Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Οι Kultur Shock και οι Koza Mostra στα Λιπάσματα!

Η διάσημη Balkan μπάντα από το Seattle, Kultur Shock, η οποία απαρτίζεται από μετανάστες με καταγωγή από βαλκανικές χώρες, για ένα ξέφρενο πανηγύρι ήχων επάνω στη σκηνή, που αναμιγνύει από gypsy punk μέχρι hip hop, και από latin & jazz μέχρι funk…

Στο «Λιπάσματα 2018: Φεστιβάλ στη θάλασσα». 

Μαζί τους, ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα της Ελλάδας, οι εκρηκτικοί Koza Mostra!

INFO:
Δευτέρα 23 Ιουλίου, 9 μ.μ.
Λιπάσματα 2018: Φεστιβάλ στη Θάλασσα
Πάρκο Εργατιάς 
Ώρα προσέλευσης: 9 μ.μ. 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας 
Πρόσβαση: από τον σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά, μετεπιβίβαση στο τρόλεϊ γραμμή 20 ή στο λεωφορείο γραμμή 859 και αποβίβαση στη Στάση «Δραπετσώνα».

Ιδρυμένοι στο Σιάτλ το 1996, οι Kultur Shock αποτελούν το δημιούργημα Yevdjevich, ο οποίος μετακόμισε στις ΗΠΑ με τη βοήθεια του Joan Baez, μετά από την πολιορκία του Σεράγεβο (92-94). 
Όπως εξηγεί ο Yevdjevich, το Kultur Shock δεν τραγουδάει για σπασμένες καρδιές και λουλούδια, αλλά για την καθημερινή ύπαρξη και την πίστη μας, που θα μπορούσε να βελτιωθεί. «Η Punk περιγράφει τη βούλησή μας ν’ αγωνιστούμε για αυτό που πιστεύουμε. Οι βαλκανικές μελωδίες είναι η φωνή των ανθρώπων, των οποίων είμαστε μέρος και αντιπροσωπεύουμε. Οι μέταλ περιπέτειες είναι ο τρόπος μας να εκφράσουμε την οργή μας ενάντια στο «μηχανή». 
Αν και παραμένουν λάτρεις της σκηνής του Σιάτλ (κάνοντας τακτικές εμφανίσεις στο Bumbershoot, το κορυφαίο μουσικό φεστιβάλ του Σιάτλ), από το 2003 το συγκρότημα κάνει περιοδείες στο εξωτερικό, σε πολλά ευρωπαϊκά φεστιβάλ, στα Βαλκάνια και την Τουρκία.

Οι KOZA MOSTRA θεωρούνται από τα σημαντικά συγκροτήματα στην Ελλάδα και εξωτερικό γενικότερα.
«Οι Koza Mostra εξελίσσονται αισίως σε ένα από τα μεγαλύτερα ska συγκροτήματα» BBC News.
Το 2013 κέρδισαν την 6η θέση στην Eurovision με το “Alcohol is free”, τραγούδι εμβληματικό, παίχτηκε σε όλο τον κόσμο, σε live, πλατείες…
Ο βαλκανικός – ska - ρεμπέτικος ήχος, είναι το χαρακτηριστικό τους. Κάθε συναυλία τους εξελίσσεται σε ένα πάρτι!
Μετά από εκατοντάδες συναυλίες στην Ελλάδα και εξωτερικό οι KOZA MOSTRA ετοιμάζουν τον 2ο δίσκο τους, ήδη το «Γιορτή» είναι τραγούδι της ελληνικής σειράς «Εθνική Ελλάδος» του Γιώργου Καπουτζίδη, ενώ τέλος του 2017 θα δισκογραφήσουν διασκευασμένες συνθέσεις του Μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη ,ο οποίος τους επέλεξε να ερμηνεύσουν το έργο του με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο! 
Νέα συνεργασία με την Ελένη Βιτάλη στο «Πότε Βούδας πότε Κούδας» και συνεργασία με το μεγάλο αμερικάνικο συγκρότημα τους “Gogol Bordello” στο νέο τραγούδι των KOZA MOSTRA “Requiem”.
Το 2017-2018 θα περιοδεύουν εξωτερικό και Ελλάδα!

https://www.facebook.com/events/457363708009391/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...