Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Misery - Στίβεν Κινγκ - είσοδος ελεύθερη


22 Αυγούστου στις 11 μ.μ. μέχρι 23 Αυγούστου στις 12:50 π.μ.
Χυτήριο Theatre - Σημείο Πολιτισμού
Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός, 10435 Αθήνα
σκηνοθεσία Ρομπ Ράινερ με τους: Κάθι Μπέιτς, Τζέιμς Κάαν, Λορίν Μπακόλ

Ένας διάσημος συγγραφέας αιχμαλωτίζεται από μια μοναχική γυναίκα, η οποία τον πιέζει να γράψει κατά τη δική της βούληση το τελευταίο του μυθιστόρημα.

Έχουμε δει αμέτρητες ταινίες του Stephen King, να μεταφέρονται στην μεγάλη οθόνη ωστόσο εκείνες που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό είναι λίγες, όπως to Shining και το Shawshank Redemption. Το Misery ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Μπορεί να μην ενθουσιάζει και τόσο η ιδέα εκ πρώτης όψεως, ωστόσο χάρη στην εξαιρετική σκηνοθετική καθοδήγηση και στις εκπληκτικές ερμηνείες το υλικό του βιβλίου αποτυπώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο στην οθόνη σε ένα εξαιρετικό θρίλερ δωματίου.

Η ταινία διαθέτει πολλά ατού, αλλά το κυριότερο είναι ότι διαθέτει απειλητική ατμόσφαιρα και μια Cathy Bates, ικανή να προκαλέσει αρκετό τρόμο. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά, η ταινία καταφέρνει να σε φτιάξει μια κλειστοφοβική ατμόσφαιρα και σταδιακά αυξάνοντας την ένταση και προκαλώντας ανατριχίλα με τους τρόπους που εφευρίσκει η πρωταγωνίστρια να κάνει τον (εξίσου πολύ καλό) James Caan, να υποφέρει.

Πάνω σε αυτές τις δυο αυτές σταθερές, δηλαδή την εντυπωσιακά χτισμένη ατμόσφαιρα και τις υπέροχες ερμηνείες των πρωταγωνιστών, η ταινία σταδιακά από κοινωνική ταινία μετατρέπεται σε ένα αγωνιώδες θρίλερ, με τον σκηνοθέτη Rob Reiner να έχει κάνει πολύ καλή δουλειά τόσο στους διαλόγους, όσο και στο στήσιμο της ατμόσφαιρας, πετυχαίνοντας ένα μοναδικό συνδυασμό των δυο, κάτι που μόνο εύκολο δεν ήταν, ειδικά για το συγκεκριμένο απαιτητικό βιβλίο του Stephen King.

Τα κλισέ είναι ελάχιστα και παρόλο που εδώ θα είχαν «πρόσφορο έδαφος», δεν χρησιμοποιούνται παρά ελάχιστα και το Misery καταφέρνει να προσφέρει αυθεντικά στοιχεία στο είδος του, χωρίς να «τεμπελιάζει» και να γίνεται μια από τα ίδια. Σε αυτό φυσικά, συμβάλλει και η χημεία των Bates και Caan, ενώ η κλιμάκωση στον χαρακτήρα της Bates είναι εξαιρετική και δείχνοντας το τεράστιο ταλέντο της ηθοποιού.

Με έναν εντυπωσιακά γρήγορο ρυθμό και μια διαρκώς αυξανόμενη αγωνία, το Misery είναι μια ταινία υπόδειγμα για τον χώρο των θρίλερ, χωρίς υπερβολές και φθηνά τρικ, πρόκειται για μια μαεστρική ταινία του είδους, η οποία καταφέρνει να κρατήσει τον θεατή καρφωμένο στην καρέκλα του και να του προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία του είδους, που ακόμα τώρα, 24 χρόνια μετά, καταφέρνει να θεωρείται κλασική και ανώτερη από πολλές σύγχρονες ταινίες. Αν δεν το έχετε δει, κάντε το το συντομότερο δυνατό.
από το cineramen.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


https://www.facebook.com/events/671505199725592/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...