Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Γιάννα Βασιλείου & Band στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Εδώ και 36 χρόνια, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής ενώνει εκατομμύρια ανθρώπους μέσα από χιλιάδες εκδηλώσεις σε πάνω από 700 πόλεις του κόσμου.

H υπαίθρια βραδινή Γιορτή της Μουσικής στον Κήπο, έχει φέτος καλεσμένη τη Γιάννα Βασιλείου που μαζί με την εξαιρετική μπάντα της, θα δώσει ένα live jazzy αποχρώσεων. 

Με πρόγραμμα από ελληνικά ελαφρά τραγούδια του ‘60, classics του Sinatra και της Fitzgerald αλλά και ένα ευρύτερο ρεπερτόριο προσαρμοσμένο ενορχηστρωτικά στο jazzy ύφος που θα δώσουν η ορχήστρα και τα πνευστά της. 

Τραγούδια απρόσμενα και ευφάνταστα δοσμένα μέσα από νέες ενορχηστρώσεις που λειτουργούν σα γέφυρες μεταξύ του παλιού και του νέου σε ένα πρόγραμμα με γιορτινό χαρακτήρα. 

Η Γιάννα Βασιλείου είναι μια ερμηνεύτρια / τραγουδοποιός που διαθέτει τη στόφα μιας σπουδαίας ερμηνεύτριας. Μέσα από τα τραγούδια των δύο ολοκληρωμένων album της αλλά και των ζωντανών εμφανίσεων της έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα πολύπλευρης μουσικής προσωπικότητας. Ιδιαίτερες υπήρξαν και οι jazzy / swing προσεγγίσεις σε κλασικά τραγούδια όπως το «Εφτά τραγούδια θα σου πω» και το «Κάθε φορά που θα’ ρθεις βρέχει», που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν. 

Παράλληλα, ασχολήθηκε και με το μιούζικαλ, κάνοντας την απόδοση στα ελληνικά του «Hair» στο πρόσφατο ανέβασμα του για την οποία υμνήθηκε από τους κριτικούς και του «Rocky Horror Show» που σκηνοθέτησε ο Κωνσταντίνος Ρήγος. Επιμελήθηκε τέλος την μουσική διδασκαλία στο μιούζικαλ «Ας ερχόσουν για λίγο», μουσική βιογραφία του Μιχάλη Σουγιούλ.

Παίζουν οι μουσικοί:
Τρομπέτα: Δημήτρης Παπαδόπουλος
Τρομπόνι: Τζιμ Σταρίδας
Βιόλα: Μιχάλης Καταχανάς
Κιθάρα: Αλέξανδρος Δανδουλάκης
Πιάνο: Γιάννης Παπαδόπουλος
Μπάσο: Ντίνος Μάνος
Τύμπανα: Βασίλης Ποδαράς

Eίσοδος ελεύθερη  

Πέμπτη, 21 Ιουνίου στις 9:45 μ.μ. - 12:45 π.μ.
21 Ιουνίου στις 9:45 μ.μ. μέχρι 22 Ιουνίου στις 12:45 π.μ.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών / Megaron - The Athens Concert Hall
Βασιλίσης Σοφίας & Κόκκαλη, 115 21 Αθήνα

https://www.facebook.com/events/792584964280132/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...