Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Προβολή "Καρδιά του ουρανού, καρδιά της γης" - αφιέρωμα στη Φύση


Έχουμε τη χαρά και τιμή να υποδεχτούμε στη χώρα μας την Josefa Kirvin Kulix μια εξέχουσα μορφή της φυλής Tzotzil Μάγια, από την Candelaria, της πολιτείας Chiapas του Μεξικού.

18.30 - Έναρξη της εκδήλωσης με παρουσίαση της Josefa, η οποία ως βασικός χαρακτήρας του ντοκιμαντέρ θα το προλογίσει μιλώντας για την κουλτούρα της φυλής της και την εμπειρία της ως γηγενής ακτιβίστρια.
Θα ακολουθήσουν σύντομες εισηγήσεις από την Αποστολία Παπαδαμάκη και εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας για το περιβάλλον, πάνω σε σχετικά ζητήματα που αφορούν και τη χώρα μας.

20.00 - Επιπλέον θα έχουμε ένα μικρό αφιέρωμα τραγουδιών για τη φύση και το νερό, καθώς χάρη σε αυτά υπάρχει ζωή στον πλανήτη μας και η μουσική είναι ένα υπέροχο μέσο αφύπνισης των συνειδήσεων. Kαλλιτέχνες Ασημίνα Κουρή, Ειρήνη Λουίζα Μυριάνθη, Αzul Vivienne και άλλοι!

21.00 Ακολουθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ “Corazon del cielo, Corazon de la tierra” (Καρδιά του Ουρανού, Καρδιά της Γης) με ελληνικούς υπότιτλους. Σε αυτό το ντοκιμαντέρ η Josefa συμπρωταγωνιστεί και μιλάει για τον αρχαίο πολιτισμό των Μάγιας και συγκεκριμένα κοινωνικοπολιτικά - περιβαλλοντικά θέματα που λόγω της προβολής τους και της ενημέρωσης του κόσμου, τα αντιμετώπισαν με επιτυχία. Eίναι ένα πολύ δυνατό έργο που ενημερώνει, εμπνέει αλλά και ευαισθητοποιεί τον κόσμο!

Eδώ μπορείτε να διαβάσετε την σύνοψη: http://www.heart-of-sky.com/en/synopsis

Kαι να δείτε το trailer: http://www.heart-of-sky.com/?fbclid=IwAR3Nirxd9Jo14dFeKA1h2G_i9aWnMTog4mA_eDrgoFQrnF-bI_UHJdcVK2Q

Επίσης μαζί μας θα είναι το Plant Kingdom με υπέροχες μεξικάνικες γεύσεις (ποτά και μεζέδες), όλα βιολογικά, χορτοφαγικά και φτιαγμένα με πολλή φροντίδα!

Τέλος θα υπάρχει λίγος χρόνος για ερωτήσεις - συζήτηση καθώς και bazar με παραδοσιακή τέχνη των Μάγιας και πράγματα φτιαγμένα από την οικογένεια της Josefa.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Μεξικού.

Ώρες εκδήλωσης 18.30 με 22.30, Ελεύθερη είσοδος με κουτί στήριξης, δεν απαιτείται κράτηση θέσης.

Τοποθεσία Κήπος Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, Θησείο

Η Josefa είναι γυναίκα Ajkij που στη διάλεκτο Tzotzil σημαίνει πνευματικός οδηγός και φύλακας των παραδόσεων (mayan medicine woman). Εκτός από την πατροπαράδοτη εκπαίδευση που είχε με την οικογένειά της και τους Μάγια γηγενείς θεραπευτές, σπούδασε και με τον διάσημο μελετητή, καθηγητή και ψυχίατρο Claudio Naranjo τη θεραπεία Gestalt, το εννεάγραμμα και άλλες σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους. Επίσης είναι ενεργή ακτιβίστρια για την προστασία του περιβάλλοντος και την διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς των αρχαίων κουλτουρών.

Πρόθεσή μας με τις παρακάτω εκδηλώσεις, είναι να τιμηθούν οι αρχαίες παραδόσεις σε συνδυασμό με τα σύγχρονα μέσα (documentation), να ενισχυθεί η διαπολιτισμική ενότητα των λαών, να διαδοθεί η αρχαία γνώση αλλά και να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο ο κόσμος σε σχέση με το φυσικό περιβάλλον και την προστασία του.

Πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων:

~ Tετάρτη 5 Ιουνίου:
Ομιλίες, Μουσικό αφιέρωμα στη φύση, Προβολή Ντοκιμαντέρ.

~ Παρασκευή 7 Ιουνίου:
Παραδοσιακή τελετή Μάγια, προσφορά για τη Γη και την κοινωνία.
Λεπτομέρειες εδώ
https://www.facebook.com/events/1714838442157033/

~ Σάββατο 8 Ιουνίου:
Βιωματικό θεραπευτικό σεμινάριο "Το κάλεσμα της ψυχής".
Λεπτομέρειες εδώ https://www.facebook.com/events/360129394678652/

~ Δευτέρα 10 Ιουνίου:
Διαθέσιμη για ατομικές θεραπευτικές συνεδρίες.

*** Η κάθε εκδήλωση είναι αυτόνομη και διεξάγεται σε διαφορετικό μέρος. Αν κάποιος επιθυμεί να συμμετέχει σε όλες, σίγουρα θα έχει μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία για τον πολιτισμό των Μάγιας, τις παραδόσεις και πρακτικές τους!

Σας περιμένουμε με χαρά και εκτίμηση!
Πολυάνα Δημητροπούλου
RHEA Temple - Ritual Healing Arts
ALBA - The Alchemy of Life

https://www.facebook.com/events/2260246204063174/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μεγάλη επιτυχία η συναυλία στο Ντουμπάι με έργα του διεθνούς φήμης συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου

  Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η  συναυλία στο Ντουμπάι με έργα του διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου Τρίτη 14 Μαΐο...