Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Είδαμε την παράσταση «Κοριολανός» στο θέατρο ΣΗΜΕΙΟ

Περισσότερα για την παράσταση μπορείς να διαβάσεις εδώ
Προ ημερών πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Κοριολανός», στο θέατρο ΣΗΜΕΙΟ, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Διαμαντή. Μέσα σε ένα ατελείωτο πλήθος παραστάσεων που πραγματεύονται σύγχρονα θέματα, ο νεαρός σκηνοθέτης επιμένει να ανεβάζει κλασικά έργα, χωρίς επίφοβους πειραματισμούς, μεταφέροντας έτσι στο κοινό μία μικρή ιδέα για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια.
Άλλη μία επιμονή του Αλέξανδρου Διαμαντή φαίνεται να είναι η επιλογή εξίσου νέων ηθοποιών σε ρόλους κομβικούς. Μπορεί σε αυτή την παράσταση να είχαμε μία αδιόρατη αίσθηση πως οι ηθοποιοί δεν «έδεσαν» απόλυτα μεταξύ τους ή με τον ρόλο που ανέλαβαν να ενσαρκώσουν, μία αίσθηση πως η θεατρική πρόζα του κλασικού έργου ήταν πιο δυνατή και εμφανής από τους ίδιους τους ηθοποιούς (εξαιρώντας από τη συζήτηση αυτή την Παρθενόπη Μπουζούρη και τον Ιωάννη Παπαζήση), κάτι που δε συνέβη στην περσινή παράσταση του ίδιου σκηνοθέτη. Ωστόσο γίνεται αμέσως αντιληπτή η ατελείωτη δουλειά που έχει γίνει εκ μέρους τους. Ανύπαρκτα λάθη, λόγος που δεν σταματάει ούτε μία στιγμή σε σαρδάμ, ηθοποιοί που γνωρίζουν ακριβώς που να σταθούν και πόσο να αυξήσουν την ένταση της φωνής τους, είναι όλα παραδείγματα μιας σπουδαίας καθοδήγησης εκ μέρους του σκηνοθέτη.
Άλλο ένα στοιχείο της δουλειάς του Αλέξανδρου Διαμαντή είναι οι πάντοτε μελετημένες παραστάσεις. Δεν θα είναι υπερβολή να ισχυριστούμε πως είναι από τις λίγες παραγωγές που ο θεατής μπορεί να διαισθανθεί τον κόπο και τη δουλειά που καταβλήθηκε στις πρόβες. Η επιλογή της μουσικής, ο φωτισμός, τα σκηνογραφικά στοιχεία και τα ενδύματα αναδεικνύουν μία ομάδα που γνωρίζει ακριβώς τι θέλει να κάνει ενώ, ταυτόχρονα, αποδεικνύουν τη δυνατή σχέση του σκηνοθέτη με κλασικά κείμενα. Το αποτέλεσμα είναι να παρακολουθεί το κοινό μία παράσταση που κυριολεκτικά εντυπωσιάζει με την αρτιότητα και την αισθητική της! 

Γεωργία Σουβατζή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...