Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Η Κασσάνδρα Δημοπούλου Κάρμεν στην Κηφισιά με Δον Χοσέ τον Φίλιππο Μοδινό

Κωμική όπερα σε ελληνική απόδοση.
Όπερα Κάρμεν
Δευτέρα 11 Ιουλίου
Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς / Διονύσου & Μυρσίνης / Ώρα: 21:00
Κωμική όπερα σε τέσσερις πράξεις ελληνική απόδοση. Η θρυλική και πιο αγαπημένη στο κοινό όπερα του Ζωρζ Μπιζέ βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Προσπέρ Μεριμέγια έρχεται για πρώτη φορά στην Κηφισιά.

Η Κασσάνδρα Δημοπούλου στον ομώνυμο ρόλο, έχει προσαρμόσει την παράσταση αυτή βασισμένη στο έργο του Μεριμέ, με κείμενα και τραγούδι στα ελληνικά και σε μια αισθησιακή σκηνοθεσία που παραπέμπει σε ταινία του Αλμοδοβάρ.

Σύνοψη: Στο μπαρ του Λίλας Πάστια, η αισθησιακή τραγουδίστρια Κάρμεν συναντιέται με τον στρατιώτη Δον Χοσέ και ερωτεύονται. Αυτός για χάρη της φυλακίζεται, μπλέκει σε μάχη με ανώτερό του και τελικά, λιποτακτεί και ακολουθεί την παράνομη και περιθωριακή χωή της Κάρμεν και των συντρόφων της. Σύντομα όμως η Κάρμεν στρέφει το ενδιαφέρον της προς τον διάσημο ταυρομάχο Εσκαμίγιο, οδηγώντας τον Δον Χοσέ σε παράφορη ζήλεια.
Πρωταγωνιστούν: Κασσάνδρα Δημοπούλου, Φίλιππος Μοδινός, Αθανάσιος Μαργούτας, Γιώργος Σοφιαλίδης, κ.ά. (σύνολο 6 άτομα σολίστες)
Ορχήστρα: 10μελής / Χορωδία: 8μελής
Σκηνοθεσία/ Κοστούμια: Κασσάνδρα Δημοπούλου
Σκηνικά: Γιώργος Λεπίδας
Μουσική διεύθυνση: Χρήστος Κτιστάκης

Σκηνοθεσία/ Απόδοση στα ελληνικά: Κασσάνδρα Δημοπούλου
Παραγωγή: Skull of Yorick
Διάρκεια: 01:30’
Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 14€
Ειδικές ομάδες: 8€
Προπώληση: 12€
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κηφισιάς 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...