Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Διασταυρώσεις #1 «Δεν μου αρκεί η ζωγραφική»

Η Locus Athens, στο πλαίσιο του χώρου της TAVROS, προσκάλεσε και ανέθεσε στο Χριστόφορο Μαρίνο την επιμέλεια μιας σειράς συζητήσεων με καλλιτέχνες με έδρα την Ελλάδα.

Στη σειρά «Διασταυρώσεις» ο ιστορικός τέχνης Christopher Marinos συζητά κάθε μήνα το διάστημα Φεβρουάριος – Ιούνιος 2020 με εικαστικούς διαφορετικών γενεών για την καλλιτεχνική τους πρακτική. Σε αυτές τις ζωντανές συζητήσεις, οι καλλιτέχνες έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να μιλήσουν για τις αναφορές και τις εμμονές τους. Το κοινό, από τη μεριά του, εξοικειώνεται με τον τρόπο σκέψης των καλλιτεχνών αποκτώντας βαθύτερη γνώση των μεθοδολογικών τους προσεγγίσεων. Η θεματική της κάθε συζήτησης προκύπτει από τα μέσα που χρησιμοποιούν και από τα ζητήματα με τα οποία καταπιάνονται οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες.

Συζήτηση #1: «Δεν μου αρκεί η ζωγραφική»
Στην πρώτη συζήτηση συμμετέχουν τέσσερις καταξιωμένοι ζωγράφοι, ο Apostolos Georgiou, o Ilias Papailiakis, o Eftihis Patsourakis και η Mantalina Psoma. Όπως μαρτυρά ο σκόπιμα προβοκατόρικος τίτλος, αφετηρία της συζήτησης είναι το ερώτημα για την αναγκαιότητα και επάρκεια του μέσου της ζωγραφικής σήμερα.

η συζήτηση θα διεξαχθεί στα ελληνικά
είσοδος δωρεάν

Με την υποστήριξη:
ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΟΥ Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, Outset Contemporary Art Fund Greece, The Panayotis and Effie Michelis Foundation, FIX Hellas

  • Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 στις 7:30 μ.μ. – 9 μ.μ.
  • T a v r o s
    Anaxagora 33, 1st Floor, 17778 Αθήνα

https://www.facebook.com/events/226587535009307/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...