), Rosalinde (Die Fledermaus-Strauss), Nedda (I Pagliacci- Leoncavallo), Desdemona (Otello-Verdi), Serpina (La serva padrona) κ.α.Από το 2003 είναι μόνιμο μέλος της καλλιτεχνικής εταιρείας' 'Πολυμνια'' μέσω της οποίας εμφανίζεται σε συναυλίες και παραστάσεις όπερας και οπερέτας πανελλαδικά. Εχει ερμηνεύσει το ρόλο της Ιούς από την όπερα του Π.Καρούσου "Προμηθεας Δεσμώτης'' στο μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου,στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης και πρόσφατα στο Mamie Fay Auditorium της Νεας Υορκης. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Βανέσσα Καλκάνη. Η σοπράνο Βανέσσα Καλκάνη είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου ενώ παράλληλα κατέχει τα πτυχία όλων των ανώτερων θεωρητικών (αρμονία, αντίστιξη, φούγκα, σύνθεση) καθώς και δίπλωμα πιάνου και μονωδίας από την τάξη του Σταμάτη Μπερή με άριστα παμψηφεί και α' βραβείο. Έχει αρκετές μεταπτυχιακές σπουδές και masterclasses.  Έχει συμπράξει με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Παλίντονος Αρμονία. Έχει ερμηνεύσει ρόλους από έργα Ελλήνων Συνθετών όπως Μ.Καλομοίρης, Θ.Σπάθης, Ε. Καλκάνης, Γ.Μαρκόπουλος, Θ.Μπακαλάκος, Χρ.Τσιμούρη καθώς και ρόλους από όπερες όπως Μαγικός Αυλός, Κουρέας της Σεβίλλης, Ριγκολέττο, Παραμύθια του Χόφμαν κ.ά Το 2014 άρχισε την συνεργασία της με τον συνθέτη Παναγιώτη Καρούσο όπου ερμήνευσε τους ρόλους της Μακαρίας και Ιόλης στην όπερα Ολυμπιακή Φλόγα στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, επίσης έργα του ερμήνευσε στην Αίθουσα Συναυλιών Παρνασσός.

Βιβή Κλεισούρα. Η πιανίστα Βιβή Κλεισούρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γλυφάδα. Ξεκίνησε τις σπουδές της στη μουσική σε ηλικία επτά ετών. Είναι αριστούχος διπλωματούχος πιάνου με υποτροφίες και διακρίσεις σπουδών. Πείρε πτυχία φούγκας και αντίστιξης από το Εθνικό Ωδείο με άριστα. Διδάσκει πιάνο, υποχρεωτικά και ανώτερα θεωρητικά της μουσικής με πολυετή προϋπηρεσία σε αναγνωρισμένα από το κράτος ωδεία. Ειδικεύεται στη συνοδεία σπουδαστών κλασικού και μοντέρνου τραγουδιού καθώς και σε διπλώματα και πτυχία κλασικών οργάνων, με πολλές εμφανίσεις σε συναυλιακούς χώρους. Έχει ερμηνεύσει έργα του Παναγιώτη Καρούσου στο Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής στο Λονδίνο.

Σταυρούλα Μέντη. Η καθηγήτρια βιολιού Σταυρούλα Μέντη-Κυριακίδου είναι Καθηγήτρια Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, και διδάσκει στο Ωδείου Μάνδρας Ε. Καλκάνης.
Είναι μόνιμο μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, ενώ έχει συμπράξει μεταξύ άλλων με πολλές Συμφωνικές Ορχήστρες και μουσικά σχήματα. Εμφανίζεται τακτικά ως σολίστ, αλλά και με σχήματα μουσικής δωματίου. Έχει ερμηνεύσει έργα ελλήνων και ξένων συνθετών.
Έχει ερμηνεύσει έργα του Παναγιώτη Καρούσου στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και στην Αίθουσα Συναυλιών Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

Παναγιώτης Καρούσος. Ο Ελληνοκαναδός συνθέτης κ. Παναγιώτης Καρούσος, έχει διαπρέψει στον Καναδά από τον οποίο και έχει βραβευτεί για την προσφορά του στην τέχνη. Τον Μάρτιο του 2006 στην Νέα Υόρκη παρουσίασε με την Συμφωνική Ορχήστρα Αστόρια και την χορωδία Queensborough στο Long Island υπό την διεύθυνση του μαέστρου Silas Huff την Συμφωνία της Ελευθερίας προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου. Ο Παναγιώτης Καρούσος έχει ανεβάσει με επιτυχία όλες τις όπερες του στην Βόρειο Αμερική, ιδιαίτερα ο Μέγας Αλέξανδρος έχει παρουσιαστεί στο Μόντρεαλ, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Greensborough Βόρεια Καρολίνα, Bristol, Toronto και Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Το 2014 η Συμφωνική Ορχήστρα της Αθήνας ερμήνευσε την Συμφωνία Νο.4 «της Γης», υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ελευθέριου Καλκάνη. Επίσης ο Αρχιμουσικός των Αθηνών Ελευθέριος Καλκάνης διηύθυνε έργα του σε συναυλία στην Αίθουσα Συναυλιών «Παρνασσός» και στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ. 




ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Αναστασία Παπαδάτου – Αποστολοπούλου, πρόεδρος
Περατάτα Κεφαλληνίας. Τ.Κ. 28 100.
Τηλέφωνο: 26710 68353. Κινητό: 6943775611
Email: unescokefaloniaskithakis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...