Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

CineDoc | À Voix Haute

Το γαλλικό ντοκιμαντέρ À Voix Haute ακολουθεί μια ομάδα φοιτητών από τα προάστια του Παρισιού που λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμό ρητορικής, αν και οι περισσότεροι δεν έχουν μιλήσει ποτέ δημόσια.
«Ο λόγος είναι το όπλο που μας επιτρέπει να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, αλλά και το μέσο για να κατακτήσουμε τον κόσμο», λένε οι φοιτητές που συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Η απόφασή τους να βρεθούν εκτεθειμένοι μπροστά στο κοινό, αποκαλύπτει την ανάγκη τους να μοιραστούν συναισθήματα, να υπερασπιστούν ιδέες, αλλά και να εκφράσουν τα όνειρά τους.
Η κάμερα ακολουθεί τους πρωταγωνιστές στη διαδικασία της προετοιμασίας και στην καθημερινή τους ζωή στις γειτονιές των προαστίων του Παρισιού.
Πέρα από έναν απλό διαγωνισμό ρητορικής, το À Voix Haute είναι ένα ντοκιμαντέρ για τη δύναμη του λόγου και τη θέληση να ξεπεράσουμε τα όριά μας.
Μετά την προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να λάβει μέρος σε μία διαδραστική άσκηση ρητορικής από τον Ρητορικό Όμιλο Νομικής Αθηνών.
Για τις προβολές στο Γαλλικό Ινστιτούτο μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας και μέσω VIVA, από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.viva.gr/tickets/festival/galliko-instituto-elladas/cinedoc/
Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31 / Δαναός, Λ. Κηφισίας 109
07.02.2018 - 11.02.2018
Τε: 19:30 (Γαλλικό Ινστιτούτο), Κυ: 16:00 (Δαναός)
€6


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...