Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Wednesday Night Science | Η Επιστήμη... αλλιώς!

«Ένας μαθηματικός, ένας χημικός, κι ένας κυνηγός δορυφόρων μπαίνουν σε ένα μπαρ» - αν και δεν είναι ανέκδοτο, αναμένεται να είναι πολύ διασκεδαστικό!
Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης, και παρολίγον μαθηματικός Γιάννης Σαρακατσάνης, και ο φυσικός Τάκης Λάζος στριμώχνουν το θαμώνα στην άκρη του σύμπαντος Πιέρρο Παπαδέα με σκοπό να καταλάβουν πώς μπορούμε να στείλουμε τον δικό μας δορυφόρο στο διάστημα (και κυρίως, γιατί να μπούμε στον κόπο να το κάνουμε αυτό).
Δεν πρόκειται για διάλεξη, ούτε για συνέντευξη: είναι μία ουσιαστική φιλική κουβέντα με απόλυτη σοβαρότητα χωρίς ίχνος σοβαροφάνειας.
Όλο το παραπάνω σκηνικό λαμβάνει χώρα στο Τhe Hub στο πλαίσιο του Wednesday Night Science σε συνεργασία με τον Κώστα Καρπούζη, την Ελένη Γραμματικοπούλου και τους Science Reactors. Εγκαινιάζεται έτσι μία νέα μορφή επικοινωνίας της επιστήμης.
Πρόκειται για έναν συνδυασμό διάλεξης, συνέντευξης και συζήτησης, αλλά ίσως να μην είναι και τίποτε από τα τρία. Πρωτοπόροι ερευνητές κουβεντιάζουν με επιστήμονες, ηθοποιούς, δημοσιογράφους και φυσικά με το κοινό, αναδεικνύοντας την fun πλευρά της συχνά βαρύγδουπης επιστημονικής δημιουργίας.
Τελικά, η επιστήμη μπορεί να γίνει ευπροσήγορη!
THE HUB events, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα
29.11.2017
Τε: 20:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αντώνης Μπάτζιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...